چگونه باید یک کسب و کاراینترنتی و یا آنلاین را شروع کنیم
هنگام شروع کسب و کاراینترنتی خود ، میتوانید حتی اگر فقط شبها و آخر هفتهها روی آن تمرکز داشته باشید و کار کنید ، آن را توسعه داده و راه اندازی کنید.
شما همچنین میتوانید آن را با بودجه اندک راه اندازی کنید بدون اینکه نیاز به پول زیادی داشته باشید.
این را بدانید که هرکسی میتواند این کار را انجام دهد، شما نیازی به آموزش تخصصی ندارید، شما در طول زمان درزمینه بحثهای بازاریابی و کسب و کار های آنلاین صنعت تجاری خود با این مباحث آشنا خواهید شد یا در صورت لزوم میتوانید با کارشناسان دیجیتال مارکتینگ مشاوره داشته باشید.
اما مانند هر مشاغل دیگر ، کار کردن با آن نیازمند به زمان است، و به همین دلیل باید بدانید و بفهمید که چرا میخواهید یک تجارت اینترنتی را از اول شروع کنید.
گسترش کسب و کاراینترنتی و آنلاین پیشبینی میشود
بهجرئت میتوان گفت کسب و کاراینترنتی هر روز در حال گسترش است و با توجه به جذابیت این نوع تجارت مجازی، میتوان شاهد حضور نامهای مطرح در بین تجارتهای آنلاین در این صنعت را شاهد باشیم، از طرفی با توجه به گسترش آن باید هر چه سریعتر بسترهای حضور در اینترنت را فراهم کرد تا بتوان با کمک این بستر کسب و کار های سنتی را به این سمت حرکت داد تا بتوانیم تجارت سنتی خود را به یک کسب و کار آنلاین تبدیل کرد.
گسترش انواع کسب و کاراینترنتی را میتوان با توجه به حضور انواع تجارت های سنتی و ارائه آن بهصورت آنلاین مشاهده کرد و این موضوع از قبل قابل پیشبینی بوده و انتظار میرود هرروز شاهد به وجود آمدن کسب و کار های جدید اینترنتی باشیم.
حال که کسب و کاراینترنتی و انواع آن را شناختیم و با مزیتهای آن آشنا شدیم، به سراغ مراحل راه اندازی یک کسب و کاراینترنتی موفق میرویم و مسیر این راه را برای شما روشن میکنیم.
گام اول: توانایی های خودت را بشناس!
شناسایی توانایی ها اولین کاری است که باید انجامش دهید. باید ببینید چه توانایی هایی دارید. به این خاطر می گویم توانایی های خود را شناسایی کنید که در ادامه راه حتما باید از آن ها در کسب و کارتان استفاده کنید.
اگر شما فن بیان خوبی داشته باشید این یک توانایی خوب است ، اگر شما می توانید خوب بنویسید این یک توانایی خوب است ، اگر شما فتوشاپ بلد هستید حتما در کسب و کارتان به شما کمک می کند.
پس اولین کاری که می کنید باید توانایی و تخصص های خود را شناسایی کنید. با توجه به همین توانایی ها می توانید در ادامه حوزه کاری خود را نیز انتخاب کنید. ولی اگر توانایی هایتان هم کم بود اشکالی ندارد باز هم تا حدودی در کسب و کارتان به دردتان می خورد!
یک برگ کاغذ بردارید و هرچه که در چنته دارید بنویسید!
اینکار به شما در تصمیم گیری درمورد اینکه در چه حوزهای کسب و کاراینترنتی خود را راهاندازی کنید کمک میکند.
برای مثال کار با نرمافزارهای گرافیکی را در حد مبتدی بلد هستید و یا نویسنده خوبی هستید. مطمعناً همین موارد ساده، شما را برای ادامه راه بسیار کمک خواهند کرد. خلاصه هرچه که فکر میکنید حتی کمی از آن را بلدید بنویسید.
پس اگر توانایی خاصی ندارید حداقل توانایی هایی که یک مدیر سایت و کسب و کار اینترنتی باید داشته باشد را فرا گیرید. اصلا کار سختی نیست! فقط کافیه کمی در روز وقت خود را روی یادگیری بگذارید. به راحتی می توانید نیاز های خود را رفع کنید.
گام دوم: انتخاب حوزه کاری
با توجه به تواناییهایتان یک حوزه کاری را انتخاب کنید. مشکلی که اکثر افراد در انتخاب حوزه کاری دارند این است که میخواهند حتما یک ایده جدیدی را راهاندازی کنند، اگر ایده و توانایی جدیدی دارید واقعا عالی است.
اما اگر ندارید واقعا مهم نیست!! فقط باید شروع کنید.
منظور از انتخاب حوزه کاری این نیست که حتما باید ایده نابی داشته باشید! اصلا قصد ما این نیست که کسب و کار خود را با ایده ای استارت بزنیم که قبلا توسط شخص دیگری عملی نشده است. بلکه ایده اصلا چیز مهمی نیست!
مهم این است که کسب و کاری که قصد راه اندازی آن را دارید چه قدر طرفدار دارد یا اینکه چقدر می تواند نیاز مردم را رفع کند.انتخاب حوزه کاری شما می تواند با توجه با تخصص و توانایی های شما انجام گیرد.
به یاد داشته باشید که یک طرح کم کیفیت راه اندازی شده به مراتب خیلی بهتر از یک طرح باکیفیت است که هیچوقت به دلیل حساسیت های شما راه اندازی نمیشود.
مثلا شما به یکی از زبان های برنامه نویسی موبایلی مسلط هستید ولی تا الان هیچ کسب و کاراینترنتی نداشته اید می توانید از این تخصص خود استفاده کنید و سایتی آموزشی در این زمینه راه اندازی کنید.
خب خیلی از افراد هم تخصص خاصی ندارند و به دنبال حوزه کاری پر طرفدار می گردند. تو این وضعیت چند حالت پیش می آید. یا اینکه حوزه کاری پر طرفداری را باید پیدا کنند و سعی کنند در آن متخصص شوند. و یا اینکه اگر توانایی متخصص شدن در آن حوزه کاری را ندارند باید به سمت فروش محصولات پر طرفدار به صورت واسطه ای بروند.
اگر بین انتخاب چند حوزه کاری شک دارید نگران نباشید، ما ابزاری را به شما معرفی میکنیم که تصمیم گیری شما را سادهتر میکند:
گوگل ترندز (Google Trends)! با استفاده از این ابزار میتوانید مشاهده کنید که عبارات مختلف چقدر در موتور جستجوی گوگل محبوبیت دارند و جستجو میشوند. برای مثال فرض کنید که شخصی پیانو و گیتار را بلد است و میخواهد وبسایتی تخصصی برای آموزش پیانو یا گیتار راهاندازی کند، این شخص میتواند با استفاده از ابزار گوگل ترندز میزان جستجوی دو عبارت “آموزش پیانو” و “آموزش گیتار” را مقایسه کند.
با توجه به تصویر مقایسه این دو عبارت در گوگل ترندز و میزان جستجو و محبوبیت آنها، اگر من جای این شخص بودم حتما آموزش گیتار را به آموزش پیانو ترجیح میدادم!
گام سوم: تحلیل رقبای خود و بررسی عملکرد آنها
یکی از نکتههای مهم در قبل و بعد از راه اندازی کسب وکاراینترنتی تحلیل عملکرد رقبا است. در حوزه کاری که انتخاب کردید رقبای خود را بشناسید و عملکرد آنها را بررسی کنید.
برای این کار سایت هایی که در صفحه اول گوگل که مربوط به حوزه کاری خود هستند را شناسایی و مورد بررسی قرار دهید.
شاید پیش خود بگویید چه طور باید این سایت ها را بررسی کنیم؟
کارهای مهمی که شما باید انجام دهید بررسی ترافیک سایت ، بررسی قدمت سایت ، بررسی محتوا ، بررسی خدمات و محصولات شان از نحوه عملکرد آنها در تولید محتوا برای وبسایتشان گرفته تا صفحه شبکههای اجتماعی آنها و همینطور استراتژی های بازاریابی و… را تحلیل کنید و سعی کنید در همه موارد یک سروگردن از آنها بالاتر باشید.
بخاطر داشته باشید که هرچه رقبای خود را بیشتر بشناسید راحت تر میتوانید از آنها پیشی بگیرید.
برای بررسی ترافیک سایت مورد نظر می توانید از افزونه الکسا تولبار استفاده کنید. با استفاده از الکسا تولبار می توانید به صورت تخمینی ترافیک روزانه سایت مورد نظر را بررسی کنید. مثلا سایتی که الکسای 5000 ایران را دارد روزانه 1000 بازدید دارد.
مورد بعدی این است که باید بررسی کنید سایت مورد نظر از کی کارش را شروع کرده است تا متوجه شوید در مدت زمان فعالیتش چقدر پیشرفت کرده است.
می توانید با استفاده از سایت whois.com تاریخ ثبت دامین سایت مورد نظر را ببینید. از این راه می توانید متوجه این شوید که سایت مورد بررسی از کی ثبت شده است و کارش را شروع کرده است.
محتوای سایت رقبای خود را بررسی کنید. محتوا مهمترین چیزی است که از بررسی آن می توان به حرفه ای بودن سایت مورد نظر پی برد.
اگر محتوای آن ها ضعیف باشد شما از وضعیت محتوای ضعیف آن ها با خبر می شوید و می توانید با تمرکز بیشتر روی محتوا بر آن ها غلبه کنید. اگر محتوای آن ها قوی باشد شما باید سعی کنید محتوایی قوی تر از آن ها و در فرمت های مختلف ارائه کنید تا بتوانید با آن ها رقابت کنید. همچنین محصولات و خدمات هم همینطور است!
صفحه محصولات آن ها به شما می گوید چقدر در کارشان حرفه ای یا ضعیف هستند. تبلیغ نویسی صفحه محصولات آن ها را بررسی کنید. از همین بررسی های موردی از خیلی چیزها با خبر می شوید.
در کل با بررسی مواردی که عرض کردم می توانید بفهمید که آیا توانایی رقابت با رقبای خود را دارید یا خیر؟
البته همچنین می توانید به نقاط ضعف آن ها پی ببرید و آن ها را در خود تقویت کنید و از همین استراتژی برای رقابت با آن ها استفاده کنید.
گام چهارم: راهاندازی وب سایت
بعد از انجام مراحل بالا بالاخره وقت آن رسیده که در بستر اختصاصی خود کسب و کارتان را راه اندازی کنید، برای راه اندازی وب سایت چندین راه پیش روی شماست.
۱- میتوانید با یک شرکت طراحی وب سایت تماس بگیرید، طرح و ایده خود را با آنها در میان بگذارید تا هم از آنها مشورتی گرفته باشید و هم اینکه آنها دقیقا متناسب با نیاز و سلیقه شما وبسایتی اختصاصی برای شما طراحی کنند. اگر بودجه کافی برای راه اندازی کسب وکاراینترنتی خود در نظر گرفتهاید، این بهترین گزینه است.
۲- میتوانید خودتان دست بکار شوید! کار با یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) محبوب مانند وردپرس را یاد بگیرید و با تهیه و نصب قالبها و افزونهها بدون داشتن دانش کدنویسی وبسایتتان را راهاندازی کنید.
میتوانید خودتان کدنویسی یاد بگیرید و وب سایت اختصاصی خود را طراحی کنید. که این گزینه به هیچ عنوان به علت صرف وقت بسیار زیاد برای یادگیری برنامهنویسی و تا حدی سخت و پیچیده بودن این مسیر، پیشنهاد نمیشود.
پیشنهاد میکنیم اگر بودجه کافی برای اینکار دارید، وقت خود را صرف یادگیری سیستم مدیریت محتوا نکنید و راهاندازی وبسایت خود را به یک شرکت طراحی سایت بسپارید تا اینکار را برایتان حرفهای تر، اصولی تر و سریع تر انجام دهند.
می توانید جهت کسب آموزش های لازم جهت راه اندازی یک وب سایت و یا سفارش یک وبسایت حرفه ای برای کسب و کارتان به ما اعتماد کنید.
آکادمی کسب و کار امین طاهری همراه همیشگی شما.
گام پنجم: تولید محتوای مرتبط و جذب مشتری هدفمند
خب! بعد از اینکه وب سایتمان راهاندازی شد نیاز داریم تا نظر مشتریان را به آن جذب کنیم تا بتوانیم درآمد اینترنتی را از نزدیک لمس کنیم.
برای اینکار راههای مختلفی وجود دارد از جمله تبلیغات بنری، ریپورتاژ آگهی و… که همگی هزینههای سنگینی دارند، پس چطور میتوان بدون هزینه بازدیدکننده جذب کرد؟
تا زمانی که سایت شما ترافیک خوبی نداشته باشد نمی تواند شما را به درآمد زایی برساند. با وجود روش های زیاد و رایگانی که برای افزایش بازدید سایت در اینترنت موجود است ، با این حال خیلی از دوستان فکر می کنند برای جذب ترافیک هدفمند باید حتما هزینه تبلیغات بدهند.
ولی واقعا اینطور نیست! شما اصلا در ابتدای کار نیازی نیست برای سایت خود تبلیغات پولی انجام دهید. نیازی نیست یک ریال هم پول برای جذب ترافیک پرداخت کنید.
خیلی ساده! با تولید محتوای متناسب با کسب و کارمان می توان بازدیدکننده جذب کرد.
بگذارید کمی بیشتر درمورد این موضوع صحبت کنیم.
فرض کنید که ما یک وبسایت فروش پوشاک داریم، حال میتوانیم با تولید محتوایی که مربوط به حوزه پوشاک است وب سایتمان را از طریق موتورهای جستجو مانند گوگل به افراد مختلف معرفی کنیم.
برای مثال مطلبی درباره “نحوه بستن کراوات” مینویسیم و میتوانیم در انتهای همان صفحه پرفروشترین کراوات هایی که در وبسایتمان موجود است را نمایش دهیم. این کار چه فایده ای دارد؟ همراه ما باشید تا از فواید شگفت انگیز آن برایتان بگوییم!
شخصی در گوگل و یا دیگر موتورهای جستجو این عبارت یا عبارتهای مرتبط با آن را جستجو کرده و اگر وبسایت شما در جایگاه خوبی باشد، وارد وبسایت شما شده و نیازش رفع میشود اما فارغ از آن وبسایت شما و محصولات شما را هم دیده است و ممکن است که در همان لحظه یا در آینده از شما خرید کند. چون طبیعتا شخصی که به دنبال آموزش بستن کراوات میگردد شخصی است که قرار است از کراوات استفاده کند و شما آن محصول را دارید! تمام شد، شما به همین راحتی مشتری هدفمند جذب کردید!
پس یاد گرفتیم که رفع نیازهای مشتری میتواند برای ما مشتری ساز باشد.
متوجه شدیم که با تولید محتوای مرتبط با کسب و کارمان و جذب مشتریهای هدفمند از طریق موتورهای جستجو میتوانیم به کسب و کار اینترنتی خود رونق دهیم.
اما یک سوال مهم، چگونه در نتایج موتورهای جستجو در جایگاه خوبی قرار بگیریم؟
برای اینکه بتوانید در نتایج جستجوی عبارت موردنظرتان در موتورهای جستجو مانند گوگل در جایگاه بهتری قرار بگیرید باید مفهوم بهینه سازی و سئو را بدانید. البته نه در حد خیلی حرفهای که زمانبر و تخصصی است، بلکه در حد یک وبمستر (مدیر سایت).
روش های زیادی برای افزایش ترافیک سایت وجود دارد که یکی از بهترین های آن ها سئو سایت است. زمانی که سایت شما در کلمات و عبارات کلیدی مربوط به حوزه کاری تان صفحه اول گوگل باشد مطمئن باشید ترافیک زیادی را روزانه می توانید از طریق گوگل جذب کنید.
ترافیکی هم که از گوگل دریافت شود برای هر سایتی مهم و هدفمند است. کاملا مشخص است که هر کسی که در گوگل به دنبال چیزی می گردد، احتمال خیلی زیاد دارد که به مشتری تبدیل شود و خرید انجام دهد.
برای اینکه گوگل سایت شما را دوست داشته باشد و آن را به صفحه اول نتایج جست و جو بیاورد باید یک سری مواردی را رعایت کنید. مثلا سرعت سایتتان باید بالا باشد. یا محتوای کپی در سایت خود نگذارید. و یا اینکه محبوبیت سایت شما در بین دیگر سایت ها بالا باشد.
از موتورهای جستجو برای هدایت و جذب مشتری هدفمند استفاده کنید
یک روش تبلیغاتی با نام گوگل ادوردز (Google AdWords) وجود دارد به این شکل که وقتی شخصی کلمه مورد نظر شما را در گوگل جستجو میکند، تبلیغات شما در بالای نتایج جستجوی گوگل ظاهر میشود.
در این نوع تبلیغات، شما فقط به ازای هر کلیک روی تبلیغتان، مبلغ را پرداخت میکنید.
با استفاده از این نوع تبلیغات به راحتی میتوانید بازدیدکنندگان را به سایتی که به تازگی راهاندازی کردهاید بکشانید. اینکار نسبت به اینکه منتظر بمانید تا بازدیدکنندگان بطور طبیعی از موتورهای جستجو به سایت شما بیایند، 2 مزیت دارد:
مزیت اول اینکه تبلیغات شما فورا در بالای نتایج جستجوی گوگل نمایش داده میشود و سریع ترافیک میگیرید.
مزیت دوم اینکه تبلیغات PPC( پرداخت به ازای کلیک) به شما این امکان را میدهد که کلمات کلیدی مختلف، عناوین، قیمتها و روشهای فروش را تست کنید
پس نه تنها ترافیک فوری بدست میآورید بلکه میتوانید از تبلیغات PPC برای کشف بهترین کلمات کلیدی که نرخ تبدیل بالاتری دارند استفاده کنید. سپس این کلمات کلیدی را در محتوای سایتتان به کار ببرید تا ورودیهای بیشتری از نتایج جستجوی گوگل بدست آورید.
از قدرت بازاریابی ایمیلی برای تبدیل بازدیدکننده به خریدار استفاده کنید
لیست ایمیل یکی از ارزشمندترین داراییهای کسب و کار آنلاین شماست. با ساخت فرم دریافت ایمیل و دریافت ایمیل مخاطبینی که به محصولات و خدمات شما علاقه دارند، مخاطبینتان به شما اجازه میدهند برایشان ایمیل بفرستید. این موقعیت این فرصت را به شما میدهد تا:
- چیزی به آنها بفرستید که خواستار آن هستند.
- یک رابطه طولانی مدت با آنها برقرار کنید.
- عکس العمل آنها 100 درصد قابل سنجش باشد (با بررسی بازخورد ایمیلها).
- هدفمندی بالاتری در بازاریابی داشته باشید زیرا بازاریابی ایمیلی ارزانتر و با تاثیرگذاری بیشتری نسبت به تبلیغات چاپی، تلویزیون و رادیو است.
هرکسی که سایت شما را میبینید و وارد لیست ایمیل شما میشود یک مشتری بالقوه است و برای پیگیری این شخص، هیچ ابزاری به خوبی ایمیل وجود ندارد.
درآمدتان را از طریق پیشنهادات بهتر افزایش دهید
یکی از مهمترین استراتژیها در بازاریابی اینترنتی، ایجاد ارزش هر مشتری است. حداقل 36 درصد از افرادی که قبلا از شما خرید کردهاند، اگر آنها را پیگیری کنید، مجددا از شما خرید خواهند کرد.
کشاندن بازدیدکننده به سایت و تبدیل او به مشتری و اولین فروش تا اینجا سختترین و هزینهبرترین کار است، بنابراین باید با این روشها کاری کنید این افراد چندبار دیگر نیز از شما خرید کنند:
- محصولاتی پشنهاد دهید که محصول خریداری شده اولشان را تکمیل میکند.
- کوپنها یا کدهای تخفیفی برایشان بفرستید که در خریدهای بعدی از آن استفاده کنند.
- محصولاتی مرتبط در صفحه “تشکر ” (جایی که پس از پرداخت به آنجا وارد میشوند) قرار دهید.
باید به خاطر وفاداری مشتریان به آنها پاداش دهید تا وفادارتر شوند و خریدهای بیشتری از شما انجام دهند
نظرات