گوگل آنالیز
همان طور که می دانید چیزی که اندازهگیری و کنترل نشود، بهبود پیدا نمیکند، گوگل آنالیز یا گوگل آنالیتیکس Google Analytics ، ابزار تحلیلگر شرکت گوگل است. گوگل آنالیتیکس برای رصد کردن وبسایت طراحی شده تا با دادهها و گزارشات آن وبسایت خود را بهینه کنید.
اما چیز دیگری که گوگل آنالیز را به یک ابزار مهم برای صاحب هر وبسایت تبدیل کرده این است که استفاده از آن هم رایگان و هم بسیار راحت است.
در این مطلب قصد داریم بگوییم که:
- گوگل آنالیز چیست؟
- اهمیت استفاده از گوگل آنالیز.
- کاربرد های گوگل آنالیز.
صحبت نماییم.
گوگل آنالیز چیست؟
گوگل آنالیز یکی از ابزارهای پر کاربرد گوکل است که در نوامبر سال ۲۰۰۵ میلادی به بازار آنلاین معرفی شد. گوگل آنالیتیکس با انجام آنالیز و تجزیه و تحلیل اطلاعات بی شمار وبسایت ها و کسب و کارهای آنلاین، می تواند گزارش دقیقی از میزان بازدید سایت و همچنین آمار ترافیک را در دسترس مدیر سایت قرار دهد.اطلاعاتی که میتواند نقش بسیار مهمی را در بهینهسازی یک وبسایت و پیشرفت آن ایفا کند.
این ابزار به شما امکان میدهد که سایت، وبلاگ و شبکههای اجتماعی خود را زیر نظر بگیرید و اطلاعاتی مثل نحوه ورود کاربر، رفتار کاربر، نرخ تبدیل، زمان ماندن در صفحات، نوع دستگاه و تمام اتفاقاتی که در سایت یا وبلاگ شما رخ میدهد را رصد کنید.
اینها فقط بخش کوچکی از گزارشاتی است که گوگل آنالیز در اختیار شما میگذارد. این اطلاعات حیاتی میتواند وضعیت سایت شما را به خوبی نشان دهد اما آنچه سرویس آنالیز گوگل را به ابزاری کامل تبدیل میکند این است که با بقیه ابزارهای Google سازگار است. بنابراین میتوانآن را با گوگل ادز، یوتیوب و تگ منیجر ترکیب کرد. در حقیقت، تمام ابزارهای Google که بازدیدها و ترافیک در آنها حساب میشود، میتوانند با Google Analytics مخلوط و تکمیل شوند.
اهمیت استفاده از گوگل آنالیز
هر وبسایت برای رسیدن به موفقیت نیاز به یک تحلیلگر قوی دارد. ابزار گوگل آنالیز میتواند با پاسخ به سوالات شما در بهبود اثربخشی بازاریابی دیجیتال کمک کند، بههمین دلیل است که میلیونها وبسایت در سراسر جهان از این ابزار استفاده میکنند.
سوالاتی که به کمک گوگل آنالیز میتوانید پاسخ آنها را بیابید.
- چند نفر از وبسایت من بازدید میکنند؟
- چطور میتوانم سرعت وبسایت خود را افزایش دهم؟
- آیا محتویات وبسایت من به اندازۀ کافی واضح و جذاب هستند؟
- کدام صفحات وبسایت من دارای بیشترین میزان محبوبیت هستند؟
- چه تعداد از بازدیدکنندگان وبسایت من تبدیل به مشتری میشوند؟
- کدام تکنیکهای بازاریابی بیشترین تاثیر را بروی وبسایت من دارند؟
- بازدیدکنندگانی که به مشتری تبدیل میشوند چه ویژگیهایی دارند؟
- خوانندگان وبسایت من به چه مطالب و موضوعاتی علاقهمند هستند؟
- افراد به طور متوسط چه مقدار زمانی در وبسایت من وقت میگذرانند؟
- بازدیدکنندگان وبسایت من در چه شهرها و کشورهایی زندگی میکنند؟
- بازدیدکنندگان از طریق چه وبسایتی به وبسایت من راهنمایی میشوند؟
کاربردهای گوگل آنالیز
بهطورکلی 3 نوع اطلاعات را میتوان با گوگل آنالیزجمعآوری و از آنها برای بهبود وبسایت استفاده کرد.
نحوه جذب کاربر
این بخش، شامل اطلاعاتی است در خصوص اینکه کاربران از کجا وارد سایت شما شدهاند؟
- بسیاری از آنها از طریق جستجوی ارگانیک از گوگل دریافت شدهاند.
- تعدادی از طریق وارد کردن مستقیم URL در نوار آدرس، وارد وبسایت شدهاند.
- تعدادی از طریق رسانههای اجتماعی و منابع دیگر، بهدست آمدهاند.
- و…
اطلاعات این قسمت، در اینکه کدام روش بازاریابی آنلاین، موجب هدایت بیشترین بازدیدکننده به وبسایت میشود، نقش تعیین کننده دارد.
رفتار کاربر
اطلاعات رفتاری کاربر میتواند بهعنوان یک راهنما جهت بهبود وبسایت عمل کند. این اطلاعات عبارتند از:
- مخاطب چه مدت در وبسایت شما مانده است؟
- اولین و آخرین صفحهای که مخاطب در وبسایت شما مشاهده کرده، کدام صفحه بوده است؟
- مسیر مرور صفحات وبسایت شما چگونه است؟
در این بخش می توانید با تجزیه و تحلیلهای مختلف برای شناسایی صفحاتی که کاربر مدت زمان بیشتری در آنها میماند، استفاده کرده و مشکلاتی را که کاربران در این صفحات با آنها روبهرو هستند، از بین ببرید. به این ترتیب آنها به مشتریانی تبدیل میشوند.
تبدیل
بازده سرمایه گذاری یا ROI در کسبوکارهای اینترنتی عامل بسیار مهمی است که نمیتوان آن را نادیده گرفت. استفاده از اطلاعات تبدیل به شما کمک میکند علاهبر پیگیری کل تبدیلها، درآمد خود را از منابع آنلاین کسبوکار محاسبه کنید.
کلمات کلیدی برای استفاده از گوگل آنالیز
قبل از کار با گوگل آنالیز لازم است که شما با معنای کلمات و عبارات کلیدی برای استفاده از این ابزار آشنا شوید.
ابعاد (Dimensions)
یکی از خصوصیات و ویژگیهای بارز وبسایت است که میتواند مقادیر مختلفی را بپذیرد. نوع مرورگر، صفحۀ خروج کاربر، صفحات مورد بازدید و زمان حضور کاربر در وبسایت از نمونه ابعادی هستند که در گوگل آنالیز وجود دارد.
متریکها (Metrics)
خصوصیات درونی یک دایمنشن هستند که میتوانند به صورت مجموع یا نرخ اندازهگیری شوند. برای مثال تعداد بازدیدها از یک صفحه یا میانگین زمانی که کاربران در وبسایت گذراندهاند.
دورهها (Sessions)
به مدت زمانی اطلاق میشود که کاربر به صورت فعال با وبسایت شما در ارتباط است. تمام اطلاعات در مورد تعاملات کاربر (تعداد صفحاتی بازدیدی، رویدادها، میزان خرید و …) در طی یک دوره حساب میشوند. دورهها معمولاً بعد از 30 دقیقه عدم تعامل کاربر با وبسایت یا برنامۀ شما بسته میشوند و در صورت بازگشت کاربر، یک دورۀ جدید باز خواهد شد.
کاربران (Users)
افرادی که حداقل برای یک دوره در وبسایت حضور داشتهاند، جزو کاربران شما محسوب میشوند.
بازدیدکنندگان (Visitors)
کسانی که به وبسایت شما سر زدهاند.
بازدید صفحات (Pageviews)
تعداد کل دفعاتی است که یک صفحه مشاهده شده است. توجه داشته باشید که بازدیدهای مکرر توسط یک کاربر تکراری نیز در این مقدار حساب میشود.
صفحات/دورهها (Pages/Sessions)
به میانگین تعداد صفحاتی اطلاق میشود که در طی یک دوره دیده میشود. بازدیدهای تکراری از یک صفحه نیز در این مورد حساب میشود.
میانگین زمانِ دوره (Avg. Session Duration)
میانگین زمانی است که دورههای استفادۀ کاربران به طول انجامیده است.
نرخ پرش (Bounce Rate)
درصد کسانی است که تنها یک صفحه از وبسایت شما را مشاهده کردهاند.هر چقدر که نرخ پرش وبسایت شما کمتر باشد، یعنی وبسایت شما در حفظ کاربر موفقتر عمل کرده است.
دورههای جدید (New Sessions)
یک تخمین از تعداد بازدیدهایی است که برای اولین بار و توسط کاربران جدید صورت میگیرند. دلیل تخمینی بودن این درصد این است که کاربر ممکن است با یک آی پی جدید به سایت شما وارد شود.
اهداف (Goals)
شما میتوانید در گوگلآنالیز اهدافی برای خود تعیین کنید. اینکار به شما اجازه میدهد که میزان موفقیت وبسایت خود را اندازهگیری کنید و ببینید که چند درصد از کاربران یک فرآیند مشخص که برای شما مهم است را در وبسایت طی میکنند.
تبدیلها (Conversions)
زمانی صورت میگیرند که یک کاربر اهداف شما را عملی میکند و در نتیجه تبدیل به یک کاربر ثابت یا مشتری شما شود. مثلاً وقتی یک کاربر در وبسایت شما ثبت نام میکند یا یک خرید را انجام میدهد.
کمپینها (Campaigns)
به شما اجازه میدهد که پارامترهای شخصی خود را برای هر صفحهای که دوست دارید اضافه کنید تا بتوانید اطلاعات بیشتری را از کاربران خود بدست آورید.
جذب (Acquisition)
روشی است که کاربران وبسایت خود را بدست آوردهاید. مثلاً ممکن است طریقۀ جذب یک کاربر، موتور جستجوی گوگل باشد.
رفتار (Behavior)
اطلاعات رفتاری کاربران وبسایت به شما اجازه میدهد که محتوای خود را مطابق نیاز آنها تغییر دهید و آن را بهینه نمایید.
نظرات