پادکست
پادکست Podcast عبارت است از گفتگوهای رادیواینترنتی، این کلمه از ترکیب دو واژهی پاد Pod (دستگاههای آیپاد) و برودکست broadcast تشکیل شده است. بنابراین پادکست گفت و گوی صوتی ضبط شده ای است بین مجری و مهمان، که میتوانید درست مثل گفتگوهای رادیویی به آن گوش کنید، یا صبحت انفرادی کسی که افکار و تجربیاتش را با دیگران بهاشتراک میگذارد. موضوع این محتوای صوتی محدودیتی ندارد و میتوان دربارهی هر موضوعی باشد، از کسب و کار و بازاریابی گرفته تا گردشگری، یوگا و …
تاریخچه پادکست
اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی ایدۀ انتشار محتوای صوتی در اینترنت برای انواع دستگاه ها جذاب شد. اجرای این ایده نیاز به بستر مناسبی داشت که آن موقع فراهم نبود. همان سالها اپل آی پاد ipod یا همان «دستگاه پخش موسیقی همراه» را ساخت و وارد بازار کرد.
ایده اصلی این بود که فایلهای صوتی بعد از انتشار به صورت خودکار در دستگاههای پخش همراه مثل آیپاد دریافت شوند و کاربر هم هر وقت دلش خواست به آن گوش دهد. بالاخره شرکتهای بزرگی همانند اپل راه را برای انتشار این محتوای صوتی باز کردند.
حتی تا مدتی هیچ نام مناسبی برای این مدل جدید از محتوا وجود نداشت تا این که یک نویسنده به اسم Ben Hammersley در روزنامه گاردین از اصطلاح پادکست استفاده کرد.
بعد از این که شرکت اپل قابلیت انتشار آن را به پلتفرم itunes اضافه کرد، ایستگاههای رادیویی و اکثر افرادی که در تولید محتوا فعالیت داشتند پادکست خودشان را منتشر کردند.
پادکست چیست؟
یک نوع محتوای صوتی حساب میشود و محدود به چهارچوبهای خاصی نیست. برای مثال، اگر علی که یک تعمیرگاه ماشین دارد، راهنما های برای برطرف کردن مشکلات ابتدایی ماشین در خانه را به صورت صدای ضبط شده در کانال تلگرامش منتشر کند یعنی پادکست ساخته است.
این محتوای صوتی دو ویژگی مهم و مشترک دارند.
- کیفیت خوبی از نظر صوت و محتوا دارند.
- فقط از اپلیکیشنهای مخصوص قابل دریافت هستند.
تفاوت پادکست با رادیو
اگر از نسل دهه ۸۰ به بعد باشید احتمالا به ندرت به رادیو گوش دادهاید واحتمالا تا به حال از اپلیکیشن رادیو FM موبایلتان استفاده نکرده اید. البته اگر از نسلهای قدیمیتر هم باشید حالا علاقه زیادی برای گوش دادن به رادیو ندارید.
چرا باید در عصر اینترنت و شبکههای اجتماعی منتظر بمانیم تا اخبار یا برنامه محبوبمان از رادیو پخش شود؟
- ما محتوای صوتی را دوست داشتیم و داریم اما رادیو دیگر بستر جذابی برای ما نیست.
- ما دوست داریم هر برنامهای را که دلمان خواست در هر زمان از روز که وقت داشتیم گوش کنیم.
- ما دوست داریم صدایی که میشنویم کیفیتش عالی باشد.
- ما دوست داریم برنامهای را که میشنویم به راحتی عقب و جلو ببریم و مهمتر از همه به راحتی با گوینده یا سازنده تعامل داشته باشیم، نظراتمان را بگوییم، لایک بزنیم و به اشتراک بگذاریم.
در واقع تمام آن چیزهایی را که از رادیو انتظار داشتیم حالا در این محتوای صوتی دور هم جمع شدهاند.
مهم ترین تفاوت های پادکست با رادیو :
- محدودیت زمانی ندارند.
- با موبایل یا رایانه میتوانید دریافتش کنید.
- موضوعات جذابتر، متنوعتر و آزادتر هستند.
- هرکسی میتواند با کمترین هزینه و تجهیزات پادکست بسازد.
- همیشه در دسترس است و هر وقت بخواهید میتوانید گوش کنید.
- محتوای اکثر پادکست ها زودگذر و یکبار مصرف نیست و همیشه برای شنیدن جالب هستند.
در مقالات بعدی اطلاعات بیشتری درباره پادکست و نحوه ساخت آن در اختیارتان می گذاریم.
نظرات