نماد الکترونیک
شما برای فعالیت در فضای اینترنت نیاز به دریافت هیچ نماد و مجوزی ندارید؛ اما اگر قصد جلب اعتماد مشتریان را داشته باشید، کم کم به دریافت مجوزهای کسب و کار اینترنتی نیاز پیدا میکنید. نماد الکترونیک (اینماد) یک مجوز قانونی و معتبر برای فعالیت در فضای اینترنت است. اینماد از طرف مرکز توسعه تجارت الکترونیک که یک مرکز دولتی است، به فروشگاههای اینترنتی داده میشود.
در ایران اغلب مشتریان برای اعتماد به سایت و خرید از آن، اول به سراغ بررسی نماد الکترونیک آن میروند، آنها نمیتوانند به هر فروشگاه اینترنتی اعتماد کنند.
در این مقاله سعی داریم آموزش گام به گام برای دریافت لوگوی نماد الکترونیک سایت را به صورت تصویری در اختیارتان بگذاریم.
پس با ما همراه باشید.
اهمیت نماد الکترونیک
مهم ترین دلیلی که ما را مجاب به دریافت نماد اعتماد الکترونیک سایت میکند، اهمیت آن در جلب اعتماد مشتری است. علاوه بر این، صاحب هر سایت فروشگاهی، برای اینکه بتواند سیستم تسویه حساب سایت خود را به یک درگاه پرداخت بانکی معتبر مثل درگاه ملت، سامان و… متصل کند، نیاز به داشتن اینماد دارد.
البته جالب است که درگاههای پرداخت واسط مثل زرین پال بدون داشتن اینماد، قابلیت پرداخت بانکی امن را برای سایت شما فعال میکنند؛ اما اغلب کاربران تا مشاهده نکردن اینماد سایت شما، راضی به خرید نمیشوند.
همچنین اگر قصد دارید سیستم پرداخت در محل را در سایت خودتان اضافه کنید، به گرفتن اینماد نیاز پیدا خواهید کرد؛ چون در غیر اینصورت شرکت پست با شما همکاری نمیکند.
معرفی انواع نماد الکترونیک
3 نوع نماد اعتماد الکترونیک وجود دارد که شامل موارد زیر می باشد:
1- نماد الکترونیک موقت
این نوع نماد، برای وب سایتها و فروشگاههای اینترنتی با حداقل شرایط لازم صادر میشود. در اصل اینماد موقت یک راهکار موقت برای جلب اعتماد مشتری، تا زمان آماده شدن نمادهای اصلی سایت است.
2- نماد اعتماد یک ستاره
در صورتی که تمامی شرایط گفته شده از طرف مرکز توسعه تجارت الکترونیک را داشته باشید، بعد از انجام مراحل ثبت درخواست، اینماد یک ستاره برای شما صادر میشود و شما میتوانید از آن در سایتتان استفاده کنید.
3- نماد اعتماد دو ستاره
تنها شرط اضافه برای دریافت نماد اعتماد الکترونیک دو ستاره، وجود ssl در سایت است.
آموزش ثبت نماد الکترونیک
گام اول
وارد سایت نماد اعتماد الکترونیک به آدرس www.enamad.ir شوید.
در منوی سایت، مطابق شکل از گزینه “کسب و کارها” وارد زیرمنو “ثبت نام و ورود به پنل کاربری” شوید.
در صفحه جدید، گزینه “ایجاد حساب کاربری” را انتخاب کنید.
گام دوم
در صفحه باز شده، مطابق شکل نوع شخصیت را برابر با “شخصیت حقیقی” انتخاب کنید و پس از آن تمامی اطلاعات خواسته شده را به صورت دقیق تکمیل کنید.
دو گزینه انتهای صفحه را تیک بزنید. اینها دو گزینه از شرایط دریافت اینماد هستند.
سپس دکمه “تأیید” را بزنید و لینک ارسال شده به ایمیل خودتان را تأیید کنید.
گام سوم
بعد از تأیید حساب، دوباره از طریق منو کسب و کارها وارد زیر منوی ورود به سامانه شوید.
با وارد کردن اطلاعات حساب کاربریتان، وارد سایت شوید.
پس از ورود به سایت، مطابق شکل گزینه سوم یا همان “تکمیل اطلاعات” را از داشبورد سمت راست انتخاب کنید. پس
دکمه “تکمیل فرم اطلاعات” را انتخاب کنید.
در این قسمت از سایت مطابق شکل باید اطلاعاتی شخصی خود از جمله نام، کدملی، تلفن همراه و… را وارد کنید.
در نهایت ایمیل خودتان را ثبت کنید.
دقت کنید که تمامی اطلاعات باید به صورت کاملا دقیق و صحیح ثبت شود. توجه داشته باشید تلفن همراهی که وارد میکنید باید به نام صاحب سایت و کسی که قصد دریافت اینماد را دارد،یکی باشد.
گام چهارم
بعد از تکمیل اطلاعات ، مطابق شکل از داشبورد سمت راست و منو تکمیل اطلاعات گزینه بارگذاری مدارک را انتخاب کنید. در این بخش، تصاویر مدارک خواسته شده (کارت ملی و تصویر صفحه اول شناسنامه خودتان) را ارسال کنید.
گام پنجم
بعد از ارسال مدارک، دوباره در منو سمت راست گزینه “احراز اطلاعات” را انتخاب و شماره تلفن خود را وارد کنید.مطابق شکل برای تأیید شماره تلفن همراه، کد احراز هویت برای شما ارسال می شود که آن را باید شماره ای که در همین قسمت نوشته شده ارسال کنید.
گام ششم
بعد از تأیید شماره تلفن ، در منو سمت راست گزینه “کسب و کار” زیر منوی افزودن دامنه را انتخاب کنید.
مطابق شکل در صفحه باز شده، تمامی اطلاعات درخواستی در قسمت “اطلاعات کسب و کار” را تکمیل کنید. توجه داشته باشید که باید نوع فعالیت را غیر صنفی انتخاب کنید.
در قسمت “اطلاعات تماس کسب و کار”، بعد از وارد کردن تلفن ثابت، پست الکترونیک و ساعت کاری، در بخش “سامانه اعتبار سنجی” گزینه را روی سامانه اعتبارسنجی شهروند قرار دهید.
بعد از آن روی دکمه نارنجی رنگ کلیک کنید. با کلیک روی این دکمه به یکی از صفحات شرکت پست وارد میشوید. در این صفحه شما باید هزینهای در حدود 17 هزار تومان پرداخت کنید. این هزینه جهت ارسال یک بسته پستی حاوی دو کد برای تأیید اطلاعات مکانی شما است.این بسته پستی باید تحویل خود شما یا یکی از بستگان درجه یکتان شود.
در نهایت در قسمت “اطلاعات جهت بررسی فرایند خرید“، یک نام کاربری یا رمز عبور مشاهده میکنید که باید یک اکانت با همین نام کاربری و رمز در سایت خودتان بسازید
.
گام هفتم
از منوی سمت راست گزینه مدیریت کسب و کار زیر منو تأییدیه فنی را انتخاب کنید.
مطابق شکل در صفحه باز شده چندین راه برای تایید اینکه شما صاحب و مدیر سایت هستید، وجود دارد. به انتخاب خود یکی از موارد را انجام دهید.
گام هشتم
بار دیگر به منوی کسب و کار و زیرمنو مدیریت کسب و کار بروید. در صفحه باز شده روی گزینه “وضعیت چک لیست کسب و کار” کلیک کنید. در این قسمت یک چک لیست بلند و بالا برای شما به نمایش در میآید که باید آن را تکمیل کنید. در نهایت، گزینه “ارسال جهت بررسی توسط کارشناس” را انتخاب کنید.
اگر تمامی اطلاعات کسب و کار شما تأیید شود، مطابق شکل باید متن تعهدنامه را مطالعه کرده و گزینه تأیید را انتخاب کنید.
بعد از تأیید آن، نوبت به پرداخت هزینه دریافت نماد الکترونیک میرسد.
گام نهم
در صورتی که کلیه موارد بالا را به درستی انجام دهید بعد از صادر شدن نماد الکترونیک برای شما، نمادتان بی ستاره است. در این حالت مطابق شکل از گزینههای پایین؛ گزینه تبدیل به یک ستاره را انتخاب کنید.
با گذشتن یک وقفه یک تا دو روزه، نماد شما به نماد یک ستاره تغییر میکند. اگر ssl سایت شما فعال باشد، می توانید، درخواست ارتقاء نماد به دوستاره را اعلام کنید.
راهنما ثبت نماد الکترونیک در سایت
در ابتدا مطابق شکل با انتخاب گزینه “دریافت کد نماد“، کدی که به شما نمایش داده میشود را کپی کنید. سپس، آن را در قسمت موردنیاز سایت خود، در قسمت ویرایشگر متن قرار دهید.
نسبت به سیستم مدیریت محتوای شما، ممکن است انجام این عمل کمی متفاوت باشد اما باید دقت کنید که کدها را در بخش متنی قرار ندهید و آن را به بخش کد اضافه کنید تا تصویر نماد الکترونیک نمایش داده شود.
تبریک می گوییم شما توانستید با انجام مراحل بالا نماد الکترونیک سایت خود را دریافت کنید،امیدواریم فروش موفقی داشته باشید.
نظرات