وقتی دنبال چیزی میگردیم اولین گزینهای که برای جستجو سراغ آن میرویم گوگل است، مثلا میخواهیم قالیهای خانه را به قالیشویی بدهیم اولین کاری که میکنیم جستجوی کلمه قالیشویی است و گاهی ممکن است اسم شهر یا اسم محله خودمان را نیز در انتهای کلمه اضافه کنیم، مثلا جستجو کنیم قالیشویی در کرمان یا قالیشویی مشتاق تا بتوانیم یک قالیشویی مناسب را پیدا کنیم . حال سوال اینجاست که آن قالیشویی که شما بعد از جستجو در گوگل مشاهده میکنید چگونه در گزینههای اول به شما نمایش داده شده است؟ در واقع چطوری در صفحه اول گوگل قرار گرفته ؟
شاید فکر کنید شانسی است و یا اینکه گوگل خودش تصمیم میگیرد که کدام سایت را در نتایج بالاتر نمایش دهد، اما در واقع اینطور نیست! موضوع این است که گوگل به سایتهایی که ثابت کنند لیاقت جایگاههای اول را دارند رتبههای بهتری میدهد، اینجا سوال دیگری مطرح میشود که این لیاقت چگونه سنجیده میشود؟ اینجاست که به کلمه سئو ( SEO بهینهسازی سایت برای موتور های جستجو ) میرسیم که به معنی انجام عملیاتی روی سایت میباشد که به گوگل اثبات کند من لیاقت رتبههای اول و صفحه اول را دارم. من امین طاهری مدرس دوره تخصصی آموزش سئو اینجا هستم تا با شما به معرفی کامل این مقاله یعنی سئو چیست معرفی کامل SEO بهینهسازی سایت برای موتور های جستجو بپردازیم . پس اگه برای 10 تا 15 دقیقه وقت آزاد داری پیشنهاد میکنم این مقاله رو تا انتها مطالعه کن چون قرار به ساده ترین شیوه ممکن سئو رو براتون کالبدشکافی کنم .
معرفی سئو به زبان ساده
کلمه ای رو تو گوگل سرچ میکنی یکسری سایت رو مشاهده میکنی که برای شما بالا میاد، این سایت ها همینجوری الکی که نیومدن صفحه اول گوگل، این سایت ها با یکسری فعالیت به نام سئو به صفحه اول گوگل رسیدن و به واسطه اینکه این کلمات سرچ بالایی توسط مردم داره درآمد سایت های صفحه اول هم به شدت بالاست.
بسیار خب خالا با یک مثال خیلی خوب قدرت سئو رو بهت نشون میدم: کلمه آموزش زبان انگلیسی ماهانه بیش از 60 هزاربار توسط ایرانی ها تو گوگل سرچ میشه ( یعنی 60 هزار کاربر که قصد دارند انگلیسی یاد بگیرند ) حالا اینجا اگر یک سایت داشته باشید و با عملیات سئو این سایت رو به صفحه اول گوگل برسونید و به ویژه جزو سه سایت اول گوگل باشد چه اتفاقی برای شما میوفته؟! از این 60 هزارنفر فقط 20 هزارنفر در ماه وارد سایت شما شوند و شما تو سایتتون یک محصول آموزش زبان انگلیسی داشته باشی و فقط با قیمت 200 هزارتومان و این بیست هزارنفری که وارد سایت شما میشود فقط 100 نفر در ماه محصول شمارا خریداری کند شما ماهانه 20 میلیون تومان درآمد دارید! قشنگ شد درسته؟ اینو میگن قدرت سئو و جذب مشتری از طریق گوگل
معرفی سئو کمی تخصصی تر
سئو مخفف سه کلمه Search Engine Optimization است و در زبان فارسی به سئو معروف شده است، در زبان انگلیسی اسایاو تلفظ میشود و به معنی بهینهسازی برای موتورهای جستجو است، در واقع مجموعهای از عملیاتهای پیوسته که منجر میشوند یک سایت برای کلمهکلیدی هدف رتبههای خوبی در گوگل کسب کند را سئو میگویند. این کلمه انگلیسی زمانی ساخته شد که فرآیند رسیدن یک سایت به رتبههای اول گوگل تبدیل به عملیاتی شد که میتوان با اجرای آن رتبههای خوبی در گوگل کسب کرد.
میتوان گفت سئو، راهکاری برای افزایش ترافیک وب سایت و کسب جایگاه بهتر در نتایج جستجوی گوگل است که با رعایت دستورالعملها و تکنیکهایی که در بخش فنی سایت و تولید محتوا و همچنین عملیاتی که خارج از سایت بر روی آن انجام میشود به افزایش آمار بازدید سایت و درنتیجه فروش سایت کمک میکند.
پس در واقع سئو (SEO) یا بهینه سازی برای موتورهای جستجو، مجموعهای از فعالیتهایی است که در طراحی و کدنویسی سایت، تدوین استراتژی محتوایی، تولید محتوا و لینکسازی خارجی انجام میدهیم تا جایگاه بهتری در نتایج جستجوی گوگل کسب کرده و بازدیدکننده بیشتری برای سایت جذب کنیم.
احتمالاً شما هم چنین جملاتی (یا مشابه آنها) را زیاد شنیدهاید:
- «شما باید روی سئو سرمایه گذاری کنید.»
- «شما دیده نمیشوید؛ اگر در صفحهی اول گوگل نباشید اصلاً حضور شما در فضای آنلاین بیهوده است.»
- «چرا سئو کار نمیآورید تا مسئولیت بهینه سازی سایت شما برای موتورهای جستجو را به عهده بگیرد؟»
- «اگر سایت … هنگام جستجوی کلمه … در صفحهی اول گوگل میآید، به خاطر یک سری تکنیک است. اسم این تکنیک ها سئو است.»
- «الگوریتمها عوض شده. کافئین؟ پاندا؟ مرغ مگس خوار؟ کبوتر؟ سیستم دیپ مایند؟»
درسهای مربوط به سئو در دوره تخصصی آموزش سئو با هدف تربیت متخصص سئو طراحی شده اند. هدف اصلی ما، آشنایی دوستان آکادمی امین طاهری با کلیات SEO و برخی از پایهایترین تکنیک های سئو است. تا هم بتوانند کارهای ساده و اولیهی سئو برای سایت یا وبلاگ خود را مدیریت کنند و هم در صورت علاقه، مسیری برای مطالعه و یادگیری بیشتر سئو پیش روی آنها ترسیم شود.
عملیات سئو دقیقا به چه معناست؟
گاهی اوقات سئو فقط با هدف ایجاد اطمینان برای موتورهای جستجو مورد استفاده قرار میگیرد، اما در واقع موتورهای جستجو دنبال رتبهدادن به وبسایتهایی هستند که برای کاربران مفید باشند و در نهایت برای انسانها بهینه سازی شده باشند. یعنی اگر کاربری در سایت شما احساس بهتری داشته باشد و زمان بیشتری را بگذراند یک امتیاز مثبت برای شما در نظر گرفته میشود. در واقع کاربر هرچی بیشتر داخل سایت بمونه کنتور بیشتر براش حساب میشه .
موتورهای جستجو به دنبال ارائه بهترین خدمات به کاربرانشان هستند. به عبارتی موتورهای جستجو به دنبال ارائه نتایجی در صفحات جستجو هستند که علاوه بر داشتن بهترین کیفیت، مرتبطترین محتوا به چیزی باشد که شخص جستجو کننده به دنبال آن است.
بمنظور انجام این کار، موتورهای جستجو وب سایتهای مختلف را کاوش و بررسی کرده تا بهتر متوجه موضوع و کم و کیف محتوای آنها شوند. بطور کلی، عملیات سئو فرآیند بهینه سازی محتوای آنلاین شماست به طوری که موتور جستجو مایل به نمایش آن محتوا بعنوان بهترین نتیجه برای جستجوی کلمات کلیدی هدف شما باشد.
عملیات سئو را کمی روان تر بگو :
داخل گوگل سرچ میکنی آموزش ۰ تا ۱۰۰ آموزش کسب و کار اینترنتی ، بعد یکسری سایت برای تو گوگل نشون داده میشه و روی هر نتیجه گوگل کلیک کنید وارد یک صفحه ای میشید. اینجا این صفحه برای کلمه ۰ تا ۱۰۰ آموزش کسب و کار اینترنتی بهینه شده و به نوعی سئو شده و به گوگل فهموندین که کسی سرچ کردن ۰ تا ۱۰۰ آموزش کسب و کار اینترنتی این صفحه از سایت رو نشون بده به کاربر به این کار میگن سئو کردن یک کلمه برای سایت. دیگه فکر کنم کامل متوجه شدین 😉
حالا بریم ادامه مطلب قبل : شما اگر در طی یک سال حداقل 10 تا کلمه رو سئو کنید و قیمت کلمات به صورت میانگین 10 میلیون تومان باشد شما سالی 100 میلیون تومان از سئو درآمد دارید. ( البته خیلی بیشتر از این حرفاست، من حداقل رو براتون در نظر گرفتم که درآمد یک سئوکار کاملا نوپا این رقم هست ) بازار کار سئو و سئوکاران در ایران هم روز به روز داغ تر میشود و هر سئوکاری که رزومه قوی تر و برند تر باشه قطعا درخواست پروژه به سمت اون شخص خیلی بیشتر هست.
عملیات سئو سایت را به سه روش مختلف میتوانیم انجام داد:
سئو کلاه سیاه یا عملیات خلافکارانه (Black Hat Seo)
سئو کلاه خاکستری یا عملیات سالم با کمی تخلف (Gray Hat Seo)
سئو کلاه سفید که عملیات کاملا قانونی است (White Hat Seo)
معرفی مدل سئو کامل تر
به صورت کلی سه نوع عملیات سئو داریم:
سئو کلاه سفید: سئو کلاه سفید یعنی کل عملیات سئو رو کاملا قانونی و در چهارچوب قوانین گوگل انجام بدین و دست از پا خطا نکنید.
سئو کلاه خاکستری: سئو کلاه خاکستری یعنی یه جاهای قوانین گوگل رو دور بزنی یکم از تو خاکی بری یکم زیرآبی بری و یه جاهایی هم کاملا طبق قوانین سئو گوگل عمل کنید.
سئو کلاه سیاه: سئو کلاه سیاه خیلی خطرناک هست و یعنی کلا عملیات سئو رو جوری بری که کامل قوانین گوگل رو دور بزنی و اگر گوگل بفهمه که تو قوانینشو برای سئو دور زدی درجا دکمه اتو میزنه و سایت شما از نتایج گوگل حذف میشه و به نوعی سایت شما پنالتی میشود ( البته الان دیگه سایت پنالتی نمیشه و فقط اون صفحه ای که برایش قوانین گوگل رو دور زدین پنالتی میشود راستی برای اینکه بدانید پنالتی گوگل چیست؟ عجله نکنید میگم بهتون)
حالا اگر میخواهید کلاس کاریتون بره بالا لفظ های تخصصی سه مدل بالا رو بهتون میگم تو جمعی بگید همه بهتون نگاه کنن. 😎
نتیجه گیری : خوب واضح است که در روش کلاه سیاه اجرای عملیات غیر قانونی است و شاید نتایج زودتر به صفحه اول گوگل برسند یا شاید هم شما توسط گوگل شناسایی و جریمه شوید، اما در روش کلاه خاکستری و سفید عملیات قانونی است اما در روش خاکستری گاهی تخلفات کوچکی برای فریب گوگل انجام میشود که در روش کلاه سفید انجام نمیشود.
سئو کلاه سفید چیست؟
در بخش آموزش سئو تخصصی یکی از مبحث ها سئو کلاه سفیده، حالا میپرسی سئو کلاه سفید یعنی چی؟ خلاصه اشو که بالاتر بهتون گفتم سئو کلاه سفید یعنی انجام کار سئو کاملا طبق قوانین گوگل. یعنی شما همیشه محتوای اصولی و مستمر تولید کنید و تو سایت منتشر کنید. یا بهتر هست آموزش تولید محتوا را ببینید که بدانید تولید محتوای اصولی یعنی چی. همیشه سایت هایی که کاملا روی خط سئو کلاه سفید هستند آینده خوبی را دارند. اما نکته مهمی اینجاست رفیق! سایت هایی که کاملا سئو کلاه سفید انجام میدهند یکم به زمان بیشتری نیاز دارند برای رسیدن به صفحه اول گوگل روی کلمات سخت. چون رقبای آنها یا سئو کلاه خاکستری انجام میدهند یا کلاه سیاه و اینجا کار شما سخت میشود. پس نیازه یکم سئو کلاه سفید و بذاریم کنار و بریم سمت روش های دیگه انجام فعالیت سئو سایت. پس از همین جا با کلاه سفید های عزیز خداحافظی میکنم چون حتی دوره آموزش سئو آکادمی ما هم علاقه ای نسبت به سئو کلاه سفید نداشتیم .
سئو کلاه خاکستری چیست؟
سئو کلاه خاکستری یکی از محبوبترین روش ها در نزد سئوکاران هست و به جرات میشه گفت بیش از 50% سایت ها از همین روش سئو کلاه خاکستری استفاده میکنند برای سئو سایتشان. چون ریسک کمتری دارد فعالیت سئو و همچنین تو زمان کمتری به صفحه اول گوگل و در نهایت لینک یک گوگل میرسند. پیشنهاد میشود شماهم برای سئو سایتتان بیشتر از هیمن سئو کلاه خاکستری استفاده کنید که هم هزینه کمتری رو انجام بدین و هم کمی تو وقت خود صرفه جویی کنید و این برگ برنده خوبی براتون هست.
سئو کلاه سیاه چیست؟
آها رسیدیم به بحث جنجالی سئو کلاه سیاه. ببین باید خیلی دل داشته باشی بری سمت سئو کلاه سیاه و باید به خوبی آموزش سئو تخصصی رو دیده باشی و بدونی کجا و چه جایی چه حرکتیو بزنی که سایتت بیاد صفحه اول گوگل . انجام فعالیت سئو کلاه سیاه به راحتی نیست و باید کاملا متخصص باشید و اگر یک جایی مسیر عملیات سئو شما لو بره قطعا گوگل شما رو جریمه و پنالتی میکند. تو سئو کلاه سیاه اولین اشتباه آخرین اشتباه شماست پس اگر دانش کمی در زمینه سئو سایت دارید پیشنهاد میشود به هیچ عنوان به سمت سئو کلاه سیاه نروید.
پنالتی شدن سایت یعنی چی؟
قطعا وقتی یادگیری سئو و آموزش سئو رو آغاز کنید و حتی استارت سئو سایت رو بزنید باید با پنالتی سایت آشنا باشید. حال پنالتی سایت چیست سوالی هست که برای شما پیش خواهد آمد. با یک تشبیه باهم در موردش صحبت کنیم، تو بازی فوتبال وقتی بازیکنان روی بازیکن حریف در محوطه جریمه خودشون مرتکب خطا شوند داور آنهارا جریمه خواهد کرد و اعلام ضربه پنالتی میکند برای حریف. دقیقا برای سئو سایت هم به همین صورت هست اگر شما در انجام عملیات سئو خطایی را انجام دهید که خارج از قوانین سئو و قوانین گوگل باشد، اینجا گوگل شمارا جریمه خواهد کرد.
پنالتی سایت و جریمه گوگل به چه صورت است؟
پنالتی سایت و جریمه شدن سایت شما به این گونه نیست که گوگل سایت شمارا کامل جریمه کند. اگر شما برای هر صفحه و کلمه کلیدی سایتتون مرتکب خطا شوید گوگل فقط و فقط همان صفحه سایت و همان کلمه کلیدی شمارا جریمه میکند. و در بخش آموزش سئو به شما گفته میشه که جریمه گوگل به این صورت هست که شما را از نتایج خود حذف خواهد کرد و یا دیگر آن کلمه و صفحه سایت شما رتبه ای نخواهد گرفت. پس رفیق جان بدون هیچ وقت نباید تو عملیات سئو خطایی انجام بدی چون اولین خطا آخرین خطاست و قطعا جریمه میشی.
صفحه اصلی سایت پنالت نمیشود!
یکی از مهمترین مواردی که عموما کمتر کسی از آن اطلاع دارد این میباشد که فکر میکنند صفحه اصلی سایت هم پنالتی و جریمه میشود. باید گفت خیر صفحه اصلی سایت شما پنالتی نخواهد شد و این جریمه تنها برای صفحات داخلی سایت شماست که از همین ترفند پنالتی نشدن صفحه اصلی سایت میشود در بحث لینکسازی داخلی سایت و بهبود رتبه سئو سایت کلی استفاده کرد.
چرا سئو سایت برای ما مهم است؟
روزانه میلیاردها جستجو در گوگل انجام میشود ولی دلیل اهمیت سئو تنها تعداد بالای جستجوها نیست.
با ورود و همهگیر شدن تلفنهای همراه، جستجو در اینترنت به یک ابزار قابل اعتماد و در دسترس برای پیدا کردن پاسخ سوالات، تصمیمگیری در مورد خرید یک محصول یا حتی پیدا کردن نزدیکترین نانوایی محل تبدیل شده است. نتایجی که پس از جستجو به کاربر نمایش داده میشود نقش مهمی در فرآیند شناخت و تصمیمگیری او بازی میکند.
با سرمایهگذاری در حوزه سئو، این شانس را خواهیم داشت که در لحظهای مناسب به مخاطب معرفی شویم؛ زمانیکه به محصول یا خدمات ارائه شده نیاز دارد و به دنبال پاسخ مناسبی برای آن میگردد و به دوست مورد اعتماد خود یعنی گوگل رجوع میکند.
اعتماد کاربران؛ همان برگ برندهایست که گوگل را به چنین شرکت بزرگی در دنیا تبدیل کرده است. واقعیت این است که؛ به آنچه حاصل از جستجوی خودمان در گوگل است اعتماد بیشتری داریم تا محتوایی که به صورت تبلیغات (بنر، پیامک، ایمیل و …) به دست ما رسیده است.
کسب و کارهای سنتی تصور میکنند که برای ورود به فضای بازاریابی دیجیتال، داشتن یک سایت زیبا و قدرتمند کفایت میکند.
ک فروشگاه لباس را تصور کنید که بهترین برندهای دنیا را با پایینترین قیمت عرضه میکند ولی در شهری کم جمعیت، طبقه زیرهمکف پاساژی متروک یا یک کوچه فرعی در محلهای مسکونی قرار گرفته است. میزان فروش این فروشگاه چقدر با کیفیت محصولاتی که ارائه میکند همخوانی دارد؟ قطعا نمیتواند از تمام پتانسیلهای خود بهره بگیرد.
همانطور که موقعیت مکانی یک فروشگاه حضوری بر میزان مراجعه و فروش آن تاثیرگذار است، برای یک سایت اینترنتی حضور در نتایج جستجو و کسب جایگاه در عبارات کلیدی اهمیت خواهد داشت و برای تحقق این مهم به یک چیز نیاز داریم؛ سئو.
چرا موتورهای جستجو به سئو نیاز دارند؟
افرادی که به تازگی با سئو آشنا میشوند معمولا با سوالاتی منطقی روبرو میشوند که درک اهمیت سئو و نیاز گوگل به آن را دشوار میکند. سوالاتی مانند:
مگر نه اینکه گوگل از هوش مصنوعی بهره میبرد؟ هزاران مهندس نخبه را گرد هم آورده و سالهاست که برای بهبود الگوریتمها و ارائه بهترین پاسخ به کاربر تلاش میکند؟ پس چرا هنوز قادر به تشخیص محتوای ارزشمند نیست؟ چرا برای کسب جایگاه باید استانداردهای سئو را در سایت خود رعایت کنیم؟
فراموش نکنیم که؛ هدف گوگل تنها تشخیص کیفیت محتوا و اعتبار سایت نیست بلکه رتبهبندی آنها برای نمایش به کاربر نیز اهمیت بالایی دارد.
صفحه اول نتایج جستجو حداکثر 10 سایت را به کاربران پیشنهاد میدهد و هر سایتی که در رتبه بالاتری باشد شانس بیشتری برای جلب توجه کاربر و افزایش بازدید خواهد داشت. در نتیجه؛
وقتی از سئو صحبت میکنیم، با یک رقابت سخت و فشرده روبرو هستیم.
تجربه کاربری؛ کلیدواژهای است که گوگل تاکید زیادی بر آن دارد و این تجربه تنها به کیفیت محتوا وابسته نیست. فاکتورهای متعددی مانند سرعت نمایش صفحه، خوانایی و دسترسی به محتوا، اعتبار سایت و نویسنده و … میتوانند بر تجربه و رضایت کاربر تاثیرگذار باشند.
سایتها و صفحات زیادی در سطح وب وجود دارند که محتوایی مفید و کاربردی را ارائه کردهاند ولی هرگز شانسی برای حضور در صدر نتایج جستجو ندارند! چرا که به جنبههای دیگر سئو توجه نکرده و زحمات خود را هدر دادهاند، در نتیجه رقبا با محتوایی ضعیفتر، بازدید و فروش بیشتری کسب میکنند.
لینک چیست؟
قطعا اولین چیزی که در آموزش سئو خواهید شنید کلمه لینک و بک لینک هست. باید گفت مهمترین کلمه هم همین هست. اما لینک چیست؟ به ساده ترین حالت ممکن لینک یعنی کلمه ای که قابل کلیک کردن باشد و شما روش کلیک کنید وارد صفحه دیگری شوید را لینک میگویند. برای مثال الان شما روی کلمه » آکادمی امین طاهری کلیک کنید وارد صفحه اصلی سایت خواهید شد، پس آکادمی امین طاهری لینک دارد شده است. اوکی؟ 🙃
بک لینک چیست؟
اوه اوه یکی از مهمترین مبحث ها در امر سئو همین بک لینک هست. یعنی همین بک لینک میتونه کلا سایت شمارو تو نتایج گوگل متحول کند. حالا بک لینک چیست؟ تو پاراگراف بالا لینک را متوجه شدیم چیست. حالا اگر سایت دیگه بیاد به سایت شما لینک بده اینو میگن بکلینک. پس بک لینک یعنی سایت شما از سایت دیگری لینک بگیرد. هر سایتی میتواند به سایت شما لینک دهد و فرقی هم نمیکند به کدام صفحه سایت شما لینک دهد در نهایت این هست که شما از سایت دیگری یک لینک گرفته اید. لینک گرفتن از سایت ها پروسه خاصی دارد و همینجوری الکی اگر از هر سایتی بکلینک بگیری بدون برنامه قطعا جریمه میشید و سئو سایت شما منفی خواهد شد. باید دانش بک لینک رو داشته باشید. نکته ای هم هست که باید بدانید شما خودتان هم میتوانید برای سایتتان بک لینک بسازید اما باید طبق برنامه باشد که تو بخش آموزش سئو کامل از پایه تا پیشرفته همه این موارد به شما گفته شده است.
3 گام اصلی برای انجام عملیات سئو کدامند؟
شما با هر روشی که بخواهید سئو را پیش ببرید، سفید، خاکستری یا سیاه، تفاوتی ندارد، بههرحال این عملیات در 3 گام انجام میشود، ابتدا نیاز مشکلات فنی سایت رفع شود، سپس مشکلات داخلی و در نهایت بهبود خارجی یا عملیات خارج از سایت آغاز میشود. البته این 3 گام میتوانند به صورت موازی نیز پیش بروند که نیاز به تخصص بیشتری برای انجام این موضوع است.
1. گام اول سئو تکنیکال یا Technical SEO
2. گام دوم سئو داخلی یا On-Page SEO
3. گام سوم سئو خارجی یا Off-Page SEO
خوب برای آشنایی بیشتر با هربخش، جداگانه هرگام را با هم بررسی میکنیم تا بدانیم شامل چه عملیات و اقداماتی میشود و در نهایت چه توقعی میتوان بعد از برداشتن هرگام داشت.
سئو تکنیکال یا Technical SEO چیست؟
منظور از Technical Seo (سئوی فنی) بهبود جنبههای فنی و تکنیکی یک وب سایت بمنظور افزایش رتبه صفحات آن در موتورهای جستجو است. ارکان تکنیکال سئو، قابل فهم ساختن هرچه تمامتر محتوای یک وب سایت برای موتور جستجو و نیز سریع و آسان کردن فرآیند بررسی آن است. به بیان دیگر، با استفاده از سئوی تکنیکال، به موتورهای جستجو کمک میکنید تا راحتتر به وب سایت شما دسترسی پیدا کرده و آن را بررسی و تجزیه و تحلیل کنند. دلیل نامگذاری تکنیکال سئو یا سئوی فنی این است که، در اصل این نوع سئو هیچ ارتباطی با محتوای وب سایت شما ندارد و هدف اصلی آن بهینه سازی زیربنا و زیرساخت وب سایت شماست. برای آشنایی بیشتر میتونید به مقاله معرفی سئو تکنیکال یا سئو فنی به همراه چک لیست مراجعه کنید.
سئو داخلی یا On-Page SEO چیست؟
On Page Seo (سئوی داخل صفحات) فرآیند بهینه سازی محتوای صفحات وب هم برای موتورهای جستجو و هم برای کاربران است. چراکه بهینه سازی صفحات برای موتورهای جستجو در این شیوه از بهینه سازی، در گروی بهینه سازی صفحات برای کاربران است. فرآیند سئوی داخلی یا On Page Seo علاوه بر انتشار محتوای مرتبط و باکیفیت، شامل مواردی ازقبیل بهینه سازی عنوان، تگها و تصاویر است. با سئوی داخلی ، شما وب سایتتان را برای کاربران کاربردیتر و باارزشتر میسازید. هرچه وب سایتتان از دید کاربران کارآمدتر و مفیدتر باشد، ترافیک و بازدید بیشتری دریافت خواهید کرد؛ و این به معنی ارتقای رتبه شما در موتورهای جستجو است.
سئو خارجی یا Off-Page SEO چیست؟
Off Page Seo (سئوی خارج از صفحات) تمام فعالیتهایی است که با هدف ارتقای رتبه صفحات در موتورهای جستجو، خارج از وب سایت انجام میگیرد. یک سایت با بک لینکهای باارزش بیشتر، معمولا رتبه بهتری در مقایسه با وب سایتی مشابه با بک لینکهای کمتر میگیرد. موتورهای جستجو بک لینکها را نشانه محتوای باکیفیت قابل ارجاع و استناد درنظر میگیرند. اما بسیاری Off Page Seo را همان لینک سازی میپندارند درحالیکه اینگونه نیست و لینک سازی فقط بخش اعظمی از این شیوه بهینه سازی را تشکیل میدهد. برای مثال، مواردی ازقبیل بازاریابی شبکههای اجتماعی و نام تجاری نیز جزو سئوی خارجی محسوب میشود و اهمیت بسیاری دارد. به بیانی دیگر، Off Page Seo تمام کارهایی است که خارج از یک وب سایت انجام میگیرد تا موتورهای جستجو آن وب سایت را قابل اعتماد و معتبر به حساب بیاورند.
سایتهایی که در نتایج اول گوگل هستند چگونه ثروتمند میشوند؟
واضح است که همه افراد برای پیدا کردن قالیشویی مانند شما عمل میکنند و معمولا همه این افراد به همان 3 گزینهی اول که در گوگل نمایش داده میشود مراجعه کرده و با آنها تماس میگیرند. طبق آمارهای منتشر شده از گوگل بیش از 30 درصد افراد وارد نتیجه اول میشوند و اگر با سایت و قیمتهای خوبی مواجه شوند با همان مجموعه کار میکنند و باقی افراد هم برای بررسی قیمت یا سایتهای دیگر به چند نتیجه بعدی مراجعه خواهند کرد و معمولا کسی به صفحه دوم گوگل نمیرود مگر در شرایط خیلی خاص و محدود!
یک مثال واقعی از ثروتمندشدن سایتها در نتایج اول گوگل
حال بیایید یک محاسبه ساده انجام دهیم اگر روزانه کلمه قالیشویی 1500 دفعه جستجو شود که معمولا 80٪ این جستجوها با موبایل انجام میشود و از این 1500 جستجو حدود 30 درصد آنها روی گزینه اول کلیک کنند یعنی 500 نفر در یک روز وارد گزینه اول در کلمه قالیشویی شدهاند.
اگر از این 500 نفر فقط 100 نفر تصمیم به سپردن قالیهای خود به این مجموعه بگیرند و هر سفارش فقط 200 هزار تومان برای قالیشویی سود داشته باشد:
100 ضربدر 200 هزار تومان = 20 میلیون تومان ضربدر 30 = 600 میلیون تومان
یک قالیشویی با رسیدن به رتبه اول گوگل در این مثال 600 میلیون تومان سود میکند و اینگونه سئو میتواند یک مجموعه یا فرد را ثروتمند کند.
نکته بسیار مهمی که باید بدانید این است که تعداد جستجوها معمولا بیش از تعداد گفته شده در مثال است و همچنین خیلی بعید است که از 500 نفر فقط 100 نفر سفارش ثبت کنند و در نهایت سود حساب شده نیز حداقل درنظر گرفته شده است. در نمونه واقعی معمولا سود خیلی بیشتر از این اعداد است.
برای مثال یک آژانس مسافرتی با پرداخت ماهانه 100 میلیون تومان برای تبلیغات در گوگل هنوز سود بالایی میبرد و حاضر است برای رتبه گرفتن روی کلمهای مثل تور مشهد تا چند صد میلیون تومان هزینه کند، این نیز نشان میدهد که چقدر میتوان با داشتن رتبهی خوب در گوگل ثروت ایجاد کرد.
کلمه کلیدی در سئو سایت یعنی چی؟
در آموزش سئو گفته شده کلمه کلیدی یعنی همه چیزی که شما باید برای سئو تلاش کنید. حال کلمه کلیدی در سئو سایت یعنی چی و چه تاثیری دارد؟ با یک مثال یاد میگیریم کلمه کلیدی در سئو سایت چیست: برای مثال شما در گوگل سرچ میکنید « لباس مردانه » و سپس سایت هایی برای شما در نتایج گوگل ظاهر میشود. خب این کلمه لباس مردانه که سرچ کردید را در سئو میگویند کلمه کلیدی و سایت هایی که بعد از سرچ این کلمه توسط شما نمایش داده شد روی کلمه کلیدی لباس مردانه سئو کرده اند که در نتایج حضور دارد.
کلمه کلیدی یعنی انکرتکست!
لفظ تخصصی کلمه کلیدی Anchor Text میباشد. یعنی کلمه یا متنی که لینک دار شده و شما روی آن کلیک میکنید. پس هرجایی شنیدی انکرتکست شما برای سئو چیست یا طرف داشت براتون کلاس میذاشت بدونین انکرتکست یعنی کلمه کلیدی شما 🙂 .
چند نوع کلمه کلیدی یا انکرتکست داریم؟
کلمه کلیدییا همون Anchor Text سه مدل رایج دارد که در دوره آموزش سئو کامل این موارد را میشناسید. حالا در ادامه سه مدل انکرتکست را به صورت دقیق همراه با مثال باهم میشناسیم:
اگزکت مچ (Exact Match) : کلمه کلیدی Exact Match همان کلمه کلیدی اصلی هست که قصد داریم سئو کنیم. مثال کلمه آموزش اینستاگرام
برود مچ (Broad Match) : کلمه کلیدی Broad Match یعنی کلمه کلیدی اصلی شما + پسوند یا پیشوند : مثال دوره آموزش اینستاگرام – آموزش اینستاگرام حضوری
فیریز مچ (Phrase Match) : کلمه کلیدی Phrase Match یعنی حضور کلمه کلیدی اصلی شما در جمله : مثال بهترین دوره آموزش اینستاگرام در کرمان
خب در بالا سه مدل اصلی انکرتکست را باهم شناختیم که شاید کمتر با این مورد ها آشنا شده بودید ولی تو این پست آکادمی امین طاهری این کلمات را شناختی رفیق.
مدل های دیگر کلمه کلیدی در سئو سایت
شما در آموزش سئو سایت خودتون چند مدل دیگر کلمه کلیدی را خواهید شناخت. تو بخش بالا یک نکته ای رو توجه نکردید آنهم طول این انکرتکست ها بود، برای مثال کلمات کلیدی فیریز مچ طولانی تر از کلمات کلیدی اگزکت مچ میباشد پس این ها یک اسمی دارند که در ادامه با آن ها آشنا میشویم که دیگر هیچ گونه سوالی در مورد کلمه کلیدی نداشته باشید.
کلمه کلیدی کوتاه (short tail) : این نوع کلمات کلیدی تک کلمه ای هستند مثل کلمه بورس – سئو – فیلمبرداری و … که سخت ترین نوع سئو هم روی کلمات کلیدی کوتاه یا short tail میباشد زیرا رقابت بالاست و سئو روی این کلمات هم سخت میشود.
کلمه کلیدی متوسط (mid tail) : کلمات کلیدی mid tail یا همان متوسط عموما ترکیب 2 + 3 کلمه در کنار یک دیگر میباشد. مثل آموزش زبان آلمانی – آموزش بلاگری و … که سئو روی این کلمات عموما راحت تر میباشد و محبوبترین نوع کلمات هم همین کلمات کلیدی متوسط میباشد و البته سرچ این کلمات در گوگل توسط کاربران هم نیز بیشتر از سایر کلمات میباشد و به نوعی خیلی هدفمند تر است.
کلمه کلیدی طولانی (long tail) : کلمات کلیدی لانگ تیل که در آموزش سئو خیلی روی آن تاکید شده است که چطور سئو کنید. این کلمات ترکیب بین 3 + 5 کلمه در کنار یک دیگر میباشد. مثل پکیج آموزش زبان انگلیسی که ترکیب 4 کلمه در کنار یک دیگر بود و سئو روی کلمات لانگ تیل خیلی راحت تر از سایر کلمات میباشد و میتوانید سریع تر رتبه خوبی را در گوگل بگیرید.
روش پیدا کردن کلمه کلیدی در سئو سایت؟
یکی از آسان ترین روش ها برای پیدا کردن کلمه کلیدی در سئو سایت رو به شما میگم که کاملا رایگان هست. تو این روش شما کلمه کلیدی را پیدا خواهید کرد که توسط کاربران در گوگل بیشترین سرچ را دارد. وقتی آموزش سئو را کامل ببینید شما تمامی روش هایی که میتوانید کلمات کلیدی حوزه کاری خود را پیدا کنید را یاد میگرید. حالا در این روش فقط کافیست کلمه کلیدی اصلی حوزه کاری خود را در گوگل سرچ کنید سپس در پایین صفحه بخشی را مشاهده خواهید کرد که مربوط به related search یا suggest (پیشنهاد) های گوگل بوده یعنی کلمات کلیدی مرتبط به این کلمه اصلی که سرچ کردید. تصویر زیر را مشاهده کنید: برای مثال ما سرچ کردیم سئو سپس در صفحه باز شده شما کلمات مرتبط به سئو را مشاهده خواهید کرد که هست : قیمت سئو ، معنی سئو ، آموزش سئو و …
این کلماتی که در عکس بالا مشاهده کردید کلمات کلیدی لانگ تیل و مرتبط به کلمه کلیدی اصلی شماست که توسط کاربران بیشترین سرچ را دارد. پس شما به راحتی میتوانید با یک مقاله داخل سایت خودتان در مورد کلمات کلیدی بالا ورودی بیشتری را به سمت سایتتان جذب کنید که در پکیج و دوره آموزش سئو روش هایی را به شما گفته شده که به راحتی میتوانید ورودی سایت را افزایش دهید.
چرا وب سایت من به سئو نیاز دارد؟ (10 دلیل)
بخش عظیم ترافیک اطلاعات در اینترنت توسط تبلیغات معتبر موتورهای جستجو صورت میگیرد. معتبرترین موتورهای جستجو عبارتند از گوگل، بینگ و یاهو اگرچه شبکههای اجتماعی گوناگون و مدلهای دیگر ترافیک اطلاعات نیز میتوانند برای سایت شما بازدیدکننده ایجاد کنند، اما موتورهای جستجو روش اصلی هدایت کاربران بیشتر در اینترنت است. چه سایت شما ارائه دهنده محتوا، سرویس، محصول و اطلاعات باشد و چه در مورد هر چیز دیگری باشد، این موضوع کاملا ثابت شده است.
- از رقبا پیشی بگیرید.
- در صدر نتایج گوگل دیده شوید.
- مشتریان هدفمند را به سایت خود هدایت کنید.
- فروش خود را چند برابر کنید.
- هزینهی سئو بسیار پایین تر از تبلیغات اینترنتی میباشد.
- سئو در گوگل رایگان است اما تبلیغات در گوگل هزینه دارد.
- ترافیک در سایت بالا میرود.
- الکسا پایین میآید.
- برند سازی انجام میگیرد.
- اعضای سایت شما بسیار بالا میرود.
موتورهای جستجو در هدف قرار دادن چیزی که مردم از پیشنهادهای شما به دنبالشان هستند منحصر به فرد عمل میکنند. در واقع موتورهای جستجو راههای ارتباطی هستند که این قضیه را عملی میکنند. اگر سایت شما توسط موتورهای جستجو پیدا نمیشود یا محتوای سایت شما در دیتابیسهای آنها قرار نمیگیرد، به این معنیست که شما فرصتهای شگفت انگیز حضور در موتورهای جستجو که در وبسایتهای دیگر موجود است را از دست دادهاید. موارد جستجو شده، همان کلماتی که کاربران آنها را در فرم جستجو تایپ میکنند دارای اهمیت فوق العادهای میباشند. تجربه نشان داده است که ترافیک موتورهای جستجو میتواند به یک موفقیت ساماندهی شده یا بالعکس منجر شود. اهداف یک وب سایت میتواند ارائه تبلیغات، درآمدزایی یا نمایش محصولاتی باشد که مشابه آن درهیچ شبکه بازاریابی دیگری نباشد.
الکسا چیست؟
یکی از سوالات پر تکرارتی که در دوره های آموزش سئو همیشه پرسیده میشود در مورد همین الکسای تو دل بروست که کلی طرفدار داره. به راحتی الکسا برای سایت یعنی یک سایتی که رتبه سایت شما در کشور خودتان و دنیا را مشخص میکند. الکسا اصلا برنامه ای خاصی نیست که برای سایتتان نصب کنید یا برید جایی ثبت نام کنید که بتوانید رتبه سایت خودتان را مشاهده کنید. بعد از مدتی که سایت شما ورودی داشته باشد میتوانید با نصب تولبار الکسا ببنیید سایتتان رتبه اش چقدر میباشد. تازه داستان از اینجا شروع میشود که حالا فهمیدیم الکسا چیست؟ باید بدونیم چطور کاهش رتبه الکسا سایت رو داشته باشیم!
شما بعد از نصب تولبار الکسا روی مرورگر خود وارد سایت مورد نظر خود میشود.
نکته : خیلی درگیر رتبه الکسا سایت خودتان نباشید زیرا فقط یک عدد هست که نمایش میدهد و به راحتی میتوانید رتبه الکسا سایت خودتان را کم کنید آن هم با خرید بازدید فیک برای سایت خودتان است که به شدت تو سئو سایت ضرر دارد. برخلاف نظر خیلی از سئوکاران که میگویند الکسا به هیچ عنوان مهم نیست من میگم اصلا اینطور نیست عدد الکسا سایت از یک جایی به بعد خیلی هم مهمه و کاملا رقابتی هست بین سایت ها. اما روی سایت های نوپا یا سایت های با رتبه الکسا بالای 1000 ایران خیلی خودتونو درگیر این عدد نکنید. تو آموزش سئو من تمامی روش هایی که شما میتونید عدد رتبه الکسا را کاملا واقعی کاهش بدین رو بهتون آموزش دادم
الگوریتم های گوگل برای سئو
تو بحث آموزش سئو حرفه ای و پیشرفته مبحثی وجود دارد به نام الگوریتم های گوگل، همانطور که در آموزش اینستاگرام شما الگوریتم های اینستاگرام رو میشناسید، گوگل هم یکسری الگوریتم تعیین کرده است که به نوعی خط قرمزهای خودشو برای متخصصین سئو مشخص کرده و اگر شما الگوریتم های گوگل را رعایت نکنید یکم اوضاع برای سئو سایت شما پیچیده خواهد شد. حالا در ادامه این مطلب قصد داریم مهمترین الگوریتم های گوگل که در سئو سایت خیلی تاثیر گذار هست و کمتر به اونها توجه میشه رو بهتون معرفی کنیم که اگر ندونید این الگوریتم هارو ممکنه سایتتونو بعد یک مدتی روی هوا ببینید 🙂 پس با دقت گوش جان بسپر تا بدانیم الگوریتم های گوگل و سئو چیست.
الگوریتم پاندا: الگوریتم پاندا وظیفه اش این است که محتوای کپی سایت هارو بررسی کند. وقتی میگیم محتوا یعنی متن، عکس و سایر موارد که همه توسط این الگوریتم بررسی میشه و به گوگل گزارش میده که سایت فلان محتوای کپی دارد. این این گزارش باعث میشه ارزش محتوایی سایت ما بسیار کاهش یابد و در نهایت افت رتبه برای شما خواهد بود و یا اصلا بهبود رتبه ای برای صفحه مورد نظرتون که محتوای کپی داره در کار نخواهد بود. الگوریتم پاندا جزو مهمترین هاست که تو آموزش سئو باید خیلی بهش دقت کنید تا مشکلی براتون پیش نیاد.
الگوریتم پنگوئن: الگوریتم پنگوئن قفلی زده روی بک لینک های سایت شما. عموما بک لینک های غیرمربتط و اسپم توسط این الگوریتم بررسی میشود. یا بسیاری از سایت ها در گذشته که سئو خیلی قانون خاصی نداشت با خرید حجم بالایی از بک لینک نامرتبط رتبه های خوبی میگرفتن که کاملا غیرطبیعی بود، به خاطر همین الگوریتم پنگوئن وارد گود شد و تمامی این سایت ها و بک لینک هارو از فیلتر خودش رد کرد و از این زمان هر سایتی که بک لینک های غیرطبیعی داشته باشه یا اسپم و یا تکرار خیلی زیاد روی لینکسازی روی یک کلمه کلیدی را منصوعی میخونه و سایت مقصد رو جریمه میکند. ( لنتی این الگوریتم به نوعی رحم نمیکنه گاف بدی گرفتت )
الگوریتم مرغ مگس خوار: این الگوریتم خیلی خوبه و میاد سرچ های مربتط به سرچ کلمه کلیدی شمارو نشون میده. حتی اگر کلمه ای رو اشتباه تایپ کنید و سرچ کنید گوگل نمیاد صفحه خالی به کاربر نشون بده، زیرا الگوریتم مرغ مگس خوار خیلی حرفه ای و شیک معنای کلمه شمارو متوجه میشه و نزدیک ترین نتایج به سرچ شمارو نمایش میدهد.
ترفند سئو: در این بین یک ترفند آموزش سئو به شما بگیم برید لذت ببرید: سعی کنید از کلمات مرتبط به کلمه کلیدی اصلی در صفحه هدف خودتان استفاده کنید اینجا کسی کلمه مرتبط رو هم سرچ کنه به واسطه اینکه اون کلمه تو صفحه سایت شما وجود دارد گوگل صفحه سایت شمارو به کاربر نمایش خواهد داد، البته به همین راحتی ها هم نیست ولی تاثیر بسیار بالایی برای شما خواهد داشت.
الگوریتم کبوتر: یکی از الگوریتم های گوگل و سئو همین الکوریتم کبوتر هست که مربوط به سرچ محلی شماست. برای مثال در گوگل کلمه آموزش بورس را جست و جو کنید، بخشی از نتایج صفحه اول گوگل مربوط به نتایج محلی بوده و این یعنی نزدیک ترین آموزشگاه های آموزش بورس به شمارو نمایش میدهد که این نمایش توسط الگوریتم کبوتر انجام شده است. پس بدانید که الگوریتم کبوتر چقدر میتوانید تو سئو سایت شما و البته فروش محصولات شما برای حضور افراد در فروشگاه شما تاثیر بالایی داشته باشد.
الگوریتم گوگل دنس: رقص گوگل قطعا اسم این الگوریتم برای شما جالب خواهد بود، اما زیباترین اسمی هست که برای این الگوریتم انتخاب شده همین الگوریتم گوگل دنس یا الگوریتم رقص گوگل میباشد. قطعا برای شما پیش میاد که صفحات سایت شما در نتایج گوگل بالا و پایین زیادی داشته باشد، برای مثال یک روز صفحه اول گوگل یه روز رتبه 5 یه روز صفحه 2 گوگل باشد، این دقیقا گوگل دنس هست یعنی صفحه شما در حالت پیدا کردن رتبه دقیقش در نتایج گوگل هست. در این زمان متخصص سئو باید بهترین حرکت را بزند تا در بهترین جایگاه صفحه مورد نظرش بنشیند. در آموزش سئو گفتیم به شما در زمان گوگل دنس سعی کنید با یک بکلینک خیلی عالی و قدرتمند صفحه رو تقویت کنید تا در بالاترین رتبه مورد نظرش بنشیند.
سرچ کنسول چسیت؟
یکی از مهمترین بخش های سئو که در دوره آموزش سئو حرفه ای گفته میشه مبحث سرچ کنسول (search console) میباشد. خدایش سرچ کنسول مهمترین ابزار برای سئوکاران و وبمستران میباشد که با این ابزار که مختص خود گوگل هست میتونن تمام سایت خودشون رو تحلیل و بررسی کنن. باید گفت فعالسازی سرچ کنسول برای سایت از نون شب برای شما واجب تر است. نداشتن سرچ کنسول برای سایت مثله این میمونه شما یک ماشین دارید اما هیچ اطلاعاتی از میزان بنزین ماشین، سرعت ماشین و دور موتور ندارید. سرچ کنسول دقیقا این کار را با سایت شما میکند.
مزایای داشتن سرچ کنسول برای سایت
شما با داشتن و فعالسازی سرچ کنسول برای ساتتون میتوانید به صورت دقیقا اطلاعات روزانه سایت خودتون و شرایط سایت در گوگل را متوجه بشید. برای مثال چقدر روزانه در نتایج گوگل دیده میشوید، چقدر کلیک روی نتایج سایت شما میشود، ارورهای سایت شما چیست، لینکسازی های خارجی شما چطور است و خیلی از موارد دیگر که سرچ کنسول به صورت دقیق و خیلی کامل همه این موردهارا به شما خواهد گفت.
برای مثال اولین تصویر بعد از فعالسازی سرچ کنسول برای ساتتون میبینید نمودار زیر است. ( البته این نمودار و اعداد بعد از چندین روز برای شما خواهد آمد بعد از اولین فعالسازی ) حالا این نمودار در سرچ کنسول یعنی چی؟ در دوره آموزش سئو کامل به سرچ کنسول پرداختیم و همه این موارد رو با جزئیات به شما آموزش داده ایم.
توتال کلیک در سرچ کنسول (Total Clicks) : مجموع کلیک هایی که سایت شما در نتایج گوگل گرفته است را به شما نمایش میدهد. ( این نمایش طبق تاریخ مشخص شده است برای مثال طی 3 ماه اخیر ). برای مثال طبق تصویر زیر 905 هزارتا کلیک طی 3 ماه اخیر روی نتایج این سایت در گوگل انجام شده است.
توتال ایمپریشن در سرچ کنسول (Total Impressions) : به تعداد دفعاتی که سایت شما در نتایج گوگل دیده شده است میگویند ایمپریشن. برای مثال طبق تصویر زیر سایت مورد نظر طی 3 ماه خیر 6 میلیون و 310 هزار بار در نتایج گوگل دیده شده است.
اورج سی تی آر در سرچ کنسول ( Average CTR ) : نرخ تبدیل سایت را CTR میگویند. حالا Average CTR یعنی میانگین نرخ کلیک روی نتایج سایت شما در گوگل. که در آموزش سئو دقیقا این امر یکی از مهمترین بخش هاست که آموزش داده میشود تا افزایش پیدا کند. هرچی CTR سایت شما زیادتر باشد یعنی شرایط سایت شما خوبه. اینجا 14/3 % نرخ تبدیل سایت مورد نظر است.
اورج پوزیشن در سرچ کنسول ( Average Position ) : این مورد یعنی میانگین رتبه صفحات و کلمات کلیدی سایت شما در نتایج گوگل. این عدد هرچی به عدد 1 نزدیک تر باشد یعنی شما به رتبه یک گوگل نزدیک تر هستید و شرایط خوبی دارید. در این تصویر Average Position سایت روی 5.9 میباشد یعنی عموما اکثر صفحاتی که در این سایت کار شده است در صفحه اول گوگل حضور دارند و میانگین روی رتبه 6 گوگل هستیم یعنی صفحه اول گوگل رتبه ششم.
ریدایرکت کردن در سایت چیست؟
یکی از مهمترین بخش هایی که در دوره آموزش سئو جامع به آن پرداخته میشود همین بحث ریدایرکت کردن است. در بهترین دوره سئو همه به این مورد اشاره خواهند کردن که در مسیر سئو سایت خودتون حتما به موضوع ریدایرکت کردن برخواهید خود و سوال میپرسید ریدایرکت کردن چیست. با یک مثال به شما خواهیم گفت ریدایرکت کردن چیست، وقتی شما احتمال دارد شماره تماس خود را پاسخ ندهید شماره خود را بر روی یک شماره دیگری دایورت میکنید که شخص دیگری پاسخ شما را دهد. این همان ریدایرکت کردن است، یعنی یک صفحه از سایت ممکن است وجود نداشته باشد یا تغییر کرده باشد در این صورت به گوگل میگید که در صورتی که کسی روی لینک این صفحه کلیک کرد شما وارد صفحه دیگری که من مشخص کرده ام شو و کاربر صفحه مدنظر من را ببیند این امر را میگویند ریدایرکت کردن. ( در پادکست پایین ریدایرکت کردن را براتون توضیح دادم.)
انواع ریداریکت در آموزش سئو
خب حالا باید با انواع رایج ریدایرکت آشنا شویم در بخش اول با چهار نوع رایج که مهمترین نوع ریدایرکت ها هستند آشنا خواهیم شد پس با دقت در ادامه همراه ما باشید البته توضیحات بیشترو در دوره آموزش پیشرفته و تخصصی سئو گفته ام بهتون.
ریدایرکت 301 : در این نوع ریدایرکت شما در کنار انتقال صفحه به صفحه جدید ارزش و اعتبار صفحه قبلی را هم به صفحه جدید منتقل خواهید کرد.
ریدایرکت 302 : در ریدایرکت 302 شما فقط به گوگل اطلاع میدهید که صفحه جدید دیگری پیدا شده و کاربر را منتقل کن به صفحه مورد نظر اما اعتبار صفحه را منتقل نکن.
ریدایرکت 307 : ریدایرکت 307 نوعی از ریدایرکت است که شما به گوگل میگید من به صورت موقت قصد دارم صفحه مورد نظرم به صفحه جدید منتقل بشه اما احتمال بازگشت به صفحه قبلی رو دارم پست اعتبار را منتقل نکن.
ریدایرکت 410 : سری ریدایرکت های 410 مربوط به حذفی صفحه از نتایج گوگل است. در ریدایرکت 410 شما به گوگل اطلاع میدهید که صفحه مورد نظر حذف شده است و شماهم از نتایج گوگل این صفحه را حذف کن.
ریدایرکت 451 : اگر صفحه مورد نظر در سایت شما به دلایل امنیتی حذف شده باشد شما در این نوع ریدایرکت به گوگل اطلاع خواهید داد که صفحه مورد نظر را از نتایج گوگل حذف کن.
نکته : در ریدایرکت های سری 400 شما از صفحه ای به صفحه دیگری منتقل نخواهید شد فقط به گوگل اطلاع میدهید که صفحه مورد نظر حذف شده است و شما هم این صفحه را از نتایج گوگل حذف کن.
چطور ریدایرکت انجام دهید؟
روش ریدایرکت کردن صفحات سایت را به شما خواهیم گفت. اگر وردپرس دارید به راحتی با افزونه Yoast SEO نسخه پولی میتوانید کار ریدایرکت کردن را انجام دهید. اما اگر این افزونه را ندارید افزونه هایی همانند Rank Math و redirection به راحتی میتوانید کار انتقال صفحات را انجام دهید.
آیا سئو مخصوص وردپرس میباشد؟
سوالی که همیشه پرسیده میشود این است آیا آموزش سئو وردپرس یعنی فقط محدود به وردپرس است؟! یا کلا سئو شامل وردپرس بوده یا بر روی هر سایتی با هر زبان برنامه نویسی قابل اجراست؟ باید گفت آموزش سئو به زبان ساده محدود به یک CMS خاص نبوده و شما اطلاعات سئو را میتوانید روی هر سایتی با هر زبان برنامه نویسی اجرا کنید. اما در بین وردپرس به واسطه داشتن افزونه های مختلف کار سئو شمارا راحت تر میکند و نهایتا چند درصد با سئو سایر سایت ها مسیر سئو شما تفاوت خواهد داشت که آن هم فقط محدود به افزونه هاست.
این تفکر را خارج کنید که فقط سئو مختص وردپرس بوده و باید روی آن اجرا شود. کسی که آموزش سئو کامل و جامع را دیده باشد به خوبی میتواند هر سایتی و هر کلمه کلیدی را سئو کرده و به صفحه اول گوگل و نتایج برتر برساند. پس سئو محدود به یک زبان برنامه نویسی خاص نمیباشد.
آیا سئو اینستاگرام هم داریم؟
اگر شما آموزش اینستاگرام را دیده باشید قطعا میدانید که چطور باید در این شبکه اجتماعی دیده شد. اما برخی از افراد که قصد دارند پیج های آنها در نتایج گوگل دیده شود فکر میکنند که آموزش سئو اینستاگرام را داریم و مخصوص این شبکه است. که باید گفت اینطور نیست. شما به واسطه اطلاعاتی که در پروفایل کاربری (بیو پیج) خود درج میکنید کسی کلمه ای را در گوگل سرچ کند ممکن است به واسطه آن اطلاعات و کلمه اگر در بیو پیج شما وجود داشته باشد پیج شما برای کاربران در نتایج گوگل نمایش داده شود. حال این نکته هم باید گفته شود اگر درگیری کاربران با پیج شما در اینستاگرام زیاد باشد احتمال اینکه پیج شما در نتایج گوگل دیده شود زیاد است.
آیا سئو یوتیوب داریم؟
مورد بعدی که به شدت مورد توجه بوده سئو یوتیوب است. آموزش سئو یوتیوب به صورت جداگانه وجود ندارد. سئو یوتیوب همان اطلاعاتیست که در کپشن پست های یوتیوب قرار میدهید و عنوان مطلب شماست. اما در این بین میتوان یکسری کارهایی را انجام داد و یکسری لینکسازی هارا که صفحه یوتیوب شما و به نوعی آن محتوای یوتیوب شما سئو شود و در نتایج گوگل دیده شود. باید گفت کار کاملا متفاوتی قرار نیست انجام شود زیرا دنیای سئو یک مسیر مشخص دارد و شما روی هر پلتفری باید همان مسیر را طی کنید تا در نتایج گوگل دیده شود.
یوتیوب به واسطه اینکه ویدئو محور بوده پست های شما در بخش ویدئوهای یوتیوب بیشتر نمایش داده خواهد شد.
اصطلاحات رایج در سئو را بشناشید
تو این بخش آموزش سئو رایگان قصد داریم اصطلاحات رایج سئو رو برای شما بگیم که اگر جایی دیدید و یا کسی به شما گفت بدانید چه معنایی را میدهد.
سرچ ارگانیک | Organic Search : بدان معناست که کاربر از طریق سرچ کلمات در گوگل وارد سایت شما بشود را Organic Search میگویند. ورود به سایت از طریق کلیک بر روی لینک های تبلیغاتی و بنرهایی از این سری شامل جستجوی طبیعی نمیشود.
نتایج طبیعی | Organic Results : از اسمش مشخص هست نتایجی که طبیعی باشد در نتایج گوگل، نه اینکه نتیجه هایی که جزو تبلیغات گوگل هستند برای مثال در کنار برخی از نتایج گوگل علامت ad را مشاهده میکنید اینها جزو ارگانیک ریزالت ها نمیباشد.
ترافیک طبیعی | Organic Traffic : ورودی هایی که از سمت سرچ گوگل وارد سایت شما میشود را ارگانیک ترافیک میگویند.
نتایج پولی | Paid Result : در نتایج گوگل یکسری نتیجه ها و سایت هایی وجود دارد که با پرداخت هزینه به این نقطه رسیده اند و شما وقتی روی آنها کلیک میکنید از حسابشان کسر میگردد که به آنها نتایج گولی یا پید ریزالت میگویند.
چگالی کلمه کلیدی | keyword density : یکی از موضوعات مهم سئو یک صفحه و سئو محتوانویسی همین کیورد دنسیتی میباشد که رعایت تکرار نسب کلمه کلیدی به کل کلمات محتواست، به نوعی که نباید خیلی کلمه کلیدی اصلی خودتونو در صفحه تکرار کنید.
ابزارهای بررسی سئو سایت
شما در دوره سئو سایت یاد میگیرید که چطور با ابزارها کار کنید و بهترین ابزارهای سئو وبسایت رو برای تحلیل خواهید شناخت. در این بخش چند ابزار مهم سئو را به شما معرفی خواهیم کرد که قطعا در ادامه مسیر به کار شما خواهد آمد. عموما ابزارهای سئو به شدت به سئوکار کمک خواهد کرد که تحلیل و بررسی درستی نسبت به مسیر سئو سایت خود و سئو سایت رقبا داشته باشند.
کیورد پلنر | Keyword Planner
یکی از کارآمدترین ابزارهای سئو سایت همین کیورد پلنر میباشد که در زمینه جست و جو و تحقیق کلمه کلیدی میتوانید از آن استفاده کنید. این ابزار رایگان میباشد که در اختیار شما قرار میگیرد. با Keyword Planner شما میتوایند برای کلمه کلیدی خودتون ایده بگیرید که چه کلماتی برای حوزه کاری شما مناسب است و برای کاربر بیشتر مورد توجه قرار دارد.
جی تی متریکس | GTMETRIX
ابزاری برای بررسی میزان سرعت سایت و افزایش سرعت لود وبسایت میباشد. شما با GTMETRIX میتوانید به صورت کامل و دقیق سرعت لود وبسایت خود و رقبا رو بررسی کنید و خطاهای موجود در سایت را که باعث افت سرعت شده است را در یابید و در راستای افزایش سرعت سایت اقدام کنید.
اچرفس | ahrefs
میتوان گفت یکی از قدرتمندترین ابزارهای تحلیل سئو سایت همین ابزار اچرفس میباشد. شما در دوره سئو آموزش میبینید که چطور باید با ابزار ahrefs کار کرد. با این ابزار شما اطلاعاتی همانند تحلیل دقیق و کامل بک لینک های رقبا، کلمات کلیدی را میتوانید دریافت کنید که شدیدا مورد نیاز کاربران است. نسخه رایگان این ابزار یکسری اطلاعات کلی در اختیار شما قرار خواهد داد اما در نسخه پولی این ابزار شما دسترسی کاملی به تمامی بخش های این سایت خواهید داشت.
وورنک | woorank
ابزار وورنک برای تحلیل و بررسی شرایط سئویی سایت مخصوصا سئو تکنیکال بسیار مناسب میباشد. این ابزار تمامی بخش های سایت شمارا تحلیل کرده و اگر موردی در سایت شما مشاهده شود به شما پیغام خواهد داد. امتیاز دهی ابزار woorank عددی از صفر تا صد میباشد که هر چقدر عدد به 100 نزدیک باشد یعنی شرایط سئو سایت شما خوب است و هر چقدر عدد کم باشد یعنی نیاز به بهینه سازی دارید. اگر در بخشی خطایی یافت شود دقیقا به شما گفته میشود که فلان بخش از سایت شما نقص دارد و شما باید این مورد را بررسی کنید تا مشکل شما برطرف شود. این ابزار پولی بوده و شما با خرید اکانت میتوانید به تمامی بخش های آن دسترسی کاملی داشته باشید.
نیل پتل | neilpatel
وبسایت نیل پتل، احتمالا اسم نیل پنل را اکثر سئوکاران شنیده باشن. نیل پتل یکی از متخصصین سئو در دنیاست که به نوعی یکی از مرجع های سئو شناخته میشود. در سایت رسمی neilpatel شما میتوانید جدا از آموزش های رایگانی که میتوانید بخوانید از بخشی استفاده کنید که مربوط به تحلیل و بررسی سایت بوده که به صورت کاملا دقیق میتوانید دیتای یک سایت را دریافت نمایید. در این بخش شما میتوانید تعداد بک لینک های سایت های خود و رقیب یا کلمات کلیدی یا سایر موارد را دقیقا تحلیل و بررسی نمایید.
آموزش ترفندهای سئو
سوالی که قطعا خیلی پرسیده میشود این است که آیا سئو ترفند دارد؟ باید گفت بله تو سئو ترفندهایی برای افزایش رتبه وبسایت شما در گوگل وجود دارد که میتوانید انجام دهید. اما برخی از این ترفندهای سئو حساس میباشد یعنی اگر به خوبی آموزش سئو سایت را ندیده باشید و این ترفندهارا انجام دهید ممکن است در ادامه مسیر به مشکل بر بخورید. به صورت کلی باید گفت در سئو دنبال ترفند و یا راهکار خیلی خاصی نباشید که قوانین گوگل را بتوانید دور بنزنید. همین آموزش هایی که در زمینه سئو وجود دارد را به خوبی و مستمر اجرا کنید قطعا بازخورد خیلی خوبی برای شما خواهد داشت.
فرمول سئو: در سئو آهسته و پیوسته فعالیت کنید تا به رتبه های برتر گوگل برسید.
عموما مشاوران سئو زیادی هستند که در جلسات مشاوره هزینه های نسبتا بالایی را از شما دریافت میکنن و به دو صورت عمل میکنند، یا راهکار سئو به شما میدهند انجام دهید یا هزینه اش را دریافت میکنند خودشان انجام میدهد و سایت را در رتبه مورد نظر تحویل شما میدهد. حتما توجه کنید از روش های درست برای این کار انجام شود وگرنه ممکن است با افت رتبه در گوگل مواجه شوید.
آموزش قرارداد بستن در سئو و قیمت گذاری روی کلمات و قیمت دهی
یکی از پر ترکرار ترین سوالات نحوه قرارداد بستن در سئو میباشد، به نوعی افراد زیادی هستند به واسطه قراردادهای اشتباهی که در سئو میبندند با مشکلات زیادی بعد از آن برخورد میکنند.
سئو سایت انگلیسی چطور انجام می شود؟
برای سئوی سایت انگلیسی کار سختی را در پیش ندارید و مراحل سئوی این چنین سایت ها همانند سئوی سایت چند زبانه است و به راحتی قابل انجام است. در سایت های انگلیسی به این دلیل که تنها یک زبان وجود دارد، کار سئو راحت تر است. اما سئو انگلیسی سختی های خودش را نیز دارد و به این دلیل که گوگل اشراف بیشتری روی زبان انگلیسی دارد و درک هوش مصنوعی آن بالاتر از دیگر زبان ها مانند فارسی است، کار شما به عنوان یک سئوکار کمی سخت خواهد شد.
برای سئوی سایت های انگلیس زبان، می توانید ابتدا آموزش Seo را فرابگیرید و با انجام آن و پیاده سازی آن در زبان خارجی، یک وب سایت خارجی را برای خود سئو یا کارفرمایتان سئو کنید. سئوی سایت خارجی از آن نظر اهمیت دارد که کاربران بسیار زیادی هستند که به زبان انگلیسی سرچ می کنند و شما می توانید با سئوی مناسب ورودی خوبی را به سمت سایت خود بیاورید. اما اینکه چه عواملی تاثیرگذار بر سئوی سایت انگلیسی هستند، چیزهایی هست که طبق تجربه و تست های فراوان به دست آمده است.
- انتخاب صحیح هاست : سرعت و داشتن یک هاست بین المللی یکی از عوامل مهم در سئوی انگلیسی یک وب سایت است. این به این معنا است که شما باید برای سایت خود که به زبان انگلیسی دارید، سروری داشته باشید که از نظر سرعت ایده آل و کامل باشد.
- زبان مورد استفاده در سایت باید فقط زبان انگلیسی باشد و هیچ زبان دیگری در سایت نباید استفاده شود. البته زبان ها تفاوتی با هم ندارند، یعنی اگر قرار است سایت برای آموزش زبان فرانسه به زبان فرانسه ایجاد شود، باید اکثریت زبان مورد استفاده زبان فرانسه باشد مگر جاهایی که نیاز به ترجمه دارد.
- ip که افراد به سایت وارد می شوند، باید ip مختص آن کشور باشد. یعنی اگر سایتی برای کشور آمریکا سئو می کنید، باید برای لاگین شدن به قسمت پیشخوان سایت از IP آمریکا استفاده کنید.
- کامنت هایی که در صفحات قرار می گیرند به زبان انگلیسی باشد و از قرار دادن کامنت هایی به زبان فارسی خودکاری کنید.
- کیورد ریسرچ : مهمترین قسمت هر سایت، در واقع همان کیورد ریسرچ آن است. شما در کیورد ریسرچ باید بهترین عبارات و کلمات کلیدی که می توانید با استفاده از آن ها رتبه بگیرید را پیدا کنید. اما این که تحقیق کلمات کلیدی چیست؟ 0 تا 100 Keyword research را می توانید در مقاله مربوط به آن مشاهده کنید.
- تمامی اسم تصاویر، توضیحات، Alt عکس و هر اطلاعاتی که مربوط به عکس است باید به زبان انگلیسی نوشته شود.
- متادیسکریپشن، تایتل و تمامی توضیحاتی که قرار می دهید باید به زبان انگلیسی گذاشته شود و قرار دادن زبان های دیگر برای سئوی سایت انگلیسی ممنوع است.
روش سئو تصاویر به چه صورت است؟
سئو عکس یکی از مهمترین بخش ها و البته پر سوال ترین موارد میباشد. اگر نکات مربوط به آموزش سئو تصویر در سایت و حتی وردپرس را بدانید قطعا میتوانید بخشی از سئو وبسایت و صفحات خود را به خوبی پیش ببرید. یکی سری نکات در این زمینه میباشد که قصد داریم در ادامه بهتون بگیم پس با دقت گوش و جان بسپار به این مورد که مشکلی از نظر سئو کردن تصاویر در سایت نداشته باشید.
با سیگنال صحیح بفرستید برای گوگل
شاید فکر کنید هر نوع عکسی که در صفحه سایتمون استفاده کنیم مشکلی نداره و فقط مهم این هست که صفحه سایت ما تصویر داشته باشد! اما به هیچ عنوان اینطور نیست و باید تصویر شما با محتوای صفحه شما مرتبط باشد.
برای مثال عکسی که الان در بخش پایین استفاده کردیم با محتوای این صفحه که در مورد سئو میباشد همخوانی دارد و این یک سیگنال صحیح هست که به سمت گوگل ارسال میکنیم.
پس قطعا نمیتوانیم در این صفحه عکسی از هواپیما استفاده کنیم زیرا کاملا بی ربط بوده و سیگنال نادرستی به سمت گوگل ارسال خواهیم کرد. هوش مصنوعی گوگل به قدری فوق العاده میباشد که هر نوع عکسی را تشخیص دهد که به چه صورت میباشد برای مثال تصویر پایین را مشاهده کنید:
طبق تصویر بالا عکس مورد نظر ما دقیقا توسط هوش مصنوعی گوگل تحلیل شده است و حتی جزئیات تصویر هم بررسی شده. برای مثال تشخیص داده شده است که 97 درصد این تصویر آسمان هست و 96 درصد شامل برف میباشد.
در سایت https://cloud.google.com/vision شما میتوانید به همین صورت تصاویر خود را تحلیل و بررسی کنید که آیا سیگنال صحیح به سمت گوگل ارسال میکند یا خیر! این یعنی دقیقا همان چیزی که ما باید از تصاویر بدانیم.
سرعت لود سایت بالا باشد
اگر تصویر شما در سایتتان دارای حجم بالای باشد قطعا سرعت لود وبسایت شما زیاد میشه و یک سیگنال منفی هست که به سمت گوگل ارسال میکنید. زیرا هر چقدر که سرعت لود سایت شما برای کاربران زیاد باشد گوگل این مورد را دوست دارد و به شما اهمیت خواهد دارد.
شما میتوانید با استفاده از وبساتی همانند compressnow.com اقدام به کاهش حجم تصاویر بدون افت کیفیت کنید.
فرمتی که میتوانید برای تصاویر سایت خود استفاده کنید PNG و JPEG و WEBP میباشد.
چندتا تصویر در صفحه استفاده کنیم؟
یکی از سوالات پر تکرار این میباشد که چند تصویر در صفحه سایت خودمان میتوانیم استفاده کنیم؟ باید گفت عدد دقیقی برای این مورد نیست و شماهم نباید دنبال عدد دقیقی باشید که مثلا من به شما بگم به ازای هر 400 کلمه یک تصویر داشته باشید!
بهترین پاسخ این است که به حد نیاز و هر جایی که متوجه شدید نیاز هست تصویری داشته باشید که کاربر لازمش خواهد شد و خوانایی مطلب بیشتر خواهد شد و درک مطلب با تصویر برای کاربر بهتر میشود حتما از تصویر استفاده کنید.
روش یادگیری سئو چیست؟
برای یادگیری سئو روش های بسیار زیاد و متنوعی وجود دارد که هر کسی بسته به نیاز خود می تواند از آن استفاده کند. اگر همین الان نیز داخل گوگل سرچ کنید آموزش رایگان سئو سایت های زیادی برای شما نمایش داده خواهند شد که به صورت رایگان سئو را تدریس می کنند. در کنار استفاده از محتوای ویدئویی، کتاب، مقاله و … نیز می تواند برای کسی که می خواهد سئو را یاد بگیرد مفید باشد.
همچنین روش دیگری که برای یادگیری سئو وجود دارد، دوره سئو است. شما در دوره سئو مسیر سئو سایت را یاد خواهید گرفت اما اشتباه نکنید! سئو رو نمیشه با خرید دوره یاد گرفت. شما وقتی می توانید ادعا کنید سئو را بلد هستید که با پروژه های مختلف دست و پنجه نرم کنید و به اصطلاح در سئو تجربه حرف اولو میزنه! بنابراین بعد از اینکه از هر طریقی چه آموزش رایگان، چه خرید دوره سئو آموزش دیدید، باید وارد مسیر کار شوید و سعی کنید سئو سایت را در دست گیرید. قطعا چالش ها و اطلاعاتی که در مسیر برای شما پیش خواهد آمد، بسیار ارزشمند است که در کمتر دوره آموزشی به آن اشاره شده است.
برای یادگیری سئو زمان چقدر باید گذاشت؟
یک سوالی که بسیار متداول است این است که یادگیری سئو چقدر طول می کشد؟ برای اینکه بتوانید سئو را یاد بگیرید، باید حداقل 3 تا 6 ماه زمان بگذارید و یادگیری نیز به این صورت است که شما صرفا مفاهیم و نقشه راه را در این مسیر یاد خواهید گرفت و هرچه زمان بگذرد و تجربه شما در مسیر بیشتر شود، یادگیری شما نیز تکمیل خواهد شد. اما برای اینکه کسی ادعا کند که سئو را به خوبی یاد گرفته است، حداقل باید یک سال در این مسیر زمان بگذارد و کسب دانش و تجربه کند. در کنار آن هرچقدر تجربه و دانش شما بیشتر باشد، درآمد شما به عنوان یک سئوکار بیشتر خواهد شد و این یک امر عادی بین کسانی است که می خواهند به شما پروژه سئو دهند.
آموزش سئو را از کجا باید شروع کنیم؟
- برای شروع آموزش سئو و یادگیری آموزش سئو سایت، باید از منابعی که به صورت فارسی و اینترنتی در سطح نت وجود دارند، استفاده کنیم. این منابع با یک سرچ ساده در دسترس شما خواهند بود و می توانید از منابعی همچون backlinko.com و ahrefs.com و moz.com و … برای یادگیری استفاده کنید. اگر بر روی زبان انگلیسی مسلط نیستید و خواندن مطالب انگلیسی برای شما سخت است، می توانید از مطالبی که سایت امین طاهری برای شما تدارک دیده است، استفاده کنید.
- تماشای ویدئویی رایگان مرحله بعدی در آموزش سئو از پایه است. پلتفرم هایی نظیر یوتیوب حاوی محتواهای زیادی است که شما برای یادگیری سئوی مقدماتی می توانید از آن استفاده کنید. همچنین اگر کسی مهارت و دانش سئویی مناسبی دارد، می تواند در این پلتفرم اقدام به بارگذاری محتوا کند و از این طریق درآمد دلاری نیز داشته باشد. اگر علاقمند به فعالیت در یوتیوب هستید، آموزش یوتیوبری برای شما بسیار مفید است.
- مرحله آخر در آموزش سئو مقدماتی این است که شما با شرکت در کلاس ها و دوره های آموزش سئو بتوانید مهارت و دانش خود را افزایش دهید. البته همانطور که بالاتر نیز گفته شد، این مرحله به معنای اتمام آموزش نیست و برای آموزش seo باید مرتبا خودتان را به روز نگه دارید و سعی کنید مطالب جدیدی یاد بگیرید.
3 مرجع آموزش سئو به زبان انگلیسی
منابع خارجی در کنار منابع داخلی یک منبع بسیار مناسب برای یادگیری شما هستند. این سایت ها به صورت مداوم در حال به روز رسانی هستند و می توانید از مطالب آن ها جدیدترین مطالب مربوط به سئو، سئوی داخلی، سئوی خارجی، تولید محتوا، بک لینک ها و… را استخراج کنید. اما همیشه داشتن منابع مفید چیزی هست که با آن دست و پنجه نرم می کنیم. سه سایتی که در ادامه آن را معرفی می کنیم، از بهترین منابع انگلیسی برای یادگیری سئو هستند.
1.سایت backlinko.com
یکی از معروف ترین و بهترین سایت ها در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ، این سایت است. برای دیدن جدیدترین مطالب در حوزه آموزش دیجیتال مارکتینگ، سئو، بازاریابی و … کافی است به آدرس https://backlinko.com/blog مراجعه کنید تا جدیدترین مطالب این حوزه را در این قسمت مشاهده کنید.
2. سایت neilpatel.com
این سایت با برندهای معروفی همچون amazon همکاری می کند و می توانید با مراجعه به این سایت از تجربه های شخصی این افراد استفاده کنید. برای رسیدن به اطلاعات مفید در این سایت به آدرس https://neilpatel.com/blog/ مراجعه نمایید.
3. سایت Ahrefs.com
این سایت دارای پنل اختصاصی برای آنالیز سایت است و توصیه می کنیم برای تحلیل سایت خود و رقبا از آن استفاده کنید. بررسی و چک مداوم وب سایت باعث می شود تغییراتی که در سئوی خارجی انجام می شود را به خوبی درک کنید و برای آن خودتان را آماده کنید. در کنار آن، مطالبی که در وبلاگ این سایت وجود دارد، به صورت مرتب به روز رسانی شده و جدیدترین مطالبی که در حوزه سایت و سئو قرار دارد را در اختیار شما قرار می دهد.
برای بررسی و چک این سایت ها در ابتدای مسیر سعی کنید به صورت مرتب چک کنید و یک مدت که از زمان شروع یادگیری که گذشت می توانید به صورت هفتگی این سایت ها را مورد بررسی قرار دهید.
چرا سئو؟
سئو برای اشخاص و کسب و کارهای تجاری آنلاین جهت به حداکثر رساندن قابلیت مشاهده وبسایتها و محتوای آنها با هدف افزایش بازدید و در نتیجه تجارت استفاده میشود. شرکتها معمولاً کارشناسان سئو را برای اجرای چنین راهکارهایی جهت افزایش ترافیک ارگانیک استخدام کرده و به کار میگیرند. ترافیک ارگانیک به طور طبیعی به وبسایت تعلق میگیرد و به عنوان تلاشهای پرداختی مانند پرداخت به ازای هر کلیک (PPC) شناخته نمیشود.
چطور سئو کار میکند؟
سئو نوعی بازاریابی دیجیتالی است که به طور خاص بر هدایت بالاتر یک وبسایت در نتایج جستجو تمرکز دارد که آن جستجو در سایتهایی مانند یاهو، گوگل و بینگ انجام میشود. موتورهای جستجو رایجترین وسیله برای جذب ترافیک ارگانیک (غیر پرداختی) به یک وبسایت هستند که باعث میشوند سئو بسیار رقابتی باشد. توجه داریم که یک راهکار موفق میتواند سطح بالایی از مواجهه با یک کسب و کار را به همراه داشته باشد.
موتورهای جستجو اغلب میتوانند تمارض به دیدن شدن در نتایج جستجو را تشخیص دهند و در نتیجه سایت را در رتبه بندی (رنک) پایین تری قرار میدهند. این فرآیند که Cloaking نامیده میشود از تمام کلیدواژه ها و راهکارهای لازم استفاده میکند تا نشان دهد که یک وب سایت از نظر اطلاعات غنی به نظر میرسد و در سطح خوب و با ارزشی برای جذب مخاطب میباشد اما در واقعی ارزشی را برای کاربر ایجاد نمیکند.
موتورهای جستجو چگونه سایت من را بدون سئو ارزیابی کنند؟
موتورهای جستجو هوشمند هستند اما با وجود پیشرفت فراوان هنوز به توسعه احتیاج دارند. موتورهای جستجو همواره در حال فعالیت در جهت بهبود بخشیدن به تکنولوژی به منظور بررسی عمیقتر در وب و بازخورد بهتر نتایج از کاربران هستند. اگرچه، محدودیتهایی نیز در نحوه عملکرد موتورهای جستجو وجود دارد اما سئوی صحیح میتواند هزاران بازدید و توجه را به طرف شما هدایت کند، در حالی که حرکات اشتباه میتواند سایت شما را از نتایج جستجوها به صورت عمیق عقب انداخته و یا سایت شما را در جایی که قابلیت مشاهدهی آن در کمترین حد ممکن است دفن نماید.
علاوه بر قرار دادن محتوا در موتورهای جستجو، سئو همچنین به ترقی و پیشرفت رتبهها نیز کمک میکند بنابراین آن محتوا در جایی که بیشتر مورد مطالعه جستجوگرهاست قرار میگیرد. اینترنت در حال تبدیل شدن به جایی برای رقابت هرچه بیشتر است، و کسبوکارهایی که برای سایتهای خود سئو را انجام میدهند دارای مزیت و فایدهای قطعی در بین بازدیدکنندگان و مصرف کنندگان خواهند بود.
چگونه سایتمان را به نتایج اول گوگل برسانیم؟
دو راه پیش روی شما بیشتر نیست، یا سایت خود را به دست متخصص سئو بسپارید که برای شما روی کلمات هدف عملیات سئو انجام دهد و به رتبههای اول گوگل برسید یا خودتان این کار را یاد بگیرید و انجام دهید.
هر دوی این روشها مزایا و معایبی دارند که در ادامه این موارد را بررسی میکنیم:
مزایا و معایب سپردن سئو سایت به دیگران:
در این حالت شما مبلغ عملیات سئو را پرداخت میکنید و کار را واگذار میکنید، معمولا اکثر مسئولیتها به عهده فرد سئوکار است ولی در اکثر پروژهها مسئولیت تولید محتوا و بهبود سایت را به عهده شما میگذارند.
مزیتهای این روش این است که شما کار را سپردهاید و با پرداخت مبلغ اگر سئوکار بتواند کارش را درست انجام دهد رتبه خوبی خواهید گرفت و درگیر عملیات سئو نخواهید شد.
معایب این روش، این است که معمولا باید هزینه زیادی پرداخت کنید و ریسک اینکه سئوکار خوبی نصیبتان شود یا نه و رتبه خوبی بگیرید را باید قبول کنید.
ممکن است سئوکار سایت شما را با روشهای کلاه سیاه سئو کند و از نتایج گوگل برای همیشه حذف شوید و یا به اصطلاح پنالتی شوید.
مزایا و معایب سئو سایت توسط خودتان:
در این حالت نیاز است خودتان یا یک نفر در تیمتان سئو را یاد بگیرید و برای این موضوع نیاز است در یک دوره سئو شرکت کنید.
مزیتهای این روش را میتوان اینگونه گفت، سایت دست خودتان است و شما دیگر میدانید دقیقا روی سایتتان چه چیزی اتفاق میافتد.
سئو کلاه سفید انجام میدهید و نگران جریمه شدن توسط گوگل نیستید و از همه مهمتر نیاز نیست پنل مدیریت سایت را به دست کس دیگری بدهید.
وقتی یکبار روی کلمهای رتبه بگیرید دیگر مسیر را آموختهاید و میتوانید هر کلمهای که دوست داشتید را به صفحه اول گوگل بیاورید.
و در نهایت میتوانید از این راه کسب درآمد کنید و سئو سایتهای دیگران را نیز به عهده بگیرید و درآمد جانبی خوبی از این راه کسب کنید.
اگر تصمیم گرفتید از روش دوم استفاده کنید، یعنی خودتان سئو را یاد بگیرید باید در یک دوره آموزشی مطمئن شرکت کنید، زیرا معمولا قیمت دورههای سئو حرفهای که با شرکت در آنها تبدیل به یک سئوکار واقعی شوید ارزان نیست.
آیا میتوانم سئوی سایتم را خودم انجام دهم؟
بهینه سازی سایت نیازمند صرف زمان و پول است. اگر بودجه کم و زمان زیادی دارید، بدترین کاری که میتوانید انجام دهید، رجوع به مراکز ارائه دهنده خدمات سئوی کارنابلد و غیرحرفهای است. اگر به بهبود سئوی سایت خود علاقهمندید، اما نمیتوانید از خدمات سئوی مشاوران و مراکز عالی رتبه بهره ببرید، نگران نباشید. از آنجاییکه بخش قابل توجهی از آموزشهای سئو (مانند همین مقاله) بطور رایگان در فضای وب موجود و دردسترس است، با کمی تحقیق و البته تمرین بسیار، میتوانید یاد بگیرید که چطور وب سایت خود را سئو کنید؛ حداقل تا زمانی که بودجه کافی برای استفاده از خدمات مراکز حرفه ای را بدست آورید.
تفاوت سئو و تبلیغات اینترنتی در چیست؟
با توجه به پیشرفتی که موتور جستجوی گوگل در دنیای اینترنت داشته، برای کسب در آمد از طریق اینترنت قطعا باید در نتایج گوگل دیده شوید، برای دیده شدن در صفحات گوگل بدون بهینه سازی و سئوی وب سایتتان چندین گزینه خواهید داشت که به مقایسه بین سئو و تبلیغات اینترنتی خواهیم پرداخت:
تبلیغات اینترنتی شامل بنرهای تبلیغاتی، پاپ آپها و تبلیغات کلیکی در انواع وب سایتها است.
در ادامه چند مورد از تفاوت اصلی میان سئوی سایت و تبلیغات اینترنتی را عنوان میکنیم:
- هزینهی سئو بسیار به صرفهتر از هزینهی بسیار سنگین تبلیغات است.
- از طریق سئو به راحتی برند سازی میکنید و از نظر شهرت پیشرفت خواهید داشت اما در تبلیغات اینترنتی این گونه نیست.
- تفاوت مهمی میان تبلیغات اینترنتی گسترده و نمایش سایت شما در گوگل وجود دارد این تفاوت این است که وقتی شما تبلیغات اینترنتی را به صورت گسترده در اینترنت انجام میدهید تمام کاربران هدف و غیر هدف تبلیغات شما را میبینند و ممکن است که از تبلیغ شما خوششان بیایید و وارد سایت شما شوند اما زمانی که شما سئو انجام میدهید فقط مخاطبین هدف که کلمات کلیدی شما را جستجو کردند سایت شما را میبینند و ترافیک ارزشمندتری وارد سایتتان میکنید.
- الکسای سایت پس از سئو به شدت پایین میآید و این مورد باعث جلب اعتماد کاربران سایت شما خواهد شد.
- پس از سئو ترافیک سایت به صورت مفید و هدفمند بالا میرود و میتوانید فروش خوبی داشته باشید.
- یکی از مهمترین مراحل انجام سئو انتخاب کلمات کلیدی مناسب میباشد اگر کلمات کلیدی مناسبی را برای صفحات هدفمند صحیح سئو کنید میتوانید به راحتی اعضای سایت خود را افزایش دهید.
-
تفاوت سئو با تبلیغات گوگل(Google Ads (AdWords چیست؟
تبلیغات گوگل یا Google Ads که سابقا با نام Google AdWords شناخته میشد، ابزار تبلیغاتی گوگل است و به کاربران این امکان را میدهد تا کسب و کار خود را در موتورهای جستجو تبلیغ کنند. Google Ads برای بهرهمندی عموم مردم از خدمات تبلیغاتی، از کسب و کارهای کوچک و نوپا گرفته تا کسب و کارهای عظیم و با سابقه فراهم شده است. تبلیغات گوگل پولی بوده و هزینه آن به ازای هر کلیکی که از موتورهای جستجو دریافت کنید از شما گرفته میشود؛ به همین خاطر آن را تبلیغات کلیکی نیز مینامند. تبلیغات گوگل به چند روش صورت میگیرد. ازجمله: تبلیغات در صفحه نتایج جستجو، تبلیغات بنری یا نمایشی، تبلیغات ویدئویی و تبلیغات موبایلی.
Google AdSense نیز شبکهای است که توسط گوگل ساخته شده و آگهی دهندگان را به منتشر کنندگان آگهی وصل میکند. به این شکل که، دارندگان وبسایت در Google AdSense ثبت نام کرده و با این کار اعلام میدارند که برای نصب آگهیهای گوگل در سایتشان داوطلب هستند. گوگل نیز متناسب با محتوا و مضمون سایتهای داوطلب، تبلیغاتی را برای به نمایش درآمدن در آن سایتها، انتخاب میکند.
Google Ads راهی موثر برای افزایش ترافیک و سوق دادن مشتریان بالفعل به سمت کسب و کار خودتان، در بهترین زمان ممکن است. یعنی زمانی که بیشترین احتمال خرید وجود دارد؛ زمانی که مشتریها در جستجوی محصولات یا خدماتی هستند که شما ارائه میدهید. رایجترین شیوه تبلیغات گوگل، تبلیغات در صفحه نتایج جستجو است. به این صورت که فردی که تبلیغات کسب و کارش را به گوگل سپرده است، کلمات کلیدی را انتخاب میکند تا در صورت جستجوی آنها، تبلیغات او قبل از نتایج اصلی نمایش داده شود. وجود علامت Ad (آگهی) در کنار نتایج نیز، راه تشخیص این تبلیغات از نتایج اصلی است. -
خدمات سئو شامل چه مواردی میشود؟
هدف از سئو دریافت بیشترین ترافیک (بازدید) از موتورهای جستجو و قرار گرفتن سایت شما در بالاترین جایگاه ممکن در صفحه نتایج موتورهای جستجو (روی مجموعه خاصی از کلمات کلیدی) است. رسیدن به این هدف نیازمند انجام مجموعهای از کارها و رعایت برخی اصول است. سئو مبحث گسترده و عظیمی است که شامل موارد متعددی میشود. مواردی ازقبیل:
Technical Seo
در ساخت یک وب سایت، فقط درنظر گرفتن محتوا و طراحی آن نیست که اهمیت دارد؛ بلکه جزئیات فنی (پشت صحنه) آن نیز اهمیت بسیار داشته و یکی از مهمترین ارکان سئو به شمار میآید. Technical Seo خود شامل عناصری است، که موتورهای جستجو در رتبه بندی سایت درنظر میگیرند. عناصری از قبیل: سرعت صفحات، داشتن نقشه سایت (Site Map) و واکنش گرا بودن (Mobile Responsive)
-
On Page Seo
On Page Seo یا همان سئوی داخلی که به بهینه سازی محتوای صفحات و بهبود تجربه کاربران میپردازد، خود شامل مواردی از قبیل: کلمات کلیدی مرتبط، لینک سازی داخلی و داشتن ساختار مناسب و استاندارد است.
-
تولید محتوای خوب و موثر
اولین جایی که برای گرفتن مشاوره تخصصی یا پاسخ سوالات خود میروید، کجاست؟ عمدتا اینترنت و موتورهای جستجو. وقتی مطلب یا سوالی را در نوار جستجو وارد میکنید، لینکهایی که در صفحه نتایج برایتان ظاهر میشوند، هر کدام یک محتوا هستند. محتوا بخش اعظم زندگی روزمره ما را تشکیل میدهد. ظرفیت نامحدود وب در زمینه تولید محتوا، باعث شده تا اینترنت به بهترین و غنیترین منبع عظیم اطلاعاتی تبدیل شود. محتوا ما را مطلع و آگاه نگه میدارد، به سوالاتمان پاسخ میدهد، ما را سرگرم میکند، به خنده میاندازد، ما را در تصمیم گیریهایمان راهنمایی میکند و بطور کلی زندگی را برایمان راحتتر کرده و گره از کارهایمان باز میکند. محتواها میتوانند در اشکال مختلف وجود داشته باشند؛ محتواهای متنی، صوتی، تصویری و ویدئویی. دلیل اینکه گفته میشود “محتوا پادشاه است” نیز همین اهمیت بی حد و مرزش است.
با توجه به اهمیت و تاثیر محتوا، تولید محتوای خوب و موثر باید نخستین هدف ما در دنیای دیجیتال امروز باشد. تولید محتوای خوب و موثر، مهمترین استراتژی در جذب مخاطب و افزایش بازدید موتورهای جستجو و تبدیل شدن به یک منبع قابل اعتماد در زمینه کاری خودمان است. شما بعنوان صاحب یک کسب و کار اینترنتی، با تولید محتوای خوب و ارزشمند، اطلاعات مفید و سودمندی را بطور رایگان در اختیار مخاطبان خود قرار داده، مشتریان بالقوه را به وب سایت خود جذب کرده و مشتریان قبلی خود را حفظ میکنید. محتوایی که تولید میکنید، پیام شما را انتقال میدهد، خوانندگانتان را راهنمایی کرده و آنها را ترغیب به خرید محصولات یا خدمات شما میکند. درحقیقت، تولید محتوای خوب و باکیفیت، از مهمترین کارهایی است که برای جذب مشتری و کسب سود در کسب و کار خود، میتوانید انجام دهید. -
Off Page Seo
Off Page Seo یا سئوی خارجی عمدتا روی لینک سازی تمرکز دارد. لینک گرفتن از وب سایتهای معتبر (مخصوصا سایتهایی با پسوندهای .edu, .org, .gov) حکم گرفتن مهر تصدیق، برای اثبات اینکه محتوای شما باارزش و معتبر است را دارد. لینکسازی، خود میتواند شامل تاکتیکها و استراتژیهای متفاوتی باشد. تاکتیکهایی همچون: انتشار محتوا در دیگر سایتها، جواب دادن به سوالات کاربران در شبکههای اجتماعی و یا فرومها، سوشال سیگنالها و بروز رسانی شبکههای اجتماعی.
-
سئو رایگان چیست و آیا واقعا میشود رایگان سئو شد؟
همانطور که گفته شد، سئو مقولهای عظیم و گسترده است که پر است از پیچیدگیهایی که لازمه درک آنها تجربه شخصی و دانش فراوان و به روز است. عملیات سئو چند لایه و چند مرحلهای است. برای بهینه ساختن یک وبسایت و رساندن آن به جایگاهی مطلوب، کارهای بسیاری لازم است انجام گیرد و موارد زیادی وجود دارند که باید رعایت شوند. انجام این کارها و رعایت این موارد بصورت بخش بخش در مقاطع مختلف صورت میگیرد. اگر نخواهیم از خدمات مشاوران و مراکز حرفهای در سئو استفاده کنیم، خود باید اول به مشاور و کارشناسی حرفهای تبدیل شویم. در آن صورت، میتوان عملیات بهینه سازی سایت را در هر مرحله و مقطع بصورت رایگان انجام داد. اما چگونه؟
بدست آوردن هر موفقیتی بهایی دارد که افراد موفق آن را پرداخت کردهاند. اگر بخواهیم بهای موفقیت کسب و کار دیجیتالمان را با پول نپردازیم، ناگزیر مجبور به صرف منابع دیگری خواهیم بود؛ یعنی انرژی و زمان. به عبارت دیگر، باید خودمان شخصا دست به کار شده و به یادگیری و تمرین مشغول شویم. البته اگر کسی پیدا شود تا ما را رایگان آموزش دهد! آن هم آموزشی صحیح و اصولی. با وجود شبکه اطلاعاتی عظیمی مثل اینترنت، ممکن است بتوانیم مطالب مورد نیازمان را به طور رایگان پیدا کنیم. در قدم بعدی به تمام آن آموزشها مسلط شویم و نیز چند بار آنها را بکار ببریم تا علاوه بر تسلط بر انجامشان، نتیجه را خود تجربه کنیم. خود متوجه اشتباهاتمان شویم و خود در جهت رفع آنها برآییم. درصورت داشتن چنین زمان، صبر و استقامتی، بله میشود رایگان سئو شد.چگونه یک دوره سئو مطمئن و ارزشمند را پیدا کنم یا تشخیص دهم؟
یک دوره سئو مطمئن را میتوان با چند بررسی پیوسته تشخیص داد،
- آیا مدرس این دوره خودش رتبههای خوبی در گوگل دارد؟ یا رزومه قدرتمندی در رساندن کلمات به صفحه اول گوگل دارد یا نه؟
- مورد بعدی اینکه سایت خود مدرس در گوگل جایگاه خوبی دارد و توانسته است ترافیک قابل توجه و هدفمندی از گوگل جذب کند؟
- آیا شرکتکنندگان این دوره تعداد قابل توجهی هستند و نظر شرکتکنندگان دوره قابل دسترس و مشاهده است؟
- آیا کسانی که در این دوره شرکت کردهاند در طول دوره رتبه خوبی کسب کردهاند و بعد از دوره رضایت خود را اعلام کردهاند؟
- آیا دوره بروز شده است؟ سئو پیوسته تغییر میکند و مهم است دورهای که در آن شرکت میکنید حتما بروز شده باشد.
- آیا این دوره تا بحال بصورت حضوری هم برگزار شده است و شرکتکنندگان حضوری هم در عکس و فیلمهای دوره رضایت دارند؟
- آیا دوره پشتیبانی هم دارد و پاسخگوی سوالات شما در زمان دوره و بعد از دوره هستند؟
- و نکته آخر اینکه همیشه دورههایی که واقعا خوب هستند به شما اجازه خرید اقساطی را میدهد و نمیخواهند همه پول را یکجا دریافت کنند.
راهکارهای اساسی سئو
در ابتدا موتورهای جستجو نسبتاً بی اثر بودند زیرا نمیتوانستند کار دیگری بیش از جستجوی صفحاتی که شامل کلمات کلیدی خاص بودند انجام دهند. موتورهای جستجو با گذشت زمان تکامل یافتند و اکنون به اندازه کافی دارای ساز و کار پیچیده هستند که صدها فاکتور را در الگوریتمهای جستجوی خود به کار میبرند. به همین دلیل باید بیش از پیش به آموزش سئو امین طاهری توجه کنید.
زمانی که سئو با موفقیت عمل کند، ترکیبی از روشها و راهکارها را برای جلب کاربران به یک وبسایت استفاده میکند. آنها شامل موارد زیر هستند:
- استفاده از کلمات کلیدی یا عبارات پرکاربرد مربوط به هدف سایت. کلمات کلیدی، کلماتی هستند که بیشتر در محتوا مورد استفاده قرار گرفته و به نوعی به موضوع محتوا و هدف ارائه از آن مرتبط هستند. معمولاً در این بین یک کلمه به عنوان کلمه کلیدی اصلی در نظر گرفته میشود که بیشترین ارتباط را با موضوع محتوا داشته و پرکاربرد نیز میباشد. وقتی کاربر عباراتی را در موتور جستجو تایپ میکند، موتور جستجو سایتهایی را که حاوی آن عبارت هستند، لیست میکند. حال اگر کلمه موردنظر کاربر در بین کلمات کلیدی شما باشد، احتمال دیدهشدن محتوای شما و بازدید از آن بالاتر میرود.
- بروزرسانی مداوم وبسایت. سایتهایی که مدتی است محتوای جدیدی تولید نکردهاند، کمتر مورد توجه قرار میگیرند. هر گونه لینک خراب یا نقص مشابه باعث پایینآمدن رتبه سایت میشود. بهتر است همیشه یک تقویم محتوایی برای خود تهیه و تنظیم کنید و به صورت پیوسته و مرتب محتوای مناسب تولید کنید.
- قابلیتهای اساسی و طراحی وبسایت. موتورهای جستجو ساختار سلسله مراتبی وبسایت، سهولت ناوبری، کیفیت اطلاعات و محتوای موجود را در نظر میگیرند. سایتهای سادهتر با زبانی روشن، مختصر و مفید معمولاً در نتایج جستجو رتبه بالاتری دارند.
- لینکهای داخلی و خارجی. اگر در حال بهینهسازی یک وبسایت هستید، از وبسایتهای دیگر بخواهید که به وبسایت شما پیوند دهند (لینک خارجی). یک موتور جستجو این را به عنوان نشانهای از ارزش سایت شما برای ارجاع توسط دیگران میداند. هر چه سایتی که به شما لینک میدهد در رتبهبندی بالاتر باشد، بهتر است. از طرفی در کنار لینک خارجی، لینک داخلی نیز وجود دارد. مفهوم لینک داخلی به این معناست که از صفحه محتوای خود به صفحاتی از سایتتان که موضوع آنها با موضوع صفحه حاضر مرتبط است لینک ایجاد کنید. اینکار باعث میشود که مخاطب بتواند به طور مستقیم به آن صفحات نیز وارد شده و مطالب آنها را نیز مطالعه کند که از نظر سئو در ترافیک سایت و زمان ماندگاری مخاطب در سایت اهمیت زیادی دارد.
- استفاده از تصاویر مرتبط با موضوع محتوا با عنوان مناسب. برای ایجاد جذابیت و همچنین توجه بیشتر به متن یک محتوا استفاده از تصاویر مناسب و مرتبط، جزء اصولی است که هر تولیدکننده محتوا آنرا میداند و به اجرا در میآورد. برای اینکه این تصاویر به افزایش بازدید و رتبه سایت کمک کند، بهتر است دارای عنوان مرتبط با محتوا بوده و در آن از کلمه کلیدی نیز استفاده شود. این موضوع خصوصاً زمانی که جستجو بر اساس تصویر و نه متن انجام میشود، اهمیت بیشتری پیدا میکند.
آموزش سئو
یک شخص که برای اینکه بتواند مسائل مربوط به سئو را در محتوا رعایت کرده و یا بررسی و بهبود ببخشد باید به اصول و قواعد آن مسلط باشد و آموزش سئو را ببیند. برای این هدف او باید دوره آموزش سئو را طی کند و در حین دوره تمرینهایی را انجام دهد تا مطالب آموخته شده به خوبی در ذهن او باقی بماند. دوره آموزش مربوط به آن معمولاً توسط شرکتهای که در حوزه دیجیتال مارکتینگ فعالیت میکند، برگزار میشود که طی جلسات مختلف و به صورت فصل بندی، تمام تکنیکها و دستورالعملهای موجود و مهم توسط یک کارشناس حرفه ای آموزش داده میشود.
خدمات مربوط به آموزش به دو صورت حضوری و غیرحضوری انجام میشود که در حالت حضوری دوره های آموزش در مکان شرکت و به صورت گروهی برگزار میشود. در حالت غیرحضوری آموزش در بستر اینترنت از طریق دورههای آنلاین و به صورت وبینار یا ویدئو کنفرانس انجام میشود. در حال حاضر آموزش سئو غیرحضوری بیشتر طرفدار دارد و به خاطر مسائلی مثل کاهش هزینه ها، تمرکز بیشتر در حین آموزش و … بیشتر مورد توجه میباشد.
شخصی که دورههای آموزشی مربوطه به خوبی طی کند، میتواند در قالب یک سئوکار یا کارشناس سئو به فعالیت بپردازد.
وظایف یک کارشناس سئو
یک متخصص سئو اموری مانند تجزیه و تحلیل، بررسی و بازبینی و اعمال تغییرات در وبسایتها را پیگیری میکنند و آنها را برای موتورهای جستجو بهینه میکنند. این کار به معنای به حداکثر رساندن بازدید برای یک وبسایت با بهبود رتبهبندی صفحات آن در موتورهای جستجو است.
کارشناس سئو مسئول بررسی رعایت آن در محتوا میباشد
یک کارشناس حرفهای با توانایی اولویتبندی و توسعه محتوای مرتبط و جذاب باید حل کننده مشکل و تصمیم گیرنده باشد. او میداند که موتورهای جستجو ارزش محتوایی با کیفیت را افزایش میدهند حتی شما باید آموزش تولید محتوا را بیاموزید که شامل کلمات کلیدی یا عباراتی است که بازدید سایت را افزایش میدهد.
آنها همچنین ممکن است تکنیکهای مختلف بازاریابی موتور جستجو، طرحبندی مربوط به وبسایت و تبلیغات را برای بهینه سازی موتور جستجو آزمایش و اجرا کنند. آنها همچنین اهمیت لینک های داخلی و توانایی حل مسئله را در زمانی که در تلاش برای یافتن بهترین موقعیتها و بهترین روش برای لینکهای داخلی هستند، میدانند.
یک کارشناس خبره وبسایت ها را برای بهبودی مورد تجزیه و تحلیل قرار میدهد، دانش عمیقی در مورد تحقیقات کلمات کلیدی دارد، نوشتن مطالب مرتبط با سئو را درک میکند و به عنوان یک رابط بین بخشهای مختلف عمل میکند.
یکی از بهترین سایت ها که میتوانید اطلاعات خود در زمینه سئو را به روز نگه دارید سایت Moz.com میباشد که مرجع عالی برای این حوزه است.
نکات کلیدی مربوط به آموزش سئو
برای اشخاصی که در ابتدای شروع به فعالیت در حوزه سئو و مسائل مرتبط با آن هستند، توجه به نکات آموزشی زیر بسیار مهم است:
1)بیاموزید که مشتریان بیشتر چه کلمات کلیدی را سرچ میکنند.
شما نمیتوانید وبسایت خود را بهینهسازی کنید بدون اینکه بدانید مشتریان شما به دنبال چه چیزی هستند. حال چگونه باید این موضوع را فهمید؟ بهترین نقطه برای شروع این است که به آنچه مشتری شما ممکن است جستجو کند خوب فکر کنید و ایدههای خود را بر روی کاغذ یادداشت کنید. حتی میتوانید مستقیماً از آنها سؤال کنید.
2)صفحات بهینه شده را برای جستجو ایجاد کنید.
اگر صفحات وبسایت شما برای موتورهای جستجو بهینه نشده باشد، حتی هدف قراردادن با ارزشترین کلمات کلیدی با بهترین محتوا نیز به شما کمک نمیکند. روشهای زیادی برای اینکار وجود دارد؛ اگر از سیستم مدیریت محتوای وردپرس برای وبسایت خود استفاده میکنید، توصیه میشود یک افزونه سئو مثل Yoast SEO را نصب کنید. کار با این نرمافزار ساده بوده و برای کسانی که تازهکار هستند، بسیار مناسب است.
هر شخص کارشناس باید در زمینه سئو به خوبی آموزش دیده باشد
3) مطمئن شوید که سایت شما برای موتورهای جستجو و افراد دیگر در دسترس است.
هنگام انجام سئو، توجه به این نکته مهم است که دو مشتری طرف بازدید شما هستند: مخاطبان انسانی و رباتهای موتورهای جستجو که از فهرستبندی وبسایت شما استفاده میکنند. با اینکه رباتها باهوشتر و شبیه به انسان عمل میکنند، اما تفاوتهای زیادی بین این دو وجود دارد. هدف شما باید ایجاد یک تجربه مثبت برای انسان و رباتها باشد.
4)لینکهای برگشتی را از سایتهای دیگر ایجاد کنید.
ایجاد لینک برای موفقیت در راهکار سئوی شما بسیار مهم است. تجربه ثابت کرده که لینک برگشتی (بک لینک) یکی از عواملی است که بر الگوریتم رتبه بندی گوگل تأثیر زیادی میگذارد. تاکتیکهای زیادی برای اینکار وجود دارد که میتوانید با استفاده از آنها وبسایتهای دیگر را به صفحات وب خود لینک بدهید مثل ایجاد لینک شکسته، وبلاگنویسی مهمان و ایجاد لینکها از محتوای فرعی.
5) موفقیت آمیزبودن سئو را با ردیابی بررسی کنید.
در مرحله آخر باید بدانید چگونه عملکرد خود را ردیابی و بررسی کنید. روشها و معیارهای زیادی وجود دارد که میتوانید استفاده کنید، بنابراین ممکن است در ابتدا کمی سردرگم شوید! توصیه میشود روی اصول کار متمرکز شوید. مهمترین معیارهای در مورد سئو عبارتند از : الف) ترافیک ارگانیک، ب) میانگین رتبه بندی برای کلمات کلیدی موردنظر شما.
مهمترین اجزاء سئو چیست؟
به صورت کلی آموزش سئو از 4 بخش اصلی تشکیل شده است. اولین بخش آن الگوریتمهای گوگل میباشد که به صورت خلاصه در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد. دومین بخش سئو داخلی « On-Page SEO » میباشد. سئو داخلی سایت کمک به افزایش رضایت مخاطبین شما از محتوای شما میکند. سومین بخش سئو خارجی « Off-Page SEO» میباشد، به صورت کلی سئو خارجی به افزایش اعتبار خارج از سایت شما میپردازد. به طور مثال معروفترین مدل سئو خارجی، رپورتاژ آگهی میباشد.
آخرین بخش سئو تکنیکال « Technical SEO » میباشد. اگر بخواهیم به صورت بسیار مختصر و مفید سئو تکنیکال را بررسی کنیم، سئو تکنیکال با هدف آسان اسکرول کردن موتورهای جستجو و خزندهها در سایت انجام میشود. شما در این بخش به صورت کلی با چهار جزء اصلی سئو آشنا شدید. تمامی کارهایی که متخصص سئو انجام میدهد مربوط به این چهار بخش میباشد. ما در سایت امین طاهری به صورت جامع تمامی این موارد را به صورت رایگان آموزش میدهیم.
سئو داخلی « On-Page SEO »
ما در این بخش به بیان مواردی میپردازیم که بواسطه آن میتوانید، مخاطبین خود را راضی کنید. به عبارت دیگر شما بواسطه این بخش میتوانید مخاطبین خود را مدت زمان بیشتری داخل پیج خود نگه دارید. زمانی که شما بتوانید مخاطب را مدت زمان طولانیتری در پیج خود نگهدارید، در این صورت خزندههای گوگل به شما علاقه بیشتری پیدا میکنند و مخاطبین بیشتری را در حوزه کاری شما به شما ارجاع میدهند. به طور کلی تولید محتوایی که شما انجام میدهید باید در چهارچوب سئو داخلی باشد.
لینک سازی داخلی شما و همچنین تمامی موارد که در داخل سایت شما انجام میشود و کاربر با آن ارتباط مستقیم دارد، باید با پارامترهای سئو داخلی همخوانی داشته باشد. ما در این بخش به بررسی، پارامترهایی میپردازیم که شما باید به آن توجه ویژهای داشته باشید.
تایتل و عنوان صفحه « Meta Title »
به صورت کلی شما باید به این نکته توجه داشته باشید که در نگاه اول اگر عنوان شما برای مخاطبین شما جذاب نباشد؛ احتمال جذب مخاطب شما کاهش پیدا میکند و از طرفی شما بواسطه عنوان صفحه جذاب و متناسب احتمال انتخاب شدن خود توسط گوگل را نیز افزایش میدهید. از طرفی به این نکته توجه داشته باشید، که کلمه کلیدی خود را در عنوان خود استفاده کنید. چرا که شما با این کار به گوگل چند سیگنال مثبت ارسال خواهید کرد.
البته به این نکته مهم نیز توجه داشته باشید، در صورتی که مانند برخی از سایتهای تبلیغاتی از عنوان صفحه جذاب استفاده کنید. اما محتوای مناسب آن را برای مخاطب خود نداشته باشید، در این صورت نرخ پرش سایت شما افزایش پیدا میکند که میتواند برای شما آثار منفی فراوانی به همراه داشته باشد.
توضیحات متا
اگر بخواهیم به بررسی اهمیت توضیحات متا بپردازیم، میتوانیم به یواست سئو اشاره کنیم. زمانی که شما محتوای خود را بارگذاری میکنید، یکی از مواردی که به بررسی آن میپردازد، توضیحات متا محتوای شما میباشد. توضیحات متا، همان خلاصهای است که شما در هنگام جستجو یک عبارت در گوگل در زیر هر عنوان در صفحه اصلی گوگل مشاهده میکنید.
اگر شما بتوانید به صورت اصولی و جذاب یک توضیحات متا جذاب استفاده کنید، در این صورت احتمال انتخاب شده توسط مخاطب خود را به صورت قابل توجهای افزایش میدهید. سعی کنید در توضیحات متا به نکاتی اشاره کنید که داخل محتوای شما موجود میباشد. اگر شما صرفا از یک سرتیتر جذاب بدون پشتوانه استفاده کنید، مخاطب به سرعت سایت شما را ترک خواهد کرد.
آدرس صفحات و یوآرال
یکی از پارامترهایی که در آموزش سئو داخلی به آن بسیار اشاره میشود؛ استفاده از آدرس صفحاتی است که برای مخاطبین قابل درک و ساده باشد. به عنوان مثال زمانی که شما اسم برترآموز را مشاهده میکنید. برای شما واضح است که این سایت در حوزه آموزش آنلاین فعالیت دارد. شما نیز باید سعی کنید که از این تکنیک استفاده کنید.
هدینگ و سرتیتر
قطعا برای شما هم پیش آمده است که در حال تحقیق به یک سایت مراجعه کرده باشید، که بدون هیچ بخش بندی، شخص یک محتوای 3000 کلمهای را بدون پاراگراف بندی و سرتیتر پشت سرهم نوشته باشد. در این صورت شما برای مطالعه آن تمایل نخواهید داشت. شما برای اینکه بتوانید یک محتوای ساختارمند و چشم نواز داشته باشید، باید از هدینگ و سرتیتر مناسب استفاده کنید.
شما بواسطه هد بندی مناسب محتوای خود میتوانید با موتورهای جستجو ارتباط بهتری برقرار کنید. از این رو به شما پیشنهاد میدهم که روی این موضوع تمرکز کافی داشته داشته باشید و به آن اهمیت بدهید. به طور کلی ما 6 هد اصلی داریم که معمولا هد یک حاوی مهمترین بخشهای محتوای ما میباشد و هد 6 شامل نکات پیوست و غیر ضروری محتوای ما میباشد. به صورت کلی هر محتوایی باید هد بندی مناسب خود را داشته باشد.
کلمات کلید و کوئریها در آموزش سئو
زمانی که شما به بررسی نکات اصلی آموزش سئو میپردازید. قطعا یکی از موضوعاتی که نظر شما را به خود جلب خواهد کرد کلمات کلیدی است. رکن اصلی سئو داخلی یک سایت کلمات کلیدی آن است. زمانی که شما قصد دارید برای سایت خود تولید محتوا کنید و آن را در یک دسته بندی مشخص بهبود دهید. باید تمام تلاش خود را به کار گیرید تا از کلمات کلید مناسب استفاده کنید.
برای درک بهتر این بخش میتوانید از مقاله « تحقیق کلمات کلیدی چیست؟ » به صورت جامع و کامل استفاده کنید. در نهایت به این نکته توجه داشته باشید که اگر شما زنجیره کلمات کلیدی مناسبی را انتخاب نکنید. سایت شما به عنوان یک سایت شاخص برای گوگل شناخته نخواهد شد.
مهمترین نکات برای بهبود سئو داخلی
- استفاده از کلمات کلیدی در هدینگها و سرتیترها.
- در محتوای خود هر 150 کلمه یک بار سعی کنید که از کلمه کلیدی استفاده کنید.
- سعی کنید که کلمه کلیدی شما در یوآرال شما وجود داشته باشد.
- سعی کنید به جای استفاده مکرر از کلمه کلید از کلمات مترادف آن استفاده کنید. در این صورت کیفیت محتوای شما نیز افزایش پیدا میکند.
- سعی کنید از پیشنهادات گوگل نیز محتوای خود استفاده کنید.
- سعی کنید از تصاویر مرتبط و جذاب در محتوای خود استفاده کنید.
آموزش سئو خارجی
زمانی که شما به آموزش سئو خارجی یک سایت میپردازید. باید بدانید که اعتبار شما توسط سایتهایی سنجیده میشود که راجب شما صحبت میکنند. از مهمترین اهداف لینکسازی و رپورتاژ نویسی نیز دقیقا همین موضوع است. البته سئو خارجی محدود به لینکسازی نمیشود و پارامترهای دیگری نیز در آن تاثیر گذار است. در ادامه ما به بررسی نکاتی میپردازیم که شما را در این راه یاری خواهد کرد. در صورتی که شما به دنبال درک عمیق و دقیق سئو خارجی میباشید، به شما توصیه میکنم که به مقاله « سئو خارجی چیست؟ » مراجعه کنید.
شما باید زمانی به سراغ سئو خارجی بروید که سایت خود را به یک مرحله مناسبی رسانده باشید. شما باید محتوای جذاب برای مخاطبین خود داشته باشید، چرا که شما با سئو خارجی به جذب مخاطب خواهید پرداخت؛ در این صورت محتوای سایت شما باید به نحوی باشید که مخاطبین را جذب خود کند. همانطور که رکن اصلی سئو داخلی سایت شما کلمات کلیدی است، رکن اصلی سئو خارجی سایت شما نیز لینکسازی خارجی است.
مهمترین نکات لینک سازی خارجی در آموزش سئو
همانطور که میدانید شما برای اینکه یک سئو خارجی خوب و با کیفیت داشته باشید، میتوانید از پارامترهای مختلفی کمک بگیرید. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که هریک از کارهایی که شما انجام میدهید، در کنار مزایایی که برای شما دارد ممکن است معایبی نیز برای شما داشته باشد. این نکته را به این دلیل گفتیم که بدانید، لینک سازی خارجی به جهت تقویت سئو خارجی سایت معمولا یکی از بهترین راههای موجود شما میباشد.
شما برای اینکه بتوانید لینک سازی خارجی مناسبی داشته باشید، باید محتوای که در سایت خود استفاده میکنید، یونیک و دست اول باشد. در این صورت اعتبار سایت شما هم از نظر گوگل و هم از نظر مخاطبین شما به صورت قابل توجهای افزایش پیدا میکند.
از طرفی سعی کنید که رپورتاژ آگهی خود را در سایتهایی منتشر کنید که اعتبار بسیار بالایی دارند. یکی از سایتهایی که شما میتوانید به خوبی از آن استفاده کنید. سایتهای خبری پرطرفدار است. با توجه به اهمیت این موضوع به شما پیشنهاد میدهم که به « آموزش رپورتاژ آگهی » مراجعه کنید. چرا که شما بواسطه این آموزش لینک سازی خارجی سایت را به بهترین شکل ممکن آموزش خواهید دید.
اگر شما گوگل بودید، چگونه رفتار میکردید؟
گوگل یک شرکت آمریکایی موفق در زمینه فناوری اطلاعات است. دلیل این موفقیت و محبوبیت گسترده گوگل درمیان کاربران، تمرکز و تلاش برای فراهم آوردن بهترین تجربه کاربری ممکن برای استفاده کنندگان از خدماتش است. اگر شما گوگل بودید، مطمئنا همین شیوه و ساز و کار را درپیش میگرفتید؛ چراکه آنچه موجب موفقیت و شهرت شما میشود، مردم و کاربران هستند. اگر شما جای گوگل بودید، علاوه بر راحتی و سرعت بالا در عملکرد و خدمات رایگانی که در اختیار کاربران میگذاشتید (مثل Google search, Translate, Maps)، پاسخگویی به نیاز کاربران را از مهمترین اهداف، و رضایت آنها را شعار خود قرار میدادید. درست همان کاری که گوگل انجام میدهد.
گوگل نظام شایسته سالاری را درپیش گرفته است. به این معنی که گوگل هرگز جایگاهی را در صفحه نتایج جستجو به کسی نمیفروشد. گوگل سایتی را برای حضور در بالاترین جایگاهها (صفحه اول) لایق میداند که از دید کاربران بهترین کارآیی را داشته باشد و بتواند احتیاجات کاربران را رفع کند. گوگل صاحبان سایتها را ملزم به رعایت استانداردهای سئو، که بر همین اساس طرح ریزی شدهاند، کرده است و عجیب نیست که منافع کاربران را بر منافع صاحبان سایت مقدم بداند. به همین دلیل است که، گوگل مدام سایت و محتوای آن را بررسی میکند و از هر نظر مورد سنجش قرار میدهد.
آیا برندسازی در سئو اهمیت دارد؟
برند و نام تجاری، نیروی محرک اصلی هر شرکت است. هر محصول یا کسب و کاری، با مارک و برند مخصوص به خودش شناخته شده و از رقبا متمایز میشود. برند شما به مشتریانتان میگوید چه فکری راجع به محصولاتتان کنند و چه حسی نسبت به کسب و کارتان داشته باشند. برندسازی موثر باعث میشود تا در دل و ذهن مخاطبانتان ماندگار شوید. اما برندسازی چگونه به سئو مرتبط میشود؟ سئو و برندسازی عمدتا با یکدیگر همراه هستند. بهبود سئوی سایت شما به بهبود برندتان منجر شده و درمقابل، برندسازی، فرصتهای جدیدی را برای سئو و بهینه سازی سایت در اختیارتان قرار میدهد. شما میتوانید از سئو برای جذب کاربران و افزایش بازدید از سایتتان استفاده کرده و از این طریق آنها را با برندتان آشنا کنید.
پس از سئو چه افرادی وارد وب سایت من میشوند؟
اینکه چه افرادی از وب سایت شما دیدن میکنند، به عوامل مختلفی بستگی دارد. مخاطبان هدف شما اغلب براساس عوامل و فاکتورهایی همچون جنسیت، سن، شغل، درآمد و موقعیت جغرافیایی دسته بندی میشوند. این دسته بندیها نیز متناسب با کلمات کلیدی هدف گذاری شده و یا نوع محصولات یا خدماتی که قصد ارائه آنها را دارید، شکل خواهند گرفت. برای مثال، مشتریان شرکتهای آرایشی عمدتا بانوان هستند و یا مشتریان بستههای آموزشی کنکور، دانشآموزان خواهند بود. بطور کلی، محتوای سایت شما روی مجموعهای از یک سری کلمات کلیدی سئو میشود که افراد با جستجوی آنها، میتوانند سایت شما را در میان سایتهای مشابه ببینند. حال، تعیین این که چه افرادی وارد وب سایت شما شوند امری است کاملا نسبی و وابسته به تصمیم و استراتژی خودتان. این شمایید که تعریف میکنید چه افرادی و با چه هدفی وارد وب سایتتان شده و از خدمات و محصولات سایتتان بهره ببرند.
Social Signal چیست و چه کاربردی در سئو دارد؟
سوشال سیگنالها فعالیتهای انسانی در شبکههای اجتماعی مثل Facebook، Twitter، LinkedIn، Reddit، Instagram و غیره هستند. فعالیتهایی که هرکدام یک سیگنال نامیده میشوند، شامل: لایکها، دیس لایکها، به اشتراک گذاریها، رایها، کامنتها و بازدیدها هستند. البته منظور از Social Signal زمانی است که، محتوای منتشر شده در این شبکههای اجتماعی، مشخصا مربوط به یک وب سایت باشد. به بیان دیگر، منظور ازSocial Signal بازخوردی است که از طرف کاربران شبکههای اجتماعی درباره محتوای وب سایتتان دریافت میکنید. سوشال سیگنالها نشان دهنده این هستند که، درمیان کاربران شبکههای اجتماعی صحبت از سایت شما و محصولات یا خدماتی است که ارائه میکنید. و این قطعا به بهبود رتبه سایت شما در صفحه نتایج موتورهای جستجو منجر خواهد شد؛ چراکه موتورهای جستجو، سوشال سیگنالها را بعنوان توصیه و پیشنهاداتی قابل استناد از سوی کابران درنظر میگیرند.
SEM چیست و چه تفاوتی با SEO دارد؟
مخفف عبارت (Search Engine Marketing) به معنی بازاریابی موتورهای جستجو است. SEM یک روش بازاریابی با استفاده از تبلیغات پولی است، که در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) نمایش داده میشوند. این تبلیغات را اغلب با عنوان تبلیغات کلیکی میشناسند. به عبارت دیگر، SEM یک استراتژی بازاریابی دیجیتال است که بمنظور افزایش بازدید یک وبسایت، در صفحات نتایج موتورهای جستجو انجام میپذیرد. اما با وجود چنین تعریفی، این سوال بوجود میآید که SEM چه تفاوتی با SEO دارد؟ پاسخ این است که، در بکارگیری SEM، کسب و کارها برای نمایش داده شدن تبلیغاتشان پول پرداخت میکنند درحالیکه در SEO، کسب و کارها برای بازدیدهایی که دارند پولی به گوگل پرداخت نمیکنند و تنها با رعایت اصول و استانداردهای گوگل، متناسب با کیفیت عملکردشان جایگاهی رایگان در صفحات نتایج جستجو بدست میآورند.
بطور کلی SEM شامل موارد زیر میشود:
- بهینه سازی سایت در شبکههای اجتماعی
- بهینه سازی سایت در گوگل
- بهینه سازی سایت در تبلیغات و مارکتینگ ازطریق Google AdWords
SMM چیست و چه کاربردی دارد؟
(Social Media Marketing) بازاریابی و مارکتینگ در شبکههای اجتماعی است ، تمامی فعالیتهایی که در شبکههای اجتماعی خود انجام میدهید که باعث بیشتر دیده شدن و جذب کاربر میشود SMM نامیده میشود. تبلیغاتی مانند فیسبوک، توییتر، لینکدین، اینستاگرام و یوتیوب.
PPC چیست و چه کاربردی دارد؟
(Pay Per Click) پرداخت به ازای هر کلیک PPC است ، در واقع نوعی تبلیغات است که پرداخت بر اساس مدت زمان تبلیغ مشخص نمیشود و بازه زمانی که تبلیغ شما وجود دارد میتواند نامحدود باشد. شما بابت هر کلیکی که کاربر روی تبلیغ شما میکند هزینه پرداخت میکنید. نمونههای ایرانی تبلیغات کلیکی صباویژن و کلیک یاب هستند که شما به ازای هر کلیک پول پرداخت میکنید و قویترین تبلیغات کلیکی در دنیا سایت Adwords است که برای گوگل کار میکند.
Webmaster کیست و چه کاری انجام میدهد؟
Webmaster (که برند مدیروب ترجمه شده همین کلمه است) به شخصی اطلاق میشود که مسئول ساخت و نگهداری یک یا چند وب سایت است. به بیان دیگر، وبمستر کسی است که کارش طراحی، مدیریت و توسعه وبسایت است. بطور کلی، شرح وظایف یک وبمستر از قرار زیر است:
- ثبت نام و برقرار داشتن اسم دامنه یک وبسایت
- طراحی وبسایت
- افزودن محتوای جدید
- اصلاح یا حذف محتواهای قدیمی یا نادرست
- سازماندهی محتوا
- نظارت بر ترافیک سایت
- لینک سازی و نظارت بر لینکها
- اطمینان از کارکرد درست سرورها و نرم افزارها
- پاسخ به سوالات و نظرات کاربران
هدف شما از سئو سایت و بهینه سازی چیست؟
زمانی که شما قصد راه اندازی یک سایت و در مرحله بعد آموزش سئو را دارید، باید به صورت مشخص هدف خود را بدانید. در این صورت شما میتوانید برنامه ریزی مشخص و معینی برای این موضوع داشته باشید. به عنوان مثال استراتژی شما برای آموزش سئو در فروش محصولات و خدمات با استراتژی سئو شما برای جذب ترافیک بالا و افزایش نرخ کلیک بسیار متفاوت است. از این رو شما هدف نهایی خود را از سئو سایت خود بدانید.
ما به صورت کلی اهداف سئو را به چند بخش کلی تقسیم میکنیم که هریک از این موارد استراتژی خاص خود را دارد:
- افزایش بازدید از وبلاگ
- برندینگ
- افزایش ترافیک ورودی سایت
- بهبود جایگاه سایت در صفحه جستجو
- فروش محصولات
- فروش خدمات
- استفاده از خدمات تبلیغاتی و کسب درآمد از تبلیغات
سئو تکنیکال چیست و چرا در آموزش سئو پیشرفته قرار دارد؟
زمانی که شما به دنبال اطلاعات اولیه و آموزشهای اولیه یک سئو میباشید، معمولا عبارت سئو تکنیکال را مشاهده نخواهید کرد. زمانی که شما در سئو اندکی دانش و تجربه کسب کردید به سراغ سئو تکنیکال خواهید رفت. به طور کلی سئو تکنیکال مربوط به برنامه نویسی و طراحی سایت میشود. اما شما باید به عنوان یک متخصص سئو اطلاعات کافی در این حوزه داشته باشید تا بتوانید کار خود را به خوبی انجام دهید.
سئو تکنیکال به دنبال راه حلهایی است که بواسطه آن بتواند ارتباط سایت با موتورهای جستجو و خزندههای گوگل را بهبود بخشد. از طرف دیگر در هدف ما از سئو تکنیکال سایت افزایش سرعت سایت و افزایش رضایت مخاطب به جهت استفاده از سایت میباشد. در صورتی که شما بهترین محتوا و بهترین لینکسازی داخلی و لینک سازی خارجی نیز داشته باشید اما سئو تکنیکال مناسبی نداشته باشید، در این صورت شما نمیتوانید نتیجه مناسبی را دریافت کنید.
به همین علت است که در ابتدا شما باید یکی دید کلی نسبت به موضوع پیدا کنید و در مرحله بعد به دنبال بهینه سازی سئو تکنیکال باشید. به این نکته توجه کنید که شما برای سئو تکنیکال یک سایت به صورت صد در صدی مربوط به مسائل فنی یک سایت نمیشود. بلکه شما باید موارد دیگری نیز مدنظر خود قرار دهید. ما در ادامه به بررسی برخی نکات مهم در سئو تکنیکال میپردازیم که میتواند دیدگاه شما را نسبت به این موضوع بهبود ببخشد.
افزایش سرعت سایت
امروزه با توجه به رشد سرعت تکنولوژی و افزایش انتظارات کاربران، افزایش سرعت سایت جزو مهمترین مواردی است که باید به آن توجه کرد. شما برای این که بتوانید این چالش را حل کنید باید به تکنیکهای سئو تکنیکال متوسل شوید. به عنوان مثال یکی از سادهترین نکاتی که برای افزایش سرعت سایت از آن استفاده میشود. کاهش حجم دیتای بصری سایت است. البته این کاهش حجم باید به نحوی باشد که به کیفیت سایت آسیبی وارد نکند.
بهینه سازی کدهای سایت در آموزش سئو
زمانی که صحبت از سئو تکنیکال سایت و سرعت سایت میکنیم، باید به موضوع کد نویسی سایت نیز اشاره کنیم. یکی از مواردی که به صورت مستقیم روی سرعت سایت شما تاثیر میگذارد، کدهای سایت شما میباشد. به هر میزان که کدهای سایت شما طولانی و بیکیفیتتر باشد. این موضوع به این منزله است که سایت شما در برقراری ارتباط با گوگل دچار چالش بیشتری خواهد بود. دقت کنید که سرمایه گذاری شما در این بخش میتواند آیند سایت شما را به صورت قابل توجهی متحول کند.
از طرفی شاید شما به این موضوع فکر کنید که قابل سایت شما یک قالب ورد پرسی آماده است. شما میتوانید از افزونههای استفاده کنید سرعت سایت شما را به صورت قابل توجهی افزایش دهید. برای درک بهتر این بخش به شما توصیه میکنم که به « آموزش وردپرس » امین طاهری مراجعه کنید.
استفاده از GZip
ما برای اینکه سرعت سایت خود را افزایش دهیم، باید تمام تلاش خود را به کار گیریم تا حجم مورد استفاده خود را کاهش دهیم. اگر دقت کرده باشید، مار برای اینکه بتوانیم اطلاعاتی را برای دیگران ارسال کنیم. معمولا تمایل داریم که آن را به صورت زیپ برای دیگران ارسال کنیم. در این صورت میتوانیم حجم مورد استفاده خود را کاهش دهیم.
حال با توجه به این موضوع ما برای اینکه بتوانیم حجم صفحات خود را کاهش دهیم، از برنامه ذکر شده استفاده میکنیم. زمانی که یک کاربر به سایت شما مراجعه میکند، به این معنا است که کاربر درخواست دسترسی به دیتای شما را ارسال کرده است. و موتورهای گوگل شروع به لود کردن اطلاعات شما میکنند. به هر میزان که حجم اطلاعات شما کمتر باشد. سرعت سایت شما نیز افزایش پیدا میکند.
فشرده سازی فایلهای CSS و JS
زمانی که شما به ساختار یک سایت نگاهی میکنید، متوجه میشوید که حاوی مقدار زیادی از فایلهای جاوا اسکریپت است. در این صورت شما باید تمام تلاش خود را به کار گیرید تا حجم این فایلها را کاهش دهید. شما بواسطه این کار سرعت لود شدن سایت خود را به صورت قابل توجهای افزایش میدهید. از رو شما باید تمامی فایلهای ذکر شده را فشرده سازی کنید و تبدیل به یک فایل CSS و یک فایل Js کنید. شما با این کار میتوانید کیفیت ساختاری سایت خود را نیز افزایش دهید.
ارتباط آموزش سئو و Robots.txt
زمانی که شما به دنبال آموزش سئو میباشید، یکی از مباحثی که به صورت ویژه به آن اشاره میشود، خزندههای گوگل میباشند. وظیفه خزندههای گوگل این است که به صورت رندوم به سایتها مراجعه کنند و اطلاعات آنها را تجزیه و تحلیل کنند. شما بواسطه Robots.txt میتوانید به خزندههای گوگل بگویید که چه مطالبی از سایت شما مهمتر است و روی آن تمرکز کنند. در این صورت شما میتوانید هنگام لود شدن سایت خود، سرعت بیشتری را تجربه کنید.
ساخت نقشه سایت
زمانی که شما به بررسی مشکلات افراد تازه کار میپردازید، متوجه میشوید که محتوایی که این دوستان در سایت خود قرار میدهند، توسط گوگل ایندکس نمیشود. علت این موضوع معمولا این است که سایت آنها داری یک نقشه سایت مناسب نمیباشد. در این صورت گوگل نمیتواند آن را درک کند. شما به هر میزان که نقشه سایت قویتری داشته باشید، سرعت ایندکس مقالات و مطالب شما بیشتر خواهد شد.
استفاده از Stretchered Data در آموزش سئو
زمانی که شما به دنبال یک آموزش سئو مناسب میباشید، حتما باید در مورد دادههای ساختار یافته به شما آموزش دهد. این موضوع به این دلیل حائز اهمیت است که شما بواسطه این دادهها میتوانید ارتباط بهتری با گوگل برقرار کنید و از طرفی استانداردهای سایت خود را نیز افزایش میدهید. طرحی صفحات با توجه به استانداردهای دادههای ساختار یافته باعث میشود که رتبه سایت شما نیز بهبود پیدا کند.
واکنشگرا بودن سایت ( Responsive )
به صورت کلی واکنشگرا بودن سایت به این معنی است که هر شخصی بتواند با هر دستگاهی به سایت شما دسترسی داشته باشد. اگر شما نتوانید برای این موضوع برنامه ریزی مناسبی داشته باشید، به سئو سایت و همچنین سرعت سایت خود آسیب رساندهاید.
Stop Word چیست؟
موتورهای جستجو ازجمله گوگل، کلمات بسیار رایج را نادیده میگیرند تا اینگونه بتوانند فضای پایگاه داده خود را خالی نگه داشته و به فرآیندهای کرال و ایندکس خود سرعت ببخشند. کلماتی مثل از،به، با، در، بر و برای که به خودی خود معنی نمیدهند و بر نتایج جستجو نیز تاثیری نخواهند گذاشت. برای مثال وقتی شما عبارت “اصطلاحات رایج در سئو” را جستجو کنید، کلمه “در” معنی کلمات قبل و بعد خود را تغییر نمیدهد. درنتیجه، موتور جستجو آن را نادیده گرفته و نتایج موجود برای “اصطلاحات رایج سئو” را فراهم میآورد.
Spam Score چیست و چه کاربردی دارد؟
Spam Score یا امتیاز هرزنامه نشاندهنده درصد سایتهایی با ویژگیهای مشابه است که به جریمه و پنالتی شدن توسط گوگل منجر خواهد شد. این امتیاز توسط شرکت نرم افزاری سئوی ماز (Moz) ایجاد شده است. اسپم اسکور یا امتیاز هرزنامه بر پایه 27 ویژگی مشترک بین میلیونها سایت جریمه شده توسط موتورهای جستجو، محاسبه میشود. هرچه سایت شما امتیاز بالاتری کسب کند، احتمال اسپم بودن و درنهایت پنالتی شدن آن بیشتر است. اما قابل توجه است که امتیاز اسپم بالا ملاکی قطعی برای اسپم بودن یک سایت نیست؛ بلکه میتواند نشانه این باشد که لازم است کمی بیشتر به کیفیت و مرتبط بودن مطالب آن توجه شود. این امتیاز در سه سطح دسته بندی میشود.
Seo Friendly Content چیست؟
محتوای Seo Friendly محتوایی است که به گونهای ایجاد شده باشد که موتورهای جستجو به آن رتبههای بالایی دهند.
افزونه Yoast SEO چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
افزونه Yoast SEO یکی از محبوبترین افزونههای رایگان وردپرس است. این افزونه دستیابی به بالاترین استانداردهای سئوی فنی را برای سایت شما آسان میکند و شامل ویژگیهای زیر است:
- تجزیه و تحلیل خوانایی
- تجزیه و تحلیل سئو
- بهینه سازی کلمات کلیدی
- پیشنمایش اسنیپت
- لینک سازی داخلی
Evergreen Content یا محتوای همیشه سبز چیست؟
Evergreen Content یا محتوای همیشه سبز محتوایی است که هیچوقت از مد نمیافتد و از رده خارج نمیشود. محتوای همیشه سبز محتوایی بسیار تاثیرگذار، بنیادی و عمیق با طول عمری یک یا دو ساله برای بسیاری از صنایع است. برای مثال عبارت “تکنیکهای بهینه سازی 2020” در سال 2021 دیگر جستجویی نخواهد داشت و کارایی خودش را از دست خواهد داد. اما درمقابل، عبارت “اهمیت بهینه سازی موتورهای جستجو” نمونه مطلوبی از یک محتوای همیشه سبز است و هرگز کارایی خودش را از دست نخواهد داد.
Skyscraper Content یا محتوای آسمان خراش چیست؟
Skyscraper Content یا محتوای آسمان خراش یک تکنیک بازاریابی است که با استفاده از آن، شما بهترین و کاملترین محتوای موجود را خواهید داشت. این تکنیک شامل موارد زیر است:
- یافتن موضوعاتی با ارزش لینک دهی بالا و عملکردی خوب در موتورهای جستجو
- بهتر، جذابتر و طولانیتر کردن آنها
- معرفی محتوای خود به سایتهایی که به محتوای اصلی لینک داده بودند تا به جای آن، به محتوای برتر شما لینک دهند
Search Engine یا موتور جستجو چیست و چه کاربردی دارد؟
Search Engine یا موتور جستجو، ابزاری آنلاین است که بر اساس مطلب جستجو شده توسط کاربران، در پایگاه داده (Database) خود به دنبال نتایج مرتبط میگردد. این نتایج معمولا وب سایتهایی هستند که از نظر معنایی، با مطلب جستجو شده توسط کاربر مطابقت دارند. موتورهای جستجو نتایج بدست آمده را بر اساس الگوریتمهایی مخصوص، در قالب یک فهرست لیست میکنند. در حال حاضر، تعداد زیادی از این موتورهای جستجو موجود هستند که شناخته شدهترین آنها گوگل است. در کنار گوگل، بینگ و یاهو نیز نمونههایی از محبوبترین موتورهای جستجو هستند.
Algorithm چیست و چه کاربردی در سئو دارد؟
Search Engine Algorithms یا الگوریتمهای موتورهای جستجو، سیستمهای پیچیدهای هستند که برای بازیابی اطلاعات از پایگاههای داده موتورهای جستجو (که ایندکس نام دارند) و ارائه فوری بهترین نتایج ممکن برای یک مطلب جستجو شده، بکار میروند. هر موتور جستجو، از ترکیب الگوریتمها و سیگنالهای رتبه بندی برای ارائه صفحات وب استفاده میکند. این الگوریتمها دائما درحال تغییر و بروز رسانی هستند و موتورهای جستجو هرگز آنها را بطور دقیق عمومی نمیکنند.
برای آنکه هنگام جستجوی مطلب، مفیدترین و مرتبطترین اطلاعات برای شما فراهم شود، این الگوریتمها فاکتورها و معیارهای بسیاری را مدنظر قرار میدهند. معیارهایی مثل کلماتی که در مطلب خود جستجو کردید، مربوط بودن و قابلیت استفاده صفحات، تخصص منابع، موقعیت مکانی و تنظیمات شما. تاکید موتورهای جستجو بر هر فاکتور و معیار، بسته به مطلبی که شما جستجو کردید متفاوت خواهد بود. برای مثال، در جستجوی موضوعات روز و اخبار، تازه و جدید بودن محتوا نقش اساسی در رتبه بندی صفحات دارد؛ درحالیکه در جستجوی تعاریف یک واژه در فرهنگ لغت، این چنین نیست. این معیارها بر اساس دستورالعملهایی که برای عموم در دسترس هستند مشخص و تعیین میشوند. هرچه این معیارها در تولید یک محتوا و ساختار کلی یک وب سایت بیشتر رعایت شوند، الگوریتمهای موتورهای جستجو رتبههای بهتری به آن صفحات اختصاص میدهند.
Google Sandbox چیست و چطور میتوان از آن خارج شد؟
Sandbox اصطلاحی استعارهای است برای توضیح اینکه چرا اکثر وب سایتهای تازه بوجود آمده، رتبههای پایینی در صفحات نتایج موتورهای جستجو دارند. سندباکس گوگل استعاره از جعبه شنی دارد که کودکان در آن مشغول به بازی میشوند تا به چیزی آسیب نزنند. از آنجاییکه گوگل هرگز وجود چنین سیستمی را تایید نکرده، ممکن است عدهای از وجود آن بیخبر باشند؛ اما بنظر میرسد سندباکس گوگل، فیلتری باشد که در حدود سال 2004 به الگوریتمهای گوگل اضافه شده است. وقتی وبسایتی را برای اولین بار ایجاد میکنید، حتی اگر همه چیز را به درستی انجام داده باشید، آن سایت رتبههای خوبی در صفحات نتایج گوگل کسب نخواهد کرد تا زمانی که دورهی آن به اتمام برسد. این دوره حدودا چند ماه طول میکشد.
در واقع، وب سایت تازه بوجود آمده حکم نوزادی را دارد که لازم است از سلامتش اطمینان حاصل شود و قطعا مدت زمانی طول میکشد تا چنین اطمینانی حاصل شود. دلیل بوجود آمدن این فیلتر از سوی گوگل، این است که وبسایتهای جدید ممکن است به اندازه قدیمیها مرتبط و مفید نبوده یا حتی اسپم باشند. این جلوگیری از به نمایش درآمدن وبسایتهای تازه تاسیس در صفحات نتایج جستجو، به گوگل زمان میدهد تا کیفیت آن وبسایتها را ارزیابی کرده و با اسپم مبارزه کند. اما هیچ جای نگرانی وجود ندارد؛ چراکه اگر وب سایت شما ساختاری استاندارد و مطلوب با محتوایی باکیفیت، مفید و مرتبط داشته باشد، راه خودش را به بیرون از سندباکس گوگل پیدا کرده و رتبهای را که مستحقش است، در صفحات نتایج موتورهای جستجو کسب خواهد کرد.
Google Honeymoon یا ماه عسل گوگل چیست و چه اهمیتی دارد؟
هنگامی که یک وبسایت برای بار اول در فضای اینترنت ایجاد میشود، گوگل ممکن است برای مدتی به آن رتبه بالایی در صفحات نتایج جستجوی خود بدهد. به این مدت اصطلاحا Google Honeymoon یا ماه عسل گوگل میگویند. ماه عسل گوگل بمنظور ارزیابی کیفیت عملکرد وبسایت و نیز بررسی میزان مرتبط بودن مطالبش با جستجوی کاربران انجام میپذیرد. گوگل با انجام این کار میخواهد بداند اگر یک وبسایت رتبههای خوبی بگیرد، چه بازخوردی خواهد داشت و کاربران چگونه به آن پاسخ خواهند داد. به بیان دیگر، گوگل میخواهد به سایت یک شانس برای اثبات هرچه در چنته دارد بدهد. اگر در این دوره وبسایت شما خوب کلیک بگیرد و نرخ پرش پایینی داشته باشد، احتمالا بعد از این دوره نیز افت رتبه زیادی نخواهد داشت. اما درمقابل، اگر وبسایت شما نرخ کلیک پایین و نرخ پرش بالایی داشته باشد، انتظار افت چشمگیر رتبه برای آن، پس از پایان دوره ماه عسل میرود.
Semantic Seo چیست و چه کاربردی دارد؟
Semantic Seo یا سئوی معنایی فرآیند ایجاد معنی و مفهوم بیشتر در کلماتی است که در محتوای خود بکار میبرید. این به معنی بهینه سازی سایت برای مقصود و نیت اصلی کاربران است؛ نه فقط پاسخ به یک جستجوی ساده. یعنی محتوا باید سوال اول را پاسخ دهد و به دنبال آن سوال دوم، سوم، چهارم و تمام سوالات ممکن پیرامون موضوع را پاسخ دهد. به بیان دیگر، سئوی معنایی تولید محتوای بهینه شده پیرامون موضوعات است؛ نه فقط کلمات کلیدی. برای مثال، وقتی مطلبی مینویسید و عبارت “کلمه کلیدی” را در آن بارها و بارها بکار میبرید، در اصل به گوگل میگویید که این مطلب درباره “کلمه کلیدی” نوشته شده است.
اما این رویه در سال 2013 با شروع به کار الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل تغییر کرد. از آن پس، بجای در نظر گرفتن کلمات کلیدی، گوگل موضوع کلی صفحه را درک میکند؛ آن هم به طریقی بسیار شبیه به انسان. البته این به معنای کمرنگ شدن اهمیت کلمات کلیدی نیست، اما گوگل دیگر فقط روی آنها تکیه نمیکند. پس به جای اسکن صفحات به دنبال کلمات کلیدی، گوگل به دنبال موضوعاتی میگردد که آن کلمات کلیدی را پوشش میدهد. بعنوان مثال، همانطور که در تصویر زیر میبینید، بدون بردن نام شخصیت یعنی “هالک”، گوگل متوجه شد منظور ما چه کسی است. این بدون مفهوم Semantic Seo امکانپذیر نبود.
Bounce Rate یا نرخ پرش چیست و چطور آن را کاهش دهیم؟
Bounce Rate یا نرخ پرش بعنوان درصد بازدید کنندگانی تعریف میشود که یک صفحه وب را بدون انجام هیچ تعاملی (مثل: کلیک کردن روی یک لینک، پر کردن یک فرم یا خرید کردن)، ترک کنند. حال سوال این است که چرا نرخ پرش یک معیار مهم در سئو بحساب میآید؟ برای پاسخ به این سوال، بهتر است خود را جای موتورهای جستجو بگذاریم. بیایید فرض کنیم که یک سایت، رتبهای در صفحه اول نتایج جستجو کسب کرده است. طبیعتا این سایت ترافیک بسیاری را به خود اختصاص میدهد. اما بیشتر بازدید کنندگان آن، سایت را در عرض 5 ثانیه یا حتی کمتر ترک میکنند. نتیجهای که میگیریم، این است که این سایت، نمیتواند سایت خوبی باشد؛ چراکه صدها نفر روی آن کلیک میکنند اما 90 درصد آنها در کمتر از 5 ثانیه سایت را ترک میکنند. پس ما چنین سایتی را جزو 10 نتیجه برتر خود نمیپذیریم. زیرا هدفمان فراهم کردن بهترین نتایج و مفیدترین مطالب برای کاربران است. پس هرچه این نرخ (درصد) کمتر باشد، رتبه سایت ما بیشتر خواهد بود. اما چطور میشود بانس ریت یا نرخ پرش را کاهش داد؟
- سرعت وب سایتتان را افزایش دهید
- محتوای باکیفیت و بهینه سازی شده داشته باشید
- بک لینکهای مرتبط بگیرید
- پیمایشی ساده (کاربر بتواند به راحتی به بخشهای مختلف سایت رفته و مسیر را پیدا کند) و ساختاری واضح برای سایت داشته باشید
- از استفاده از پاپ آپهای آزاردهنده پرهیز کنید
- طراحی کاربرپسند داشته باشید و به UI توجه کنید
- لینک سازی داخلی معقول و کاربردی داشته باشید
- سایت خود را برای موبایل ریسپانسیو (واکنش گرا) کنید
- با خوانندگان خود صادق باشید
Conversion Rate یا نرخ تبدیل چیست و چطور آن را بهبود بخشیم؟
Conversion یا تبدیل زمانی اتفاق میافتد که یک بازدید کننده عمل مورد نظر شما را انجام دهد. به عبارت دیگر، از صرفا یک بازدید کننده، تبدیل به یک متقاضی شود. عمل مورد نظر شما، بسته به نوع وب سایت و فعالیت شما متفاوت است. مثلا اگر شما از سایتتان برای فروش محصولات استفاده میکنید، عمل مورد نظر شما خرید کردن خواهد بود. البته این هدف اصلی شماست و ممکن است در مسیر رسیدن به این هدف، اهداف کوچکتری تحقق یابند؛ مثل وارد شدن به یک صفحه خاص، پر کردن یک فرم به خصوص و یا ثبت نام در سایت و ایجاد یک حساب کاربری.
Conversion Rate یا نرخ تبدیل به درصد بازدید کنندگانی اطلاق میشود که تبدیل شدهاند و عملی را انجام دادهاند که شما میخواستید انجام پذیرد. برای مثال، اگر معیار تبدیل مدنظر شما خرید کردن باشد و از مجموع 100 بازدید کننده، 5 نفر از آنها از سایت شما خرید کنند، نرخ تبدیل شما 5 درصد خواهد بود. ناگفته نماند که با استفاده از گوگل آنالیتیکس هم میتوانید نرخ تبدیل خود را مشاهده کنید. لازم به ذکر است که با بهینه سازی سایت و بهینه سازی ترافیک خود میتوانید نرخ تبدیل خود را بهبود بخشید.
سوالات متداول
برای رسیدن به رتبه 1 گوگل چقدر زمان لازم است؟
پاسخ به این سوال برای هر کسب و کار و سایتی متفاوت خواهد بود؛ بسته به میزان اعتبار و فعالیت های پیشین سایت شما، کلماتی که هدف گذاری کرده اید و وضعیت رقبا این زمان تعیین خواهد شد. ممکن است در یک حوزه بتوان در 3 ماه موفقیت های مهمی کسب کرد ولی در حوزه دیگری بیش از یک سال زمان لازم باشد.
قیمت خدمات سئو چقدر است؟ب
سئو یک محصول نیست بلکه مجموعه ای از خدمات تخصصی است در نتیجه نمیتوان قیمت مشخصی برای همه سایت ها در نظر گرفت. البته میتوان خدمات سئو را در دسته بندی های مختلفی شامل بهینه سازی سایت، بازاریابی محتوا، لینک سازی و … قرار داد و برای هرکدام هزینه مشخصی اعلام نمود.
قدم اول آنالیز دقیق سایت و تصمیم گیری در مورد خدمات مورد نیاز است که بر همین اساس میتوان تخمین درستی از قیمت ارائه نمود.
چه تضمینی برای رسیدن به رتبه 1 گوگل دارید؟
یکی از مهمترین درخواست های کارفرما ارائه تضمین برای رسیدن به رتبه 1 در کلمات کلیدی هدف است در حالیکه این کار کاملا اشتباه و حتی غیرقانونی است. هیچ تضمینی برای تعیین دقیق رتبه شما در بازه زمانی مشخص وجود ندارد چرا که اطلاعاتی از آپدیت های بعدی گوگل و میزان فعالیت رقبا در دست نیست. در واقع ارائه تضمین به کارفرما شانس پذیرش پروژه را افزایش میدهد ولی همانطور که خود گوگل نیز بارها اعلام کرده است این روش نوعی از کلاه برداری است.
آکادمی امین طاهری با طراحی دوره جامع سئو این فرصت را برای شما عزیزان فراهم کرده است که فرآیند یادگیری را در کمترین زمان ممکن و به صورت کاملا حرفهای به پایان برسانید. در صورتی که سوال و یا نظر در رابطه با این مقاله داشتید خوشحال میشم که در قسمت دیدگاه خودتون رو ثبت کنید . همچنین اگه نیاز به مشاوره در خصوص سئو سایت داشتید میتونید با ما در ارتباط باشید . آکادمی امین طاهری تخصصی ترین مرکز در سئو سایت در کرمان
سعید 14 آذر 1401
ممنون از استاد امین طاهری , مثل همه مقاله های دیگه عالی بود فقط ی سوالی داشتم ازتون در مورد نو ایندکس کردن صفحه حساب کاربری این صفحه هم باید نو ایندکس بشه ؟ و اینکه درسته ک میکن خود وردپرس صفحات ورود رو نو ایندکس میکنه چون من برای طراحی صفحه ورودم از صفحه ساز استفاده کردم الان این صفحه به طور خودکار توسط وردپرس نو ایندکس میشه ؟
admin72 14 آذر 1401
ممنونم از تو سعید عزیز بابت حس خوبت و متشکرم بابت سوال های جالبت .
۱. در رابطه با ایندکس صفحه کاربری : بله دقیقا درست میگی , هیچ فایده ای نداره و بهتره نو ایندکس بشه
2. در رابطه با صفحات ورود و نو ایندکس کردن توسط خود وردپرس : اره خود وردپرس پیشفرض نوایندکس میکنه ولی اینکه شما با صفحه ساز جداگانه ساختی اینم نوایندکس میشه یا نه رو بهتره چک کنی صفحه رو چک کن نوایندکس هست یا نه و به حدس تکیه نکن
سروش رضاوند 5 آذر 1401
سلام خیلی متشکرم بابت مقاله خوبتون ممنون میشم یه مقاله کامل راجب به بک لینک منتشر کنید
admin72 9 آذر 1401
با سلام ممنون از پیامتون مطابق خواسته شما مقاله راجب به بک لینک داخل سایت قرار گرفت میتونید از طریق لینک زیر مقاله را مطالعه فرمایید .
بک لینک و تاثیر سئو
محمد حسین شایانی 21 آبان 1401
ممنون از شما آقای طاهری بابت این مقاله جامع و کامل . ممنون میشم تمامی موضوعات را در مقالات جداگانه توضیح بدید