مدیر موفق
مدیر خوب یکی از موارد کلیدی عملکرد موفقیت آمیز یک تیم کارآمد به حساب می آید آخرین چیزی که هر مدیر موفق میخواهد این است که هر روز کارمندانش با ترس و دلهره یا از روی بیمیلی و اجبار سرکار حاضر شوند. هر شخصی بیشترین زمان خود را سرکار می گذراند و این بسیار مهم است که یک مدیر آنچه که میتواند انجام دهد تا این زمان در نهایت رضایت سپری شود.
مدیر مستبد که احساس همدلی و همکاری ندارد ممکن است در ابتدا به نتایجی هم برسد اما در نهایت تمام اقدامات او به شکست میانجامد چون روحیه همکاری و اشتیاق را در سازمان خود پرورش نداده است.
به همان نسبت که مدیر ناموفق بودن کار سختی نیست یک مدیر موفق بودن بودن هم کار چندان آسانی نیست. مدیریت یک هنر است و مدیر یک مجموعه یک هنرمند است که با مهارت و چیره دستی هرچه بیشتر می بایست به اداره امور بپردازد.
مدیر بودن سخت نیست اما مدیر خوب و موفق بودن نیز آسان نیست برای اینکه بتوانید یک مدیر باشید باید کارهای زیادی را انجام دهید و بسیار تلاش کنید.
اما یک مدیر موفق باید چه ویژگیهایی داشته باشد تا بتواند تیمی موفق و با انگیزه کاری بالا بسازد؟
با ما همراه باشید تا در ادامه خصوصیات یک مدیر موفق را با شما بررسی کنیم.
دانش و معلومات بالا داشته باشد
یک مدیر موفق باید از این امر اطمینان داشته باشد که در حوزه کاری خود از دانش کافی و به روز برخوردار است. به علاوه باید همیشه سعی کند با مطالعه، مهارت های لازم برای ارتباطات کاری و شغلی که بخش مهمی از کار او را تشکیل میدهد کسب کند.
کسب این مهارتها به او اجازه میدهد که پایهای محکم در مدیریت و یک تیم حامی را در کنار خود داشته باشد. دانش و معلومات بیشتر یک مدیر باعث میشود که کارمندان به او بیشتر اعتماد کرده و در صورت نیاز از مدیر خود راهنمایی و کمک بگیرند.
اهل عمل و فعال باشد
یک مدیر موفق باید قبل از هر چیز اصول و قواعد مدیریت را درک و به شکلی عملی از آنها در مدیریت سازمان استفاده کند. او باید در انجام کلیه قوانین و اصول پیش قدم باشد. این نوع مدیریت باعث میشود کارمندان به راحتی به کلیه قوانین پایبند باشند.
خوش بین باشد
بهترین خصلت و ویژگی یک مدیر موفق خوش بینی و نگاه مثبت او است. نگرش مثبت مدیر بر روحیه و عملکرد کارمندان تاثیر مثبت دارد. مدیری که بیشتر از معمول سرد و ماشینی برخورد کند تیم خود را به بیراهه خواهد برد.
عاشق کارش باشد
اگر مدیری عملکرد خوبی دارد پس بدانید که عاشق کارش است. او به خود به چشم یک یادگیرنده همیشگی در زندگی نگاه میکند.
اینکه شما هم شخصی که همواره به دنبال یادگیری و رشد بیشتر است در کنارتان داشته باشید مسلما بسیار الهام بخش خواهد بود. زمانی که یک مدیر این علاقه و اشتیاق را دارد به شکل ویروسی به هر فردی که برای او کار می کند منتقل میشود.
استرس را مدیریت کند
یک مدیر موفق باید همواره به خودش برای خویشتن داری مباهات کند. او می داند چگونه استرس خود را مدیریت کند و به همین اندازه در مدیریت استرس تیم خود نیز مهارت دارد.
اگر در یک مجموعه در هنگام روبرو شدن با یک مشکل، اول از همه مدیر دچار استرس شود و توانایی حل مسئله و مدیریت بحران را از دست بدهد،قطعا تیم کاری او نمی توانند آن مشکل را برطرف کنند.
توانایی رهبری داشته باشد
یک مدیر موفق، مهارتهای رهبری خود را با همکاری در فعالیت های تیمی افزایش میدهد که باعث افزایش بازدهی و پتانسیل تیم میشود. یک مدیر موفق به هر یک از اعضای تیم آموزش می دهد که چگونه باهم و در کنار یکدیگر، نه در مقابل هم کار کنند.
توانایی انگیزه دادن به کارمندان را داشته باشد
یک مدیر موفق مهارتهای خودانگیزشی بالایی دارد و به همین شکل در انگیزه دادن به کارمندان نیز موفق عمل است. او به طور مداوم از خود می پرسد که چگونه میتواند روحیه تیم را با روش های جدید بهتر کرده و شور و علاقه را در بالاترین سطح نگاه دارد.
یک مدیر موفق فرهنگ شادی و پیروزی را در میان کارمندان خود گسترش می دهد و با تعریف اهداف و رسالت سازمان باعث الهام بخشی به کارمندان می شود.ایجاد انگیزه در کارمندان یکی از مهمترین دلایل پیشرفت در کار است.
انتظارات منطقی داشته باشد
یک مدیر موفق هیچ وقت قبل از توضیح ندادن انتظار خود، توقع برآورده کردن آنها را ندارد. او ابتدا شرح وظایف و کارها را توضیح میدهد و بعد از آن انتظار اجرا شدن آنها را دارد. او از هر فرد به اندازه تجربه خود توقع دارد.
در عین حال یک کارمند چون به خوبی توجیه شده است میداند که چه انتظاری از او میرود و در صورت کمکاری می داند در چه زمینهای باید انتظار گوشزد شنیدن را داشته باشد.
تمرکز روی کیفیت داشته باشد
یک مدیر موفق همیشه به کیفیت خدمات یا کالاهایی که تیم او تولید می کند توجه دارد. او یک نکته را به خوبی درک کرده است که کیفیت و میزان اعتماد به کالا یا خدمات است که در حقیقت فروخته می شود.
ویژگی یک مدیر موفق این است که اعضاء سازمان را به استفاده موثر از زمان، مهارت و اطلاعات تشویق می کند. اعضا تیم باید بدانند که چه کسی هستند، چه چیزی تولید می کنند و چه کسی محصولات و خدمات آنها را استفاده می کند.
موفقیت را سهم همه بداند
ویژگی دیگر یک مدیر موفق این است که تمایل دارد تاثیر مهم و معناداری بر روی تیم خود بگذارد به همین دلیل موفقیت هر فردی را جشن می گیرد و باور دارد که هر شخصی این توانایی را دارد که عملکرد بهتری داشته باشد.
نظرات