شروع یک کسب و کار جدید
امروز در آکادمی کسب و کار امین طاهری قصد داریم یک مقاله جذاب برای شروع یک کسب و کار جدید برای شما ارائه دهیم .شروع یک کسب و کار کوچک هرگز آسان نبوده است و سختی های خودش برای شروع دارد اگر مدتی است برای عملی کردن ایده های خود به دنبال فرصت مناسب بوده اید باید گفت بهترین زمان ممکن در تمام تاریخ برای راه اندازی کسب و کار همین حالاست پس از همین الان شروع کنید.
از خود بپرسید که آیا من ویژگیهای یک کارآفرین را دارم؟ اگر این ویژگیها را دارم، چه زمانی برای شروع کارآفرینی و راه اندازی کسب و کار خودم مناسب است؟
همواره شروع یک کسب و کار جدید با استرس همراه است. اگرچه اغلب متخصصین توصیه میکنند که استرس میتواند مانع از اجرای صحیح کار شود اما این موضوع جزء لاینفک شروع یک کسب و کار است. شاید بهتر باشد در اولین قدم برای شروع یک کسب و کار جدید با یک کارآفرین یا صاحب یک کسب و کار صحبت کرده و از او مشاوره کاری بگیرید. مطمئن باشید اولین چیزی که از صحبتهای او متوجه خواهید شد این است که یک کسب و کار جدید، نیاز به تلاش و کار زیاد دارد.
چرا شروع یک کسب و کار کوچک بهتر از شروع یک کسب و کار بزرگ است؟
برای کسانی که هنوز هیچ کسب و کاری به نام خود ندارند، شروع یک کسب و کار کوچک میتواند ریسک کمتری به دنبال داشته و درصد موفقیت بیشتری هم برای آنها ایجاد کند. نهتنها از جهت تحلیل بازار و رقبا بلکه دردسرهای مدیریتی، حقوق کارکنان و تمام هزینههایی که برای کسب و کارهای بزرگتر وجود دارد از جمله دلایل قانعکنندهای هستند تا راهاندازی یک کسب و کار کوچک را در اولویت قرار دهند.
پیشنهادی:بلاگر کیست و چه کاری انجام میدهند
مزایا و معایب کسب و کارهای کوچک
شناخت مزایا و معایب کسب و کارهای کوچک قبل از آغاز کار بسیار حائز اهمیت است.
- مزایا
- در عین کوچک بودن کسب و کار، سود زیادی برای کارآفرینها به همراه دارد.
- تلاش کردن برای موفقیت شخصی و لذت رسیدن به مراتب بالاتر.
- هر پیروزی احساس شعف زیادی در انسان ایجاد میکند.
- امکان برنامهریزی زمانی کار در اختیار شما خواهد بود.
- آزادی عملتان نسبت به یک کارمند بیشتر است.
- نیازی به استخدام کارمندان زیاد نخواهید داشت.
- مدیریت و برنامهریزی برای کار آسانتر است.
- هزینهها مقرونبهصرفه و قابل کنترل است.
- خودتان رئیس خودتان هستید.
- امکان رشد وجود دارد.
- معایب
- اگر کار نکنید از پول خبری نیست. درواقع این کسب و کارها به نسبت زمانی که برای آنها صرف میشود، درآمدزایی خواهند داشت.
- شکستهای مقطعی میتوانند بسیار دردناک باشند.
- درآمد شما از ابتدا قابل پیشبینی و تضمین نیست.
- هیچ زمانی برای استراحت پیدا نخواهید کرد.
- امکان ورشکستگی نیز وجود دارد.
- از بیمه و مزایا خبری نخواهد بود.
پیشنهادی: چگونه فالوور رایگان جذب کنیم
1.تحقیقاتی کامل را انجام دهید
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فرصت امروز ، احساسی گام برداشتن عاملی است که امروزه خصوصاً در حوزه کسب و کار دیگر معنایی ندارد و لازم است هر اقدام شما با توجه به مطالعات شما باشد و نسبت به درستی کار خود اطمینان کافی داشته باشید. در بسیاری از موارد افراد صرفاً به علت اشتیاق خود برای انجام کاری وارد آن عرصه می شوند و به علت نداشتن پشتوانه درست و اقدامات اصولی، خیلی زود از بازار کنار گذاشته می شوند.
بدون تردید این امر مطلوب هیچ کارآفرینی نیست، به همین خاطر لازم است در ابتدای راه خود تمامی پارامترهایی را که ممکن است تأثیرگذار باشد شناسایی کنید. اگرچه این امر ممکن است برای شما وقت گیر باشد با این حال به آهستگی به سمت جلو پیش رفتن همواره بهتر از متوقف شدن ناگهانی است.
2.طرح کسب و کار خود را بنویسید
زمانی که تمام جوانب ایده را بررسی کرده اید و ایده را آماده تبدیل به یک کسب و کار دانستید باید چند سؤال از خود بپرسید: هدف از کسب و کار چیست؟ به چه کسانی میخواهید بفروشید؟ چگونه هزینه راهاندازی را تأمین میکنید؟ اهداف پایانی چیست و میخواهید به کجا برسید؟ اینها سؤالاتی هستند که میتواند در نوشتن یک طرح تجاری به شما کمک کند.
انجام تحقیقات بازار و شناسایی مشتریان بالقوه و بالفعل بخش دیگری از طرح کسب و کار است. برای انجام تحقیقات بازار میتوانید از سایتهای مختلف کمک بگیرید، همچنین میتوانید به کمک مشاوره راهاندازی کسب و کار از اشتباهاتی که در کسب و کارهای مشابه رخداده مطلع شوید و طرح کسب و کار خود را با دقت بیشتری بنویسید.
یک طرح کسب و کار به شما کمک میکند تا مسیر کاری که میخواهید انجام دهید شفافتر شود، میتوانید در آن مشکلات احتمالی را پیشبینی کنید و راهحلهایی برای آن ترسیم کنید. درک نقاط قوت و ضعف و همچنین مهارتهای موجود از دیگر فواید طرح کسب و کار است. سعی کنید در نوشتن طرح کسب و کار از افرادی که مشاوره کارآفرینی میدهند استفاده کنید.
3. ایده خود را در بازار هدف آزمایش کنید
اگر ایده تجاری دارید ، اما مطمئن نیستید که به نتیجه می رسد ، بهترین راه این است که آن را آزمایش کنید.
در سال ۲۰۱۹ ، تونیتا وایت ، مالک Dopely Lit ، با هدف بازاریابی شمع های مبتنی بر سویا ، ایده ای برای تولید یک عطر خانگی ساخت.
وایت در مصاحبه تلفنی اخیر خود با The Balance گفت: “من تازه به ایده خط عطر خانگی برمی گشتم… من به یک فروشگاه خلاق نیاز داشتم و می خواستم چیزی باشد که دوست داشته باشم و از آن لذت ببرم.”
مادر سر شلوغ دوقلوها تصمیم گرفت ایده کوچک خود را شروع کند و با ایجاد دو عطر بازار را آزمایش کند. سپس وایت بودجه ای را برای تهیه لوازم تهیه کرد و از پاپ آپ استفاده کرد. این کارآفرین بعد از اینکه ایده تجاری خود را امتحان کرد و فهمید که مردم محصولات او را دوست دارند ، تصمیم گرفت که در سال ۲۰۲۰ به جلو حرکت کند. علاوه بر این ، وایت خط خود را گسترش داد عطرهای دیگری نیز تولید کرد.
4.موارد مالی کسب و کار جدید را ارزیابی کنید
شروع هر کسب و کار جدید دارای هزینه است و شما باید تعیین کنید که این هزینهها از کجا تأمین میشوند و چگونه و بر اساس چه برنامه زمانی، منابع مالی به پروژه اختصاص مییابد. برای ارزیابی موارد مالی در کسب و کار جدید، باید شرایط مالی اولیه را مشخص کنید تا بتوانید بر اساس آن برنامهریزی کاری انجام دهید.
سؤالاتی که در مورد شرایط اولیه مالی باید به آن پاسخ داده شود عبارت است از: آیا دارایی برای تأمین مالی وجود دارد یا تأمین مالی بهصورت قرض یا وام تأمین میشود؟ آیا برای شروع کسب و کار و تمرکز بر روی آن نیاز است که شغل فعلی خود را ترک کنید؟ چه مقدار پول برای شروع لازم دارید؟ چه مقدار پول نیاز است تا کسب و کار به اولین سود برسد؟ تمام این سؤالات در ارزیابی موارد مالی بهعنوان اصل و پایه بوده و بر اساس پاسخ این سؤالات مشاوره راهاندازی کسب و کار میتواند به شما یک برنامه مالی ارائه دهد.
اغلب کارشناسان بر این باورند که دلیل شکست بیشتر کسب و کارها از عدم برنامهریزی در منابع مالی نشات میگیرد. یعنی قبل از اینکه به سوددهی مناسب دست یابند منابع مالی خود را بیشازحد استفاده میکنند. همواره باید سرمایه اولیه برای شروع یک کسب و کار را بسیار باارزش بدانیم و سعی کنیم استفاده صحیحی از آن داشته باشیم.
مشاوره راهاندازی کسب و کار توصیه میکند که هرگز نباید در شروع یک تجارت بیشازاندازه خرج کرد. به خاطر داشته باشید هرگز منابع مالی اولیه خود را صرف مواردی همچون خرید تجهیزات جدید و فانتزی نکنید، همچنین در شروع کسب و کار هرگز به سمت تبلیغات گران قیمت نروید. این موارد سبب میشود تا منابع مالی شما در زمان بسیار کوتاهی به پایان برسد و در زمان مهم و اساسی منبع مالی خوبی نداشته باشید.
برای تأمین مالی کسب و کار خود چند راه پیش رو دارید. اولین گزینه گرفتن یک وام تجاری از بانکها است. اگرچه این منبع مالی نقطه شروع خوبی است اما یک شروع امن نیست. اگر نمیتوانید از بانک وام بگیرید بهتر است از ادارههای کوچکی که از کسب و کارها حمایت میکنند درخواست وام کنید. راه دیگر برای تأمین مالی کسب و کار جذب سرمایهگذار است.
در نظر داشته باشید که سرمایهگذاران پول خوبی در اختیار شما میگذارند اما انتظار برگشت پول با سود بالا را از شما دارند. راه دیگر تأمین مالی ایجاد کمپین تبلیغاتی و جذب سرمایه برای کسب و کار جدید است. فراموش نکنید انتخاب منبع مالی برای شروع کار و برنامهریزی مالی، به نوع کسب و کار و نوع استراتژی فرد وابسته است.
یشنهادی : آموزش دیلیت اکانت اینستاگرام
5. ساختار خود را تعیین کنید
شرکت شما ممکن است به هر نحوی شکل بگیرد و به همان طریق رشد پیدا کند. به همین خاطر لازم است نحوه این شکل گیری و رشد با توجه به اهداف و نیاز شما باشد. برای رسیدن به این امر لازم است قبل از شروع کار، ساختار شرکت خود را تعیین کنید. این ساختار به احتمال زیاد بعدها دچار دستخوش اساسی خواهد شد، با این حال ابتدا لازم است ساختاری را برای خود تعریف کنید.
فراموش نکنید که «انتخاب یک ساختار کسب وکاری مناسب» نخستین قدم قانونی برای ایجاد یک شرکت و درعین حال یکی از پیچیده ترین تصمیمات مدیریتی است. انواع مختلف ساختار یک شرکت شامل شراکتی، مالکیت انحصاری، مسئولیت محدود و دو کلاس c و s هستند که لازم است درباره آن اطلاعات لازم را کسب کنید.
6.آیا وقت، انرژی و منابع کافی دارید؟
اگر آماده شروع کسب و کار کوچک خود هستید ، باید وقت بگذارید و انرژی لازم برای گذراندن اوقات سخت داشته باشید ، هم چنین منابع مالی و شبکه ای که از تلاش شما پشتیبانی کند.
7.تیم کسب و کار خود را انتخاب کنید
انتخاب تیم کسب و کار یکی از مهمترین عوامل در موفقیت یک تجارت است. ازنظر افرادی که مشاوره کاری میدهند تیم کسب و کار میتواند رشد یک تجارت جدید را سرعت دهد و کمک کند تا کسب و کار در مسیر خود با مشکل کمتری روبهرو شود. باید توجه داشت که محصول یا خدمت یک تجارت بهوسیله افراد ساخته یا ارائه میشوند، پس رضایت مشتری و فراگیر شدن یک کسب و کار مستقیماً به کارمندان و تیم کسب و کار بستگی دارد. بهتر است افراد تیم کسب و کار با توجه به نوع وظیفه و شخصیت هر فرد انتخاب شوند، به یاد داشته باشید اولین نفرات همیشه بهترین افراد نیستند.
بعد از انتخاب تیم باید وظایف بین افراد اولویتبندی شود و نوع انجام و زمان آن نیز مشخص گردد. نحوه همکاری باید بهصورت شفاف توضیح داده شود و نقشها و مسئولیتها بهطور واضح به افراد گفته شود. شاید در نگاه کلی این موضوعات بیشتر برای سازمانهای بزرگ کاربرد داشته باشد ولی در نظر داشته باشید که این موضوع جزء نکات کلیدی در شروع یک کسب و کار است و بسیاری از کسب و کارهای جدید بهواسطه رعایت نکردن این موارد با شکست مواجه شدند.
بهطور مثال در یک کسب و کار شرایط بهصورت واضح برای یکی از افراد مهم تیم بیان نشد و بعد از مدتی آن فرد به دلیل قبول نداشتن شرایط، کار را ترک کرد. این موضوع سبب شد تا کسب و کار در مرحله اول با یک چالش بزرگ روبهرو شود و بعد به دلیل عدم تعادل در بین وظایف و افراد تیم، آن تجارت رو به ورشکستگی رود.
8. مجوزهای لازمه را دریافت کنید
هر شرکتی بنا بر نوع فعالیتی که قرار است داشته باشد، نیاز به یکسری مجوزها دارد. در این رابطه لازم است همان ابتدا نسبت به تهیه آنها اقدام کرده و قوانین مرتبط با آن را مطالعه کنید. توجه داشته باشید که برخی شرکت ها انجام این دسته از کارها را کم اهمیت دانسته و به بعدها موکول می کنند. با این حال در موارد متعدد مشاهده شده است که همین سهل انگاری منجر به مشکلات زیادی شده است، به نحوی که زمان زیادی را از افراد خواهد گرفت. به همین خاطر بهتر است به روش معمول و درست عمل کنید.
9. تبلیغ کنید
این بخش آخرین مرحله محسوب می شود. درواقع شما با پشت سر گذاشتن 8 مرحله گذشته، دیگر آماده آغاز فعالیت خود و رقابت با سایرین می باشید. با این حال با توجه به این امر که در هر کسب وکاری مشتری عامل سودآوری است، لازم است به نحوی خود را به سایرین معرفی کنید. در رابطه با تبلیغات امروزه روش های متنوعی وجود دارد مانند تبلیغات در فضای اینستاگرام که ممکن است خود به تنهایی نتوانید بهترین را از میان آنها انتخاب کنید، به همین خاطر توصیه می شود یک تیم تبلیغاتی برای خود دست وپا کرده و این امر را به آنها واگذار کنید.
10.کسب و کار خود را توسعه دهید
راهاندازی کسب و کار و فروش اولیه نقطه آغاز کار یک کارآفرین است و برای ماندگاری و سودآوری بیشتر باید همیشه در حال رشد و توسعه کسب و کار بود. رونق کسب و کار هم نیاز به زمان دارد و هم نیاز به تلاش بسیار زیاد. بسیاری از صاحبان کسب و کارهای کوچک که موفق بودهاند روزهای تعطیل را از دست نداند و مشغول به کار بودند. عدم ناامیدی و خستگیناپذیری از نکات مهمی است که باید برای شروع یک کسب و کار جدید، آن را در خود تقویت کنید.
در مشاوره راهاندازی کسب و کار پیشنهاد میشود که برای گسترش تجارت بهتر است با برندهای معتبر و شناختهشده همکاری کنید. برای شناخته شدن میتوانید با سازمانهای خیریه مشارکت کنید و برخی از محصولات یا خدمات خود را بهصورت رایگان در اختیار آنها قرار دهید. تمام این عوامل میتواند به شما کمک کند تا کسب و کار شما بیشتر شناخته شود و درنهایت گسترش بیشتری داشته باشد.
درمجموع برای شروع یک کسب و کار جدید باید نکات مهم و کلیدی را رعایت کنید تا در موضوعات پیشپاافتاده با مشکل مواجه نشوید. ازنظر افرادی که مشاوره کاری میدهند داشتن یک طرح کسب و کار و ارزیابی موارد مالی مرتبط با آن جزء نکات مهم در شروع یک تجارت است. پرورش و بهبود ایده به همراه تمرکز و توجه بر روی مشتری و شروع کوچک، از نکات مهمی است که مشاوره کارآفرینی به آن اهمیت میدهد.
در نظر داشته باشید مشاور راهاندازی کسب و کار از شما میخواهد تا ساختار قانونی تجارت خود را مشخص کنید و همواره برند خود را تبلیغ کنید. در کنار تمامی این نکات سعی کنید همواره کسب و کار خود را رونق دهید. در نظر داشته باشید که تمام این نکات برای شروع کسب و کار لازم است اما وقتی در عمل کسب و کار خود را آغاز میکنید باید انتظار انواع تغییرات و اتفاقات غیرمنتظره را داشته باشید، هیچ موضوعی برای اولین بار، بر روی کاغذ و در واقعیت شکل یکسانی ندارد. ممنون که با ما در آکادمی کسب و کار امین طاهری بودید.
نظرات