بازاریابی اینترنتی چیست ؟
زمانی که عبارت بازاریابی اینترنتی به گوشتان میخورد یا آن را جایی میبینید، نخستین چیزی که به ذهنتان میرسد چیست؟
صاحبان مشاغل احتمالا با دیدن آن به یاد وب سایت میافتند؛ برخی افراد به شبکههای اجتماعی فکر میکنند و دستهای هم به وبلاگها. تمامی اینها برای منظور تبلیغات قابل قبول هستند و موارد یاد شده، هر یک بهمانند قطعهٔ پازلی است که در کنار یکدیگر مجموعهای جامع و گسترده به وجود میآورند و ما آن را با نام بازاریابی اینترنتی میشناسیم.
بازاریابی به هر فعالیت جذب و حفظ مشتری گفته می شود و با گسترش فضای اینترنتی و آنلاین، بازاریابی اینترنتی (آنلاین) در واقع همان جذب و حفظ مشتری به صورت اینترنتی است.
به هر عنوان بازاریابی اینترنتی از ملزومات هر نوع کسب و کاری است؛ حتی اگر چندان بزرگ نباشند و در سطح محلی فعالیت کنند.
بازاریابی اینترنتی ، استفاده از کانالهای مبتنی بر وب است تا بتوانید یک پیام در مورد برند، محصولات و یا خدمات خود به مشتریان بالقوه برسانید.
با داشتن حضوری مؤثر در اینترنت میتوان تخصص و حوزهٔ کاری خود را به دیگران معرفی کرد، به مشتریهای راغب یا لید یا سرنخ (به کسانی اشاره دارد که برای نخستین بار از کسبوکاری بخصوص بازدید میکنند و امکان خریدشان وجود دارد) جدید دست یافت و به فروش و عرضهٔ محصولات و خدمات پرداخت؛ اینها همه در حالی است که با داشتن اطلاعات کافی و بدون نیاز به کمک افراد متخصص در زمینهٔ بازاریابی میتوان به تمامی اهداف یاد شده دست یافت.
با گسترش فضای وب و استفاده مردم از دنیای اینترنت، کسبوکارهای بسیاری از انواع بازاریابی دیجیتال جهت گسترش برند خود استفاده میکنند تا از این طریق کاربران بسیاری را با محصول و خدمت خود آشنا میکنند. روشهای زیادی برای بهکارگیری بازاریابی اینترنتی وجود دارد که از جملهی آنها میتوان به ایمیل مارکتینگ، بهینهسازی موتور جستجو، شبکههای اجتماعی، تبلیغات آنلاین و … اشاره کرد.
هدف این است که وقتی کاربر در حال مطالعه، خرید، جستجو کردن، گپوگفت در شبکههای اجتماعی و … در فضای اینترنت است، با کمک بازاریابی اینترنتی توجه او را به خود جلب کنید و بازدیدکنندهی وبسایت خود را به مشتری تبدیل کنید.
همانطور که میدانید بازاریابی اینترنتی با بازاریابی سنتی تفاوتهای اساسی دارد. در واقع بازاریابی سنتی در بیشتر مواقع از بازاریابی برونگرا استفاده میکند؛ در صورتی که بازاریابی آنلاین در اکثریت مواقع زیر مجموعهی بازاریابی درونگرا قرار میگیرد. پیش از اینکه تا این میزان استفاده از بازاریابی اینترنتی همهگیر شود، بسیاری از کسبوکارها از بازاریابی سنتی از قبیل چاپ بروشور، تبلیغات تلویزیونی و رادیویی، بیلبورد و … استفاده میکردند.
جالب است که با این همه گسترش تکنولوژی، همچنان کسب و کارهای زیادی از این نوع شیوههای بازاریابی استفاده و بسیاری از بودجهی خود را صرف تبلیغات سنتی میکنند.
تصور کنید محصول شما نوعی شکلات است. برای معرفی محصول خود تبلیغات تلویزیونی و رادیویی انجام میدهید و بروشور محصول خود را پخش میکنید. طبیعتا اگر تبلیغ شما به دست مخاطبان اصلیتان برسد، فروش شما افزایش پیدا میکند ولی راه آنالیزی برای تخمین بازده هر کدام از این روشها وجود ندارد. همچنین کنترل خاص و سریعی روی اجرای کمپینِ در حال انجام وجود ندارد. در صورتی که در بازاریابی اینترنتی شما میتوانید با صرف هزینهای بسیار کم، تبلیغات خود را اجرا و محصول خود را معرفی کنید. همچنین میتوانید در مراحل مختلف، کمپین خود را زیر نظر داشته باشید، بررسی کنید و در هر مرحله آن را تغییر دهید تا به نتیجهی موردنظر خود دست یابید.
در کسب و کارهای سنتی، بعد از راه اندازی کسب و کار، مهم ترین مسئله، جلب و حفظ مشتریان است که در قدم اول صاحبان مشاغل به آن می پردازند و به این فرآیند در اصطلاح، “بازاریابی” گفته می شود. امّا امروزه دیگر کسب و کارها کم کم جنبه سنتی خود را از دست داده اند. با حضور چشمگیر اینترنت در فضای معمولی زندگی انسان ها، کسب و کارها نیز میل به ورود در این فضاها را پیدا کرده اند و حضور کسب و کارهای اینترنتی به طبع بازاریابی اینترنتی را نیز می طلبد. در واقع همان جذب و حفظ مشتری به صورت اینترنتی را بازاریابی اینترنتی می گویند.
نظرات