راهکار نوشتن 1 تقویم محتوایی کامل
تقویم محتوایی مثل چیه؟ همه ما روز اولی که مدرسه میرفتیم معلممون یک تیکه کاغذ میداد دستمون روی این کاغذ یک جدول کشیده بود که روزای هفته رو نوشته بود و برنامه کلاسامون و درسامون با ساعت مشخص کرده بود. حالا الان بزرگ شدیم اما هنوز باید همون روال قبل و رو ادامه بدیم. اصلا میدونی چیه؟ واسه موفقیت تو هر زمینه و کاری باید برنامه داشته باشیم.
امروز میخوام قاعده و قانون یک تقویم محتوایی کامل رو بهت اینجا آموزش بدم که بتونی راحت به هدفت برسی.
اول میخوام بگم اصلا این تقویم محتوایی چی هست؟؟
همونطور که از اسمش پیداست، ساختن یک تقویم محتوایی برای شبکه های اجتماعی بهترین راه برای نظم دادن و عملی شدن محتوایی هست که قرار در آینده اونارو تولید کنیم.
حالا چه جوری؟ خیلی آسونه ! یه روز میشینی پشت سیستمت، لیوان قهوتو میذاری کنارت، یه تقویم محتوایی 1 ماه برای خودت میکشی، حالا باید خونه هاشو پر کنی ؟ با چی؟ خب معلومه با عناوینی که قراره براشون محتوا بسازی .
اینکار چه فایده ای داره؟ فایدش این که موقع محتوا سازی و عنوان نوشتن دیگه دچار سردگمی، اشتباهات تایپی، مشکلات لحن و چه کنم ، چه کنم نمیشی.
توی تقویم محتوایی غیر از عنوان چی دیگه باید بذارم؟
- اولا که تقویم محتوایی مثل همون برنامه هفتگی مدرسه است پس روز و حتی ساعت آپلود محتواتو مشخص میکنی.
- دوم یه ستون بذار واسه حساب کاربریت یعنی اونجا مشخص کن میخوای این محتوارو کجا بذاری؟ اینستاگرام؟ وب سایت؟ یوتیوب؟ کجا؟
- سوم بیا بگو نوع محتوات میخوای چی باشه؟ ویدئو ؟ تصویر؟ متن ؟ کدومش؟
- و در نهایت لینک ها و برچسب هاتم مشخص کن.
مخاطب: یک نکته بهمون نمیگی؟?
معلومه که میگم اونم یک نکته مهم بهتون میگم!? شما وقتی میخوای برای یکی از شبکه های اجتماعیت محتوا بسازی باید چند تا چیزو حسابرسی و بررسی کنی که شامل این مواردی میشن که میخوام برات توضیح بدم:
- به زبون ساده اهدافی که دنبال میکنیو مشخص کن ، مثلا بگو بعد 3 ماه میخوام به a ریال فروش برسم یا بگو بعد 2 ماه میخوام به 20k فالوور برسم یا هرچیز دیگه….
- مخاطباتو بشناس و بدون از چه جمعیتی باید مخاطب جمع کنی.
- موفق ترین کمپین ها و تاکتیک هارو بررسی کن و بشناس.
- نتایج فعالیت خودتو تا الان تجزیه و تحلیل کن تا بدونی چه زمانی برای تعامل با مخاطبت مناسب تره.
وقتی این نکات رو رعایت کردی به یک قانون توجه کن. یک قانون داریم به اسم قانون 20-80 حالا این قانون چی میگه؟ میگه که 80 درصد محتوای شما برای اطلاع رسانی، آموزش یا سرگرمی باید طراحی بشه و 20 درصد از این محتوا باید کسب و کارتو در جهت فروش و درامدزایی تبلیغ کنه.
راااستی اگر این تقویم فقط برای تولید محتوا توسط خودت هست که تکلیفش روشنه اما اگر داری تقویمی برای تیم طراحی میکنی بعد از اتمام کار حتما تیم رو دعوت کن تا بازخوردهاشون رو ببینی بررسی کنی تا بتونی تقویم محتوایی رو بهبود ببخشی و حتی میتونی یک ستون برای نویسنده اون محتوا هم اضافه کنی. این جمله رو همیشه یادت بمونه، چند تا فکر بهتر از یک فکر کار میکنه :))) شاید سوال برات پیش بیاد که کجا تقویم محتوایی رو بکشم؟ تو دفترم؟
با من همراه باش تا 4 تا ابزار خفن طراحی تقویم رو بهت بگم.
4 ابزار کاربردی برای نوشتن تقویم محتوایی
قبل از معرفی 4تا ابزار باید بهت بگم ابزارهای مختلفی برای تدوین تقویم محتوایی وجود داره که میتونی ازشون کمک بگیری اما سادهترین کار برای ساختن تقویم محتوا با یک وایت برد و تعدادی برچسب رنگی رنگی در محل کار، کارتو راه میندازه. اما زمانی که اعضای تیم به صورت دورکار یا پروژهای با ماهمکاری دارند چطور؟ حالا اینجا ابزارهای آنلاین به کمک مامیان. نحوه استفاده همه ابزارها تقریبا یه شکل، یکیشو که یاد بگیری میتونی از بقیه هم استفاده کنی.
۱- Trello:
ترلو رو میشه سادهترین و خوشآبورنگترین ابزار آنلاین برای مدیریت تقویم محتوا بدونیم. این سایت به ما اجازه میدهد:
- که تیمسازی کنیم
- برای هر تیم فضاها یا بردهای جداگانه برای پیش بردن کارها در نظر بگیریم.
- محیط ترلو براساس قالب کاری کان-بان بنا شده و به ما اجازه استفاده از تگّهای رنگی، چک لیست، تقویم و آپلود فایل را میده.
- محیط هر برد در ترلو را میتونیم به دلخواه شخصیسازی کنیم تا فضای آن با فضای کاری ما شباهت بیشتری داشته باشه. شاید تنها ایراد ترلو این باشد که در نسخه رایگان امکان استفاده از تعداد نامحدود برد برای هر تیم رو به ما نمیده؛ که این مشکل را میتونیم با تشکیل تیمهای مختلف یا ساخت برد جداگانه و سپس عضو کردن اعضا حل کنیم.
۲- Asana
آسانا ابزار دیگه ایه که میتونیم ازش برای مدیریت تقویم محتوایی استفاده کنیم. مزیت آن نسبت به ترلو اینه که انواع قالبها برای کارهایی مثل بازاریابی، محتوا و … در اختیارمون میذاره که میتونیم ازشون استفاده کنیم، یا این که یک قالب خالی انتخاب کنیم و اونجوری که میخوایم تغییرش بدیم. علاوه بر این آسانا به ما اجازه میده که کارها رو در قالب لیست، تقویم و کان بان ببینیم. استفاده از نمودارهای گانت در نسخه غیررایگان هم امکان پذیره.
۳- Airtable
محیط ایرتیبل نسبت به دو ابزار قبلی محیط جدیتریه. مزیتش اینه که به ما اجازه میده به صورت کاملاً حرفهای از قالب کان بان استفاده کنیم و با تمام فوت و فنهاش آشنا بشیم. هرچند شاید در نگاه اول خیلی یوزر فرندلی نباشه و مسلط شدن بهش مدتی ازمون زمان ببره.
۴- Zenkit
اگر از قالبهای کان بانی خسته شدین زنکیت یک گزینه عالی براتونه. این ابزار مدیریت تقویم محتوا به ما اجازه میده تا از مایند مپ (نقشه ذهنی) و نمودارهای سلسله مراتبیم استفاده کنیم. البته که استفاده از تقویم و تاریخ برای مدیریت کارامون مهم هست، اما خیلی خوب میشه اگه بتونیم مراحل انجام کارها را با استفاده از این امکانات ترسیم کنیم.
خب خب این هم از تقویم محتوایی 🙂 میدونین که اگه سوالی داشتین میتونین از ما همینجا بپرسین و خوشحال میشیم اگه نظرتون رو راجع به این مقاله برامون بذارین تا بتونیم مطالب بهتری براتون به اشتراک بذاریم. ❤️
محمد 6 تیر 1401
مرسی عالی بود واقعا بدون تقویم محتوایی هیچ چیزی درست سرجاش قرار نمیگیره
حمید 6 تیر 1401
بسیار عالی و مفید. ممنون
مريم 5 تیر 1401
واقعا تقويم محتوايى براى شروع ساخت محتواى كامل لازم هست.ممنون از شما