چگونه فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنیم؟
شاید پیش خود فکر کنید راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی کاری سخت و پر هزینه باشد. ولی در صورتی که اصلا این طور نیست!
اگر کار شما فروش کالا است و نیاز دارید فروشگاهی مثل دیجی کالا داشته باشید با وردپرس می توانید این کار را انجام دهید. فقط کافی است از پوسته (قالب) فروشگاهی استفاده کنید. پوسته های اورجینال و حرفه ای برای فروشگاه اینترنتی مخصوص ووکامرس ارائه شده است که با هزینه کمی می توانید آن ها را تهیه کنید و از آن ها استفاده کنید.البته بهتر است کار را به کاردان بسپارید!
شروع راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی
سوالات معمولی که هنگام راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی ذهن شما را درگیر می کند و در این باره نیاز به یک مشاور دارید تا شما را به درستی راهنمایی کند.
- هزینه راه اندازی اولیه اش چقدر است ؟
- آیا باید هزینه ای برای طراحی و راه اندازی وب سایت پرداخت کنم ؟
- نمی دانم نقطه شروع برای راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی چست ؟
- فروشگاه اینترنتی مجوز می خواهد ؟
- در آمد تقریبی این شغل چقدر است ؟
- چگونه می شود یک سایت فروشگاه اینترنتی داشت ؟
- چگونه باید محصولات ارسال شوند و به دست مشتری برسند ؟
- چه محصول یا چه خدماتی را باید در اینترنت برای فروش بگذارم ؟
- چگونه مشتری سفارش می دهد ؟
- چگونه من اطلاعات مشتری را می بینیم؟
- آیا مشتری باید در لحظه خرید هزینه را بدهد ؟ چگونه به من اعتماد خواهد کرد ؟
- آیا امکان ارسال سفارش از طریق اداره پست وجود دارد ؟
- آیا می توانم این شغل را به عنوان شغل دومم استفاده کنم ؟
- آیا برای این کار باید افرادی را استخدام کنم ؟
- ایا باید از فروشگاه ساز استفاده کنم؟
- اگر در این کار افردای وجود دارند که سالها کار کرده اند ! پس چه جایی و چه در آمدی برای من وجود دارد ؟
- در بین هزاران هزار وب سایت چه دلیلی وجود دارد که مشتری از سایت من خدمات یا محصولات مورد نظر خود را خرید کند ؟
نگران نباشید
اگر تصمیم به افتتاح فروشگاه اینترنتی گرفتهاید، با این مقاله همراه شوید. در ادامه، قصد داریم صفر تا صد راه اندازی فروشگاه اینترنتی را باهم بررسی کنیم.
در دنیای امروزی، مصرفکنندگان دیگر محدود به مکانهای جغرافیایی نیستند. ضمن اینکه در زندگی شهرنشینی، افراد دیگر تمایل ندارند زمان خود را در ترافیک خیابانها تلف کنند. فروشگاههای سنتی، رقیب قدرتمندی به نام فروشگاه اینترنتی پیدا کردهاند. بسیاری از افراد، خرید از فروشگاه آنلاین را به فروشگاههای سنتی ترجیح میدهند.
فروشگاه اینترنتی، برای شما هم میتواند مزیت جالبی داشته باشد. مهمتر از همه، اینکه نیاز به مکان فیزیکی برای ارائه محصولات نخواهید داشت و نیاز نیست بخش قابل توجهی از درآمد خود را صرف اجاره یک مکان کنید. در فروشگاه اینترنتی، شما میتوانید در لحظه به هزاران نفر خدمات ارائه دهید. با ایجاد فروشگاه اینترنتی شما میتوانید به یک بازار بسیار گسترده با مشتریان بسیار زیاد دست پیدا کنید، ضمن اینکه فروشگاه شما بصورت ۲۴ ساعته، باز خواهدبود.
روشهای ساخت وبسایت برای فروشگاه اینترنتی
برای ساخت فروشگاه اینترنتی 3 روش موجود دارد
استفاده از فروشگاه سازها برای ساخت فروشگاه اینترنتی
درواقع فروشگاه سازها سایتهایی هستند که یک پنل مدیریت در اختیار شما قرار میدهند و شما تنها محصولات خود را در آن وارد کرده و روش پرداخت را انتخاب میکنید.
استفاده از CMS ها (سیستمهای مدیریت محتوا)
از معروفترین CMSها میتوان وردپرس را نام برد. میتوانید یک وبسایت بسازید و با استفاده از امکاناتی که وردپرس در اختیار شما قرار میدهد آن را تبدیل به یک فروشگاه اینترنتی کنید. البته پرستاشاپ و اپنکارت نیز گزینه های مناسبی برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی هستند.
برنامه نویسی
راه سوم این است که میتوانید با استفاده از زبانهای برنامه نویسی مختلف اقدام به ساخت یک فروشگاه آنلاین اختصاصی کنید. استفاده از این روش به مراتب زمان بر و از دو روش دیگر گران تر است.
مجوزهای لازم برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی
در ایران مجوز مربوط به راه اندازی فروشگاه اینترنتی نماد اعتماد الکترونیک یا ای نماد (E-Namad) است. برای دریافت این مجوز باید به سایت http://www.enamad.ir/ مراجعه کنید و مراحل ثبت نام را تکمیل کنید. این مجوز از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعطا میشود.
از دیگر مجوزهای مربوط به فروشگاههای آنلاین مجوز فعالیت سازمان نظام صنفی رایانه ای است که به شرکتهایی اعطا میشود که در زمینه تجارت الکترونیک فعالیت میکنند.
اگر چه فروشگاههایی هستند که بدون مجوزهای لازم به فعالیت میپردازند اما توجه داشته باشید که برای مشتریان، استفاده از فروشگاههای دارای مجوز قابل اطمینان تر است و کسب این نوع مجوزها به میزان قابل توجهی موجب افزایش فروش آنلاین خواهد شد.
نصب درگاه پرداخت
یکی از مهمترین بخشهای راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی نصب درگاه پرداخت است که در واقع تکمیل کننده فرآیند خرید آنلاین و دریافت وجه محسوب میشود.
همچنین توجه داشته باشید که ایجاد یک درگاه پرداخت امن بر روی وبسایت از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
دریافت درگاه پرداخت به دو صورت زیر امکان پذیر است
دریافت درگاه پرداخت مستقیم از بانک
فرآیند دریافت درگاه مستقیم به دلیل پیچیدگیهایی که دارد مناسب برای کسب و کارهای کوچک و نوپا نیست. همچنین بانکها عموما از اعطای درگاه مسقیم به افراد حقیقی اجتناب میکنند.
دریافت درگاه از شرکتهای واسط
در این روش امکان اعطای درگاه هم به اشخاص حقیقی و هم حقوقی وجود دارد. فرآیند به این صورت است که پرداختیها ابتدا به حساب شرکت واسط واریز میشود و سپس با کسر کارمزد مربوطه که در قرارداد بین فروشگاه آنلاین و شرکت واسط ذکر شده است، به حساب شخص حقیقی یا حقوقی منتقل میشود.
یکی از درگاههای واسط، سایت زرینپال (zarinpal.com) است که خدمات و ابزارهای متنوعی برای دریافت آنلاین پول از مشتریان ارائه میدهد.
نظرات